pastaruoju metu bandau pažindintis su lietuvių literatūra - A.Žagrakalyte, R.Aškinyte. dar į priekį užsisakiau U.Radzevičiūtę.
R.Aškinytės "Žmogus, kuriam nieko nereikėjo" sulindo labai neblogai. nesakyčiau, kad tai pati pačiausia knyga, bet visumoj įspūdis neblogas.
tuo tarpu Žagrakalytę net nežinau, kaip vertinti.
"Klara" - siužetas niekuo neypatingas, bet forma (bande desinee) - labai įdomi. ne kiekvienam patiks. iš pradžių atsiranda spalvos, tada veikėjai, siužetas. iš pasakojimo trupinėlių susipažįstame su Klara: nelaiminga ir skurdi vaikystė, esanti/nesanti motina, sunkus savarankiško gyvenimo startas, vėliau - meilužis narkodileris, prabanga, meilė, pasaulio pažinimas. tik jaučiu, kad per skubėjimą neužkabinau visos gelmės. rekomenduočiau ieškančioms kitokių formų.
"Eigulio duktė" suglumino. užmojis labai platus, ko gero pernelyg platus. istorija ilga, norėta pasakyti daug, bet... nuobodoka... yra ir šeimos saga, ir istorinių elementų. bet veikėjai atsiranda ir dingsta per greit, nespėji įsijausti, o jie jau pasitraukia iš pasakojimo. čia įspūdis po pirmos dalies. o antroj daly ir užstrigau. jau kokią savaitę knyga guli, priekaištingai į mane žiūri, bet labai tikėtina, kad liks nuograuža.
QUOTE(Vitalija @ 2015 04 17, 21:40)
Gemma, dėkui už rekomendaciją dėl Budos palėpėje. Būčiau net neatkreipusi dėmesio į šią nedidelę, bet toookią knygelę. Stipru. Vis dėlto... jei laukčiausi, nenorėčiau jos skaityti. Pernelyg jautru... Istorijos spragas irgi palopiau. Apie tamsiuosius amerikiečių puslapius.
labai smagu, kad patiko
aš taip pat ją susiradau po asmeninės vieno žmogaus rekomendacijos. ir nuo pat pirmų sakinių pajutau, kad ši knyga man "šneka", paliečia jautrumo stygą manyje.
QUOTE(saintlina @ 2015 04 18, 07:13)
Skaitau Gudavičiaus
Gamtmeldžio sodą ir mintyse dėkoju rekomendavusiai
Ar ne Gemai?..
svetimų nuopelnų neprisiimsiu. ši knyga - dar tik norimų perskaityt sąraše