Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

Tai jei teisingai supratau, organizuojami "Dieviškosios komedijos" skaitymai italų kalba? aš už bigsmile.gif
italų kalbos nemoku, bet skaityti tai netrukdytų, jei balsu - svarbu skambesys, o ne suprasti turinį biggrin.gif

Šiandien mirė Giunteris Grasas.
O aš kažkaip dar nė vienos jo knygos neskaičiau, nors "Dancigo trilogijos" planuoju kada nors imtis.
Atsakyti
Nu italiskai ja skaityti galeciau nebent pakvesti savo kaimyne, bet ...laiko ir erdves lausims labai aktualus, delto abejoju ar isetu kas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 04 13, 16:52)
Bet Garpas  wub.gif , be jo niekaip. Gerai, kad priminėt, seniai beskaitinėjau.

drinks_cheers.gif Ir aš senokai Garpą beturėjau, pasiilgau biggrin.gif

QUOTE(Helianta @ 2015 04 13, 20:50)
Tai jei teisingai supratau, organizuojami "Dieviškosios komedijos" skaitymai italų kalba?

Gal kas penkioliktą žodį kaip nors suprasiu g.gif , juk kažkada labai uoliai kaliau visus muzikinius terminus. ax.gif

Perskaičiau N. Doidge "Save keičiančios smegenys" - tikėjausi daugiau atsakymų rolleyes.gif ir nors šiek tiek turtingesnio teksto.

Dabar mėgaujuosi J. Survilaitės "Pašnekesiai su Helvecija". Ech, gerai jie ten gyvena...

Tuo pačiu vėl kažkodėl skaitinėju dar prieš 14 metų skaitytą Antarovos "Du gyvenimai".

Ryškiai persisotinau detektyvais ir šiaip bele kuo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2015 04 13, 15:49)
Galima ir abiem. Tada ir kompanija garbinga.

blink.gif jau kai pasakai lotuliukas.gif

QUOTE(Helianta @ 2015 04 13, 20:50)
Tai jei teisingai supratau, organizuojami "Dieviškosios komedijos" skaitymai italų kalba? aš už bigsmile.gif

su labai daug vyno suprastum cool.gif tik reiktų simpatiško italo, kuris galėtų sinchroniškai versti biggrin.gif

QUOTE(martux @ 2015 04 13, 21:25)

Ryškiai persisotinau detektyvais ir šiaip bele kuo. rolleyes.gif

drinks_cheers.gif ooo, panašus jausmas doh.gif ypač po Moters narve doh.gif porą dienų po to mezgiau ir serialus žiūrėjau. Vyras net nepasigėdino klausti "ar intelektas leidžia tokias nesąmones žiūrėti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2015 04 13, 21:25)
pasiilgau biggrin.gif

pasiilgau ir aš, bet labiau Oveno wub.gif Garpas man ne taip giliai įstrigęs. tuo pačiu gal ir naujausiąją "Viename asmenyje" (žinau, kad jau seniau išleista) iš lentynos išsitrauksiu, nes niekaip rankos nepasiekia per bibliotekines
Atsakyti
Va kaip tik per LRT klasika klausau paskaita apie propaganda (informacini kara) per literatura unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 14, 14:20)
Va kaip tik per LRT klasika klausau paskaita apie propaganda (informacini kara) per literatura unsure.gif

Paskui būtinai papasakok, kokios knygos pačios propagandžiausios. biggrin.gif
Atsakyti
http://www.lrt.lt/me...iai/lrt-klasika
radio paskaita is knygu muges.
Bendrai, kaip propaganda slepiama kulturoje
Atsakyti
Galima pagalvoti, kad iki šiol klausomės biggrin.gif
Atsakyti
Aha biggrin.gif
Bendrai buvo kalbama, kaip slepiama ir kaip ateikiama propaganda. pvz. kad jei Jus ziurite laida, ar skaitote knyga, kur is anksto zinote, kad galit tiketis tokiu dalyku, jus tiesiog atsiribojate, i nesuvalgot tu dalyku, taciau didysis menas yra, kai slepiami tokie dalykai knygose, laidose, kuriose sito nesitikite, t.y. taip grieztai nefiltruojate.
Dazniausia eina propaganda per tokius dlaykus, kurie valstybei ir pilieciui yra svarbus, kelia pasididziavima, uztvirtina tautini saviidentiteta, pvz. LDK ir Zalgirio musis. Imama kalbeti, kad LDK is tikro ne lietuviu valstybe, o Baltarusiu, nes ten kalbeta baltarusiskai (kanceliarine rasto kalba islikusi ir is karto asocijuojama su kita kulturine ir tautine kilme), tuo paciu tempiama, kad lietuviu ir baltarusiu tautos artimos, t.y. ir slavams ritam, ir va kiek metu gyveno kartu ir artimai, tai cia nieko tokio, jei vel ims pvz. Latvijoje egzistuoti dvi valstybines kalbos, nes vat Suomijoje taip yra.
Taigi dalis faktu teisingu istoriskai (suomiu ir svedu kalbos), dalis nutyleta (kaip ten mes gyvenom prie caro, o paskui prie sovietu) esme uzliuliuoti ir paskleisti ruka, kad nieko cia baisaus nera, viskas gerai, mes tolerantiski ir visas kalbas ir tautas priimam, ypac, jei jos "nori" mus apginti doh.gif
Daznai tokio lygio dalykai taikomi tam tikro issilavinimo apsuptyje, kitur jie nepraeis delto aisku, tai eina i placiai prieinama literatura (ale detektyvai, apsakymeliai ir t.t.)
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

aš dar gyva ir knygas skaitau biggrin.gif Ir dar noriu pasiūlyti vilnietėms susibėgti kada nors kitą savaitę biggrin.gif Ką manote? Kokia diena tiktų ?
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 04 16, 19:53)
aš dar gyva ir knygas skaitau  biggrin.gif Ir dar noriu pasiūlyti vilnietėms susibėgti kada nors kitą savaitę  biggrin.gif Ką manote? Kokia diena tiktų ?

smagu girdėt smile.gif
Trečiadienį? Ketvirtadienį?
Atsakyti