Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

Kiek zinau, ji su Umberto asmeniskai bendrauja unsure.gif tai gal delto ir gavo taip greitai
Perdavaiu Jusu vertinimus, tai ji labai dziaugesi, kad YRA ZMONIU, KURIE SKAITO
Atsakyti
QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 20:41)
Kaip "Pasaulis pagal garpą" skaitosi? ax.gif vienus šita knyga sužavėjus iki negalėjimo, kitiems nieko gero. Kontraversiški atsiliepimai labai. Aš noriu pasiimti Irvingo "kol tave rasiu", nors apimtis... biggrin.gif  doh.gif

Laba prisijungus 4u.gif Dar kažkokiam magistrui reiks sumokėt mokestį,bet kol kas ir iš manęs niekas nekliančino jokio atkato g.gif Magistras slepiasi biggrin.gif
Skaitėsi man gerai,kaip Irvingas ir skaitosi,bet gero nieko.Ot tiap ax.gif Kol tave rasiu irgi gerai skaitėsi.Nieko neprisimenu išskyrus,kad apie tatuiruotes unsure.gif
Man tik Malda už Oveną Minį patiko.Nes apie vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 12:21)
Sveikos, knygų mylėtojos

gera pradžia cool.gif sveika prisijungus 4u.gif

Dieviškosios ir aš dar nesu skaičius...
gal organizuojam skaitymą balsu (plius daug vyno cool.gif )

turim giminėje tokią tetulę, kuri skaitymus vis organizuoja - tai Maironio, tai Donelaičio. Pereitais metais mokiausi apie šūdvabalį cool.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 04 12, 19:32)
* Emocijos prieštaringos: vaiko Franco buvo gaila, suaugėliui, atvirkščiai, norėjosi įkrėsti minkštojon.

**Dabar tiesiog "aktyviai" pramogauju "Pasaulyje pagal Garpą"biggrin.gif

Žinai, "1913" be jokios sąžinės graužaties kliūva visiems be išimties - tai visai ciniškai nuo menininkų nutraukia visus šydus biggrin.gif Labai rekomenduoju.

** unsure.gif skaičiau seniai, bet vis dar gerai atsimenu. Smarkiai užteršianti knyga man pasirodė unsure.gif

Beje, dėl Eco - man labai labai patiko "Rožės vardas", nebe taip - "Fuko" - o visi kiti man visai nepatiko unsure.gif nusivilti savim ar Eco? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 13 balandžio 2015 - 08:29
Labas rytas biggrin.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 04 12, 20:32)
Dabar tiesiog "aktyviai" pramogauju "Pasaulyje pagal Garpą"biggrin.gif

Man ji "pačiausia" iš Irvingo rolleyes.gif Gal dėl to, kad pirmoji skaityta, gal dėl to, kad skaityta "gležname" amžiuje (labiau prote biggrin.gif )... perskaičiau ją ne kartą, kaskart vis kitaip biggrin.gif

O šiaip, Irvingu "apsinuodijau" , "Viename asmenyje" liko nebaigta. Toks jausmas, kad nukvėšo jis su savo klausimais "žemiau juostos" g.gif Bet žinau, kad gįšiu prie "Sidro namų" ir "Oveno Minio".

Pirma pažintis su Kafka buvo Metamorfozė, užtikta vertimų almanache - patiko, bet net skaudėjo nuo bejėgiškumo, tai pasisaugodama tokių įspūdžiu privengiau jo. Gal reiktų įsidrąsint g.gif

Vartausi dabar Prousto Žydinčių merginų paunksmėje - vis dar nerealus skaitytojos balsas wub.gif, vis dar sklandus ir puošnus tekstas thumbup.gif , bet jau darosi sunku man jausti tą pasakotojo nerimą ir skausmą, ypač dėl nereikšmingų (mano akimis), dalykų - jau kaip negera tokiam žmogui gyvent ant pasaulio... unsure.gif

Skaityklėje kučiuosis su Nesbo Нетопырь. 48 prc knygos likau nesupratusi, kuo čia džiaugtis blush2.gif , veiksmas vangus ir nekabinantis, asmenybės blankios, ypač užkliuvo beprasmiškai išsamus muštynių aprašymas doh.gif Na, ir 49 procente viskas ėmė ir subangavo, bet jau teko keltis iš lovos, nes visos padoraus rytinio drybsojimo ribos jau buvo peržengtos rolleyes.gif Dabar sėdžiu ir kurpiu argumentus, kaip atsikovoti iš dukros skaityklę, nes užsižiopsojau, ir pastaroji buvo paveržta (vaikas rado Vonegutą g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 13:21)
Sveikos, knygų mylėtojos, jei būtų galima norėčiau prisijungti prie jūsų draugijos 4u.gif

Labas 4u.gif Prašom prašom, mes beveik nesikandžiojam biggrin.gif

QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 20:41)
Aš noriu pasiimti Irvingo "kol tave rasiu", nors apimtis... biggrin.gif  doh.gif

Ji tik atrodo baisiai, bet šiaip lengvai skaitosi, įmanoma per 5 dienas perskaityt - patikrinau biggrin.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 04 12, 20:58)
Gerai, bet daugiau šio autoriaus neskaitysiu, užteks "Garpo", "Sidro namų taisyklių", "Maldos už Oveną Minį", "Vidutinio svorio santuokos". Paskutinioji, mano požiūriu, makulatūra.  cool.gif

Aš dar galvoju kada pirmas tris tavo minėtas perskaityt, bet šiaip sutinku - ne tas autorius, su kuriuo ateity planuoju "palaikyti" draugiškus santykius biggrin.gif

QUOTE(Helianta @ 2015 04 12, 21:51)
Aišku, reikia pagaliau ir "Prahos kapines" perskaityti, niekaip neprieinu iki jų, o gi Paryžius, kaip aš be jo wub.gif

Šitą irgi planuoju skaityt kažkada rolleyes.gif Bet galvoju, gal reiktų prieš skaitant Eco, "Siono išminčių protokolus" perskaityt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2015 04 13, 10:54)
Bet galvoju, gal reiktų prieš skaitant Eco, "Siono išminčių protokolus" perskaityt?

