Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(Alchemie @ 2015 04 08, 11:57)
As, as pasaku magistre biggrin.gif

Teliko tik kažkaip įsislaptint ir dar pinigus surinkt. lotuliukas.gif
Nihiliste - 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 08, 09:18)
pirma - mes ne slapta organizacija, antra - nėra stojamųjų įžadų, ir trečia - mes net magistro neturim blink.gif

Kur problema? Taigi išsirinkit. Magistrą. biggrin.gif
Atsakyti
Tu, kursai praeini,
aš matau ir girdžiu tave,
jaučiu tavo baimę ir nuovargį,
nes tavo dulkėtas kelias
eina per mano širdį.

Kada nors,
saulei leidžiantis,
aš norėčiau tavęs paklausyti,
kokias dykumas, prarajas, kalnus,
kokius miestus ar jų griuvėsius,
kokias pievas, dirvonus, pasėlius
tau teko praeiti.

O gal visa, ką tu matei,
buvo tuščias, liepsnojantis, nusiaubtas
įnirtingų grumtynių laukas…

1967 Just.Marcinkevičius

--------------------------------------

Nusijuoksi - nusijuoks gamta

Nusijuoksi - nusijuoks gamta.
Imsi verkti - ir gamta pravirks.
Panorėsi - net žvaigždė - ir ta
Trumpučiu eilėraščiu pavirs.

Bet pažvelgsi į save - tamsu.
Ir tik menkas šviesulys - tenai,
Kur nedrąsiai ištari: esu.
O daugiau ničnieko nežinai...

Just.Marcinkevičius

Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 04 08, 11:31)
ilgai laukėm ir sulaukėm: G.R.R.Martin

O kas jau skaitė 5 knygą, gali paskaityti kelis skyrius (rusų kalba) iš šeštos knygos Žiemos vėjai, kuri dar rašoma ir nežinia kada bus baigta. Bet vis lengviau bus laukt. lotuliukas.gif Atsirinksit, tikiuosi, kur kas yra.
Kiba eit pasiimt Just. Marcinkevičiaus knygą kokią... g.gif
Prieplauka- 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 08 balandžio 2015 - 14:18
QUOTE(hi (: @ 2015 04 08, 12:24)
Kur problema? Taigi išsirinkit. Magistrą. biggrin.gif
Jokių. Seniai išrinktas, bet slaptas. tongue.gif Vartosi garbėj ir prabangoj. O kad niekas nedemaskuotų, yra dar ir antrininkų. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2015 04 08, 14:20)

4u.gif O tą antrą,pasirodo,net atmintinai moku. Nu,smagu.Ir eilėraščių paskaitau,ir pasakas paseka ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 08, 09:18)
Tai iš esmės reiškia, kad mes matom tai, ką būnam nusiteikę matyti unsure.gif

Taip. O kartais matom gerai, bet abejojam, nes visi aplink sako kitaip. Pvz., buvo atliktas toks mokslinis eksperimentas. Grupei žmonių rodomos trys linijos, reikia pasakyti, kuri kitokio ilgio (trumpesnė ar ilgesnė už kitas dvi). Tik vienas dalyvis nežino, kad visi kiti specialiai sako klaidingus atsakymus. Kai prieš tave kokie 5-6 žmonės vieningai sako neteisingą atsakymą, pirmąkart dar atsilaikai, antrąkart - gal irgi, bet po kelių tokių raundų ir dalyvis pradeda galvoti, kad gal jis čia ko nors nemato, ir sako tą patį klaidingą atsakymą, kaip ir visa grupė.
Socialinė psichologija - labai įdomus ir net kiek bauginantis dalykas. Studijavau porą kursų "Coursera" platformoje.

QUOTE(nihilistė @ 2015 04 08, 10:53)
Nors būtų įdomu jos knygą apie suomius paskaityt g.gif

Turiu, neskaičiau dar, bet greitu metu ir neplanuoju. Jei nori, galėsiu paskolinti mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 04 08, 18:25)
Jokių. Seniai išrinktas, bet slaptas.  tongue.gif  Vartosi garbėj ir prabangoj. O kad niekas nedemaskuotų, yra dar ir antrininkų.  tongue.gif

ooo, va dabar tai tikrai ložė biggrin.gif
Atsakyti
As tai nepabegu, tik skaitau tyliai smile.gif
Nekokia is manes analizuotoja kuriniu, galiu pasakyt tik patiko ar nepatiko. Ir mokykloj nelabai sekes man visos analizes. Nusipezedavau arba nedapezedavau. Tai tik skaitau vat jusu vertinimus ir nuomones, tikiuosi nesupyksit baisingai blush2.gif . O vat ir nespeju dar koja kojon su skaitymu. Gal ir ne leciausi is manes skaitytoja, bet turiu daug posukiu i lengva literatura kur daug galvot nereik. O rimta tai jau kai noriu ne ryt knygas, o megautis jomis isleto ir nuobodziai ilgai. Tokia nuotaika buna dazniausiai per ilgesnius laisvadienius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2015 04 09, 00:22)
As tai nepabegu, tik skaitau tyliai smile.gif 
Nekokia is manes analizuotoja kuriniu, galiu pasakyt tik patiko ar nepatiko.

Gerai, kad esi atspari. 4u.gif
O aš savęs irgi analizuotoja nelaikau. Kai labai patinka knyga, reikia spauste spausti iš savęs ką nors tokio, kad nebūtų tik - oi, kaip patiko!.. biggrin.gif Turbūt kai nepatinka, lengviau keikti. Tada ir žodžių atsiranda, pasakyti yra ką. lotuliukas.gif
Atsakyti
O man labai patiko analize...tiesa mokytoja turejom superine, kuri mokejo parodyti, kiek visko idomaus, uzslepto galima rasti, pamatyti, pasamoningai suvokti.
Pamenu AtA M. Martinaitis pasake, kad kartais geri analizuotojai randa tokiu dalyku, kuriu poetas/rasytojas net negalvojo parasyti ar uzkoduoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 09, 10:05)
O man labai patiko analize...tiesa mokytoja turejom superine, kuri mokejo parodyti, kiek visko idomaus, uzslepto galima rasti, pamatyti, pasamoningai suvokti.

Visą laiką abejoju, ar tie rašytojai norėjo ką nors paslėpti, kad dabar visi turi sliekų ieškoti, kur jų nėra. Parašė žmogus, pvz. Žemaitė ar Baranauskas, kas ant širdies gulėjo, ir viskas. O mes sėdim ir analizuojam, ką ji/jis norėjo tuo ar anuo pasakyti. Turbūt jie labai nustebtų sužinoję, kiek visko paslėpė savo kūriniuose. Džoisas tai sąmoningai slėpė ir daugybė žmonių iš jo kūriniuose pakastų mįslių spėjimo duonai užsidirba. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 04 09, 10:14)
Visą laiką abejoju, ar tie rašytojai norėjo ką nors paslėpti, kad dabar visi turi sliekų ieškoti, kur jų nėra. Parašė žmogus, pvz. Žemaitė ar Baranauskas, kas ant širdies gulėjo, ir viskas. O mes sėdim ir analizuojam, ką ji/jis norėjo tuo ar anuo pasakyti. Turbūt jie labai nustebtų sužinoję, kiek visko paslėpė savo kūriniuose. Džoisas tai sąmoningai slėpė ir daugybė žmonių iš jo kūriniuose pakastų mįslių spėjimo duonai užsidirba.  lotuliukas.gif

ir as tos pacios nuomones. rasytojai turbut grabe vartosi del to, kiek visi analizuoja ir kaip visko paslepto tuose realizmuose randa smile.gif
Atsakyti