Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

Griztant prie ansktesnes temos apie rasytojus. Va cia ir vel raso, kad po Frajaus pseudonimu slepiasi du zmones http://www.adme.ru/t...-chudesa-866160
Na ir dar siek tiek smagiu citatu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 04 10, 15:56)
Na ir dar siek tiek smagiu citatu 4u.gif

Citatos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 04 10, 15:56)
Griztant prie ansktesnes temos apie rasytojus. Va cia ir vel raso, kad po Frajaus pseudonimu slepiasi  du zmones

Kad galutinai išsiaiškinti kaip ten su tuo Frajum yra, teko pasiklausti ponios goglės - čia arba čia. Visos versijos teisios, tik kiekviena savo laiku. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 10 balandžio 2015 - 15:38
Sveikos 4u.gif
tyliai smaginuosi su Šileikos "Pirkiniai išsimokėtinai" ir "1913 vasara".

QUOTE(giluze @ 2015 04 08, 11:05)
Teliko tik kažkaip įsislaptint ir dar pinigus surinkt.  lotuliukas.gif

kažkaip lotuliukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 04 08, 18:25)
Jokių. Seniai išrinktas, bet slaptas.  tongue.gif  Vartosi garbėj ir prabangoj. O kad niekas nedemaskuotų, yra dar ir antrininkų.  tongue.gif

kodėl tu taip garsiai apie tai? juk tai ordino paslapčių viešinimas. Beveik. Ar mes ką nors įsigijome už europos sąjungos lėšas ir privalom viešinti? cool.gif

QUOTE(prieplauka @ 2015 04 09, 09:29)
ir as tos pacios nuomones. rasytojai turbut grabe vartosi del to, kiek visi analizuoja ir kaip visko paslepto tuose realizmuose randa smile.gif

o mokiniai dantimis griežia rašinius rašydami biggrin.gif

QUOTE(gintarelia @ 2015 04 09, 15:35)
Man atrodo, beprasmiška klausti, ką autorius norėjo pasakyti. Koks skirtumas, ko jis norėjo? Daug svarbiau, ką tekstas sako man, ką aš jame atrandu. Jei neužmezgi su tekstu ryšio, jis  neturi jokios prasmės. ir tai nepriklauso nuo jokių autoriaus intencijų.
Būtent dėl skaitytojo patierties, gyvenimo sampratos, poreikių ir potyrių kiekvienas tekste randam ką nors asmeniško, kas svarbu man, o ne kam kitam. Ir visai nesvarbu, ar tai buvo svarbu pačiam autoriui. Kaip nesvarbu, dėl kokių priežasčių dailininkas tapė vienaip ar kitaip arba kompozitorius kūrė tokią, o ne kitokią muziką.

thumbup.gif tiesa - bet litaratūros, dailės, muzikos kritikai iš to oi kokį mokslą išvysto biggrin.gif

Tai rašytojas iš esmės nekaltas, kad ką nors užknisą, ar kad jo knygose kas nors randa daug šovinizmo cool.gif
Atsakyti
Vakar girdejau gal sena, bet man labai patikusia fraze:
kritikas tai zmogus, kuris viska zino, bet neranda kelio
Atsakyti
Sveikos, knygų mylėtojos, jei būtų galima norėčiau prisijungti prie jūsų draugijos 4u.gif Aplinkoje neperdaugiausiai skaitančių žmonių ir todėl dažnai pajaučiu tuštumą, kai nėra su kuo padiskutuoti literatūros tema. Būtent dėl šios priežasties ir prisiregistravau čia. Norisi atrasti bendraminčių 4u.gif
Nuo vaikystės labai daug skaitau, knygos mylima ir neatsiejama gyvenimo dalis, kaip manau, ir kiekvienai iš jūsų čia esančiai. Pakolkas asmeniniame top'e numeris vienas yra Yasminos Khadros "Ką nakčiai skolinga diena". Vienareikšmiškai labiausiai širdį palietęs kūrinys, nors žinau, jog kitiems jis tokio įspūdžio ir nepaliko. Iš klasikos didelius pliusus dedu Tolstojaus "Anai Kareninai", Putino "Altorių šešėly", Dantės "Dieviškąjai komedijai". Linkiu gerų diskusijų ir tikiuosi galėsiu įsitraukti į jūsų būrelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 11, 13:41)
kodėl tu taip garsiai apie tai? juk tai ordino paslapčių viešinimas. Beveik. Ar mes ką nors įsigijome už europos sąjungos lėšas ir privalom viešinti? cool.gif
Ups, esu kalta... verysad.gif

QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 13:21)
Sveikos, knygų mylėtojos, jei būtų galima norėčiau prisijungti prie jūsų draugijos 4u.gif
Sveika. Ir mielai prašom. mirksiukas.gif
"Dieviškosios komedijos" aš vis dar neskaičius. Skylė.

Bet vieną "skylę" užtaisiau, galų gale perskaičiusi Franz Kafka, Laiškas tėvui. Na, išties gili savianalizė, verta visapusės analizės. hihihi.gif O bet tačiau... Emocijos prieštaringos: vaiko Franco buvo gaila, suaugėliui, atvirkščiai, norėjosi įkrėsti minkštojon. Jei jau taip įžvalgiai vertini savo būklę ir suvoki priežastis, kodėl vis dar kažką ne/kaltini? Imk - ir keisk savo vidinį pasaulį ir santykius su juo. cool.gif
Ta pačia proga perskaičiau ir "Pražuvėlį". Jei čia F.Kafka būtų analizavęs psichologines pagrindinio personažo elgesio priežastis-pasekmes, sakyčiau, psichosocialinė drama. Tačiau čia tik galutiniai ir ne patys protingiausi sprendimai, todėl apibūdinčiau dviem žodžiais: siurrealistinis košmaras. unsure.gif

Dabar tiesiog "aktyviai" pramogauju "Pasaulyje pagal Garpą". biggrin.gif
Atsakyti
Kaip "Pasaulis pagal garpą" skaitosi? ax.gif vienus šita knyga sužavėjus iki negalėjimo, kitiems nieko gero. Kontraversiški atsiliepimai labai. Aš noriu pasiimti Irvingo "kol tave rasiu", nors apimtis... biggrin.gif doh.gif aš dabar damušinėju Murakamio "Avies medžioklė". Bene pati garsiausia šio rašytojo, bet tik dabar į rankas pakliuvo.
Atsakyti
QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 20:41)
Kaip "Pasaulis pagal garpą" skaitosi? ax.gif
Gerai, bet daugiau šio autoriaus neskaitysiu, užteks "Garpo", "Sidro namų taisyklių", "Maldos už Oveną Minį", "Vidutinio svorio santuokos". Paskutinioji, mano požiūriu, makulatūra. cool.gif
Atsakyti
Man "Sidro namu taisykles" wub.gif bet Irvingo visos knygos pasizymi apimtimi biggrin.gif doh.gif
O as turiu slapytu pletku goss.gif susitikau su savo kaimyne verteja, sake, kad vercia nauja Umberto Eko romana, sake panasu i Fuko svytuokle
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 12, 21:07)
sake, kad vercia nauja Umberto Eko romana, sake panasu i Fuko svytuokle
Geros naujienos. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nur @ 2015 04 12, 12:21)
Sveikos, knygų mylėtojos, jei būtų galima norėčiau prisijungti prie jūsų draugijos

sveika prisijungusi 4u.gif
žiūriu, tu naujokė ne tik mūsų temoje, bet ir apskritai šitame forume mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 04 12, 19:32)
Bet vieną "skylę" užtaisiau, galų gale perskaičiusi Franz Kafka, Laiškas tėvui.

Manęs šita vis dar laukia lentynoje. Ir dar kažkiek jai teks ten dulkes rinkti blush2.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 04 12, 20:07)
O as turiu slapytu pletku goss.gif susitikau su savo kaimyne verteja, sake, kad vercia nauja Umberto Eko romana, sake panasu i Fuko svytuokle

ooo, kokie geri pletkai thumbup.gif Perduok linkėjimus ir pagarbą savo kaimynei 4u.gif 4u.gif
Aišku, reikia pagaliau ir "Prahos kapines" perskaityti, niekaip neprieinu iki jų, o gi Paryžius, kaip aš be jo wub.gif
Pasmalsavau - "Numero Zero" anglų kalba tik lapkritį pasirodys, tai lietuviai šaunuoliai, irgi operatyviai verčia.
Atsakyti