Su protokolais pritrenkei. Pasižiūrėjau kas tai, parsisiunčiau, kada nors vėliau peržiūrėsiu. "Prahos kapinės" ir manęs laukia, bet kad reikia tokio pasiruošimo, nesitikėjau. lotuliukas.gif
Irvingas man visai nieko, ypač "Malda už Oveną Minį".
Atsakyti
Tai, kad knyjoje "Prahos kapinės" viskas aišku ax.gif Eko pritaikė šią knygą net paprastiems mirtingiesiems biggrin.gif (ko nepasakyčiau apie "Fuko švytuoklė"). Nežinau kaip kitoms, bet man pradžia tiesiog stulbinanti pasirodė, negalėjau atsitraukti, o pabaiga nuobodybė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 13, 09:27)
gera pradžia  cool.gif sveika prisijungus 4u.gif

Dieviškosios ir aš dar nesu skaičius...
gal organizuojam skaitymą balsu (plius daug vyno cool.gif )

Italiskai biggrin.gif (skaiciau, nes kazkodel buvo labai smalsu mokykloje, kai ejome uzsienio literatura, paskui studiju metais ir labai dziaugiausi, nes Veronoje pamaciau Dantes skulptura ir kazkai nesijauciau skolinga biggrin.gif , kad pamaciau ir jau buvau skaiciusi.)

QUOTE(nihilistė @ 2015 04 13, 10:54)
Labas 4u.gif Prašom prašom, mes beveik nesikandžiojam biggrin.gif

Tik lesam, kaip mondros zuvedros biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 13, 11:21)
Italiskai biggrin.gif

**Tik lesam, kaip mondros zuvedros biggrin.gif

aha cool.gif dar galėtume į kompaniją priimti kokį italą vertėją ax.gif

o aš esu grojusi prie Tartinio paminklo - irgi labai gerai pasijutau. Nors grojau ne Tartinį biggrin.gif

***dziub, dziub cool.gif
Atsakyti
Nu tai tesiant, esam dainave Verdi prie Verdzio kapo wub.gif jausmas wub.gif
Ryk, zuvedra, ryk viena karta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 13, 09:27)
Beje, dėl Eco - man labai labai patiko "Rožės vardas", nebe taip - "Fuko" - o visi kiti man visai nepatiko unsure.gif nusivilti savim ar Eco? cool.gif

Galima ir abiem. Tada ir kompanija garbinga.
Atsakyti
nu, žinot, tik pasitraukiau nuo kompo - jau mano numylėtą Irvingą pradėjo kapoti mondros žuvėdros lotuliukas.gif
erendira, visiškai sutinku su tavim. Aš irgi apsinuodiju, porą metų visai nieko neskaitau, o po kiek laiko sugrįžta Irvingo ir meškos, ir imtynininkai, ir kitas šlamštas. Bet Garpas wub.gif , be jo niekaip. Gerai, kad priminėt, seniai beskaitinėjau.
O aš savaitgalį perskaičiau 2 knygas (nutrenks už tokį pasileidimą pirma perkūnija).
K. Hosseini ,,Ir aidėjo kalnai" nokautavo... Pamenu, diskutavom apie ,,Bėgantį paskui aitvarą". Tada galvojau sau tyliai, negi ta knyga tikrai verta diskusijų, nes su tuo amerikoniškų veiksmo filmų siužetu pabaigoje, mano akiai, taip rašytojas susimovė, kad išrišimo jam nematyti. Skeptiškų atsiliepimų girdėjau ir apie kitas dvi knygas, tad nieko gero ir nesitikėjau. Bet kaip užbūrė pirmos dvi dalys.... Atsitokėjus bandžiau objektyviai pervertinti, bet neradau argumentų. Gal kiek sentimentaloka. Labai įtaigios brolio ir sesers, dviejų seserų istorijos. Atvirai pasakius, toliau bijojau ir skaityti žinodama autoriaus madą į pabaigą susimauti. Nebuvo tobula, bet nebuvo ir blogai. Patiko knygos struktūra, nes viskas, kas panašu į noveles, patinka. Gal per daug veikėjų, paralelių, tikrai galėjo nebūti Marko ir Graikijos pasakojimo, artėjant prie šių dienų vaizdavimo pasigirsta įkyroka publicistikos gaidelė. Bet patiko, kad ir deklaratyvus, bandymas vengti ideologizavimo, remtis bendražmogiškomis vertybėmis. Nežinau, ar po kelių dienų nesigailėsiu, bet šiandien tikrai rekomenduoju. O tos, kurioms nepatiko, atsiliepkit, atverkit akis, ką aš pražiopsojau, kas ten mane taip užliūliavo.
L. Kepler ,,Smėlio žmogus" jokių atradimų neatnešė. Žinoma, perskaičiau per dieną, bet... Man Kepler knygos primena supermarketų bandeles: didelės, kvepiančios, bet suspaudus rankoje lieka menkas gumulėlis. Bent kokių razinų ar riešutų būtų įdėta....
Tiesa, Dantės skaičiau tik ,,Pragarą" (sunku man vadinti Dieviškąja g.gif ) Labai skaičiau, nes tokį darbelį rašiau. Jeigu akį vis užmeti į Boscho paveikslus, tai įspūdis labai neblogas.
Atsakyti