Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(Shusha @ 2015 04 05, 22:12)
Kad būt smagiau:

kaip ir kitoms, man labiausiai apie Martin ir Garcia Marquez patiko biggrin.gif

QUOTE(prieplauka @ 2015 04 07, 09:52)
gal
------------------------------------------------
Atrakcionas

ačiū wub.gif

QUOTE(Darbinga @ 2015 04 07, 15:55)
Klopedija, metų miegapelės titulą mielai priimčiau, juolab, tokią pravardę turėjau.  cool.gif

ok ok, pasižymim cool.gif

QUOTE(Aimma @ 2015 04 07, 20:53)
Bet, panos, daromės uždara snobiška masonų ložė. Panašiai kaip šuniukų temose  doh.gif Visi neša kudašių ir dar garsiai trenkia durimis... Blogai...

Bent jau kol kas "Metų naujokės" titulą kasmet būdavo kam įteikti. Tai dar ne visas išgąsdinam mirksiukas.gif Apie šuniukų temas nežinau - o kodėl jos "uždaros"? g.gif
O dėl espresso - pati užvedė diskusiją, atsirado diskutuojančių, po to užklausėm apie knygas, papasakojo, tada Brūkšniukas parašė vieną žinutę, ir tada ji atsiprašiusi dingo. Kaip tikras espresso puodelis - stipriai ir greitai suveikė.
Gaila.
Atsakyti
Vat mastau..nu manes kazkodel neisgasdino...gavau galimybe tapti METU NAUJOKE lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 04 07, 21:53)
Bet, panos, daromės uždara snobiška masonų ložė. Panašiai kaip šuniukų temose  doh.gif Visi neša kudašių ir dar garsiai trenkia durimis... Blogai...

Kas tie visi g.gif ?Keli,tai ne visi.Aišku,blogai,bet tai ką dabar padarysi .Išlieka stipriausi biggrin.gif
Tik niekas nieko neišveja.Užsuko,apsidairė,nepatiko,išėjo.Pas mumis demokratija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 04 07, 23:30)
Bent jau kol kas "Metų naujokės" titulą kasmet būdavo kam įteikti. Tai dar ne visas išgąsdinam mirksiukas.gif Apie šuniukų temas nežinau - o kodėl jos "uždaros"? g.gif

Pajuokavau. Nors, kaip žinome, kiekviename juokelyje yra dalis tiesos mirksiukas.gif Šuniukų temose, kai ateina žmogus su kitokia nuomone ar šiaip linkęs visko per daug nesureikšminti, aš išgirstu tokį garsų ir kategorišką lojimą, na, kaip veislyne ar prieglaudoj. Reikėtų kokį kartą tytimą atlikti, kokios veislės pikčiausios lotuliukas.gif Tiesa, loja nebūtinai ant manęs, aš būnu labai tyliai... Šunininkės, neišduokit mirksiukas.gif ir jau kartais nesupykit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimma: 07 balandžio 2015 - 21:55
O čia mat ložė vadinas. Mūrininkų. Laiku užmačiau. bigsmile.gif Nagi periodiškai paskaitinėju, oficialaus stojimo mokesčio nesumokėjau, tai partine nesijaučiu :], o ir rašyt nelabai turiu ką, tik kad neseniai "katiną Bobą" suskaičiau. Didžiuojuos savimi. :] Pats tas, lengvai sueinantis ir gilesnių paslėptų reikšmių nereikalaujanti ieškot leidiny. Na pats tas dabar, kai kažkaip nėra ukvatos kažkokiam itin gurmaniškam skoniui. 4u.gif

Dabar po nosim tai "Šalin mitus" (naujas požiūris į vaikų auklėjimą). Užkibau už reklamos. Bet tokios turbūt jau ne šios temos apimtyse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 07 balandžio 2015 - 23:20
QUOTE(hi (: @ 2015 04 07, 23:16)
Dabar po nosim tai  "Šalin mitus" (naujas požiūris į vaikų auklėjimą). Užkibau už reklamos. Bet tokios turbūt jau ne šios temos apimtyse.

Taip, čia labiau grožinę literatūrą aptarinėjam.
Nors man asmeniškai tai šiuo metu knygos apie vaikus ir vaikams labai aktualu.

Mano galva dabar nenori rimtos literatūros, tai skaitau Janet Evanovich "Two for the Dough" - antrąją Stephanie Plum serijos knygą. Lietuviškas pavadinimas berods "Daug vargo dėl pinigų". Nuotaikinga ir protas pailsi rolleyes.gif
Atsakyti
O as skaitau vakarais dabar apie Varle Jeronima isradeja (pavadinimo tksliai dabar nepasakysiu blush2.gif
Labai patinka, kad raides zalios, biggrin.gif kad vaikas klauso ir skyriai neilgi, o paskui labai greitai zumeigam abi, nors knyga idomi, na vaiku amziui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2015 04 07, 14:14)
et, gera draka buvo, bet aš paskutiniu metu visur pavėluoju... biggrin.gif

pozityvus požiūris biggrin.gif

QUOTE(Darbinga @ 2015 04 07, 16:17)
Man rodos, Muzilio "Žmogaus be savybių" personažas generolas pasakė: duokite man dvejiems metams spaudą ir visas informavimo priemones į vienas rankas ir aš žmones paversiu žmogėdromis. Ideologijų poveikio pavyzdys.

Baisu. Ir baisu todėl, kad tai tiesa unsure.gif

QUOTE(tutele @ 2015 04 07, 19:09)
Nedidelis vizualus testas: kiek kamuolio perdavimu ivyko sioje video?

Geras. priminė vaikišką anekdotą, kai vardini kiek kiekvienoje stotelėje išlipo ir įlipo, o gale paklausi kiek buvo stotelių.
Tai iš esmės reiškia, kad mes matom tai, ką būnam nusiteikę matyti unsure.gif

QUOTE(Aimma @ 2015 04 07, 20:53)

Bet, panos, daromės uždara snobiška masonų ložė.

visai ne cool.gif pirma - mes ne slapta organizacija, antra - nėra stojamųjų įžadų, ir trečia - mes net magistro neturim blink.gif

QUOTE(Helianta @ 2015 04 07, 21:30)

O dėl espresso - pati užvedė diskusiją, atsirado diskutuojančių, po to užklausėm apie knygas, papasakojo, tada Brūkšniukas parašė vieną žinutę, ir tada ji atsiprašiusi dingo. Kaip tikras espresso puodelis - stipriai ir greitai suveikė.
Gaila.

Šiaip aš kavą labai mėgstu ir vienu puodeliu neapsiboju cool.gif

Tai čia aš išbaidžiau? o jeigu kokią profesorę, mokslų daktarę? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 04 07, 19:52)
Rimtai?  blink.gif  Nepamenu.  biggrin.gif
Man rodos, jau baigiu subręst šitai knygai.  biggrin.gif

Nieko ten sudėtingo nėr, tik knyga nešiuolaikiškai stora. Subalansuota lėtam skaitymui. biggrin.gif

QUOTE(tutele @ 2015 04 07, 21:09)
Ma rods, snekant apie tautos sovinizma espresso norejo atkreipti demesi i rusu literaturoje (kaip ir visame kame) jauciama "shirokaja dusha" balansavima su totalitaristiniu poziuriu, jog "chiroka zemlia moja rodnaja", kuria reikia ginti/gerbti/myleti kas beatsitiktu, nes ji neapleis (nenustos myleti) niekada. cool.gif Is to atsirandantis sovinizmas leidzia jaustis dvasingu, galingu, uzkariautoju, vnz., kaip ir geriausiu... Sios savybes, ypac dabartiniu ivykiu kontekste, gali erzinti, sukelti pasipiktinima ar atmetimo reakcija. pateikime.
P.s. pacitavau Darbinga, bet cia "prie visos diskusijos". cool.gif

Tutele, aš puikiai suprantu ką turėjo minty espresso, bet man kliūna, kai to didžiarusiško šovinizmo tvaiko pradedama ieškoti visoje rusų kultūroje ir netgi klasikinėje literatūroje. Kiekvienoje, netgi labiausiai ideologizuotoje aplinkoje, visuomet būna žmonių, tarp jų ir rašytojų, kurie neina koja kojon su banda, o pasipriešina masinei psichozei. Galiausiai būkime teisingi, mane galbūt irgi užknisa amerikietiškasis šovinizmas, kuomet kapitalistinė demokratija privalomai peršama visoms šalims, nepaisant kultūrinių - religinių skirtumų, tuo pačiu pridengiant visai merkantilius interesus - kontroliuoti gamtinius išteklius, arba koks nors veidmainiškas europinis politkorektiškumas, už kurio gali būti puikiai maskuojama neapykanta. Amerikietiškos vartotojiškos popkultūros invazija mums tokia įprasta, kad mes ją rijame daug negalvodami ir nesigilindami it popkornus, tačiau yra toje kultūroje ir didingos literatūros, ir gilių filmų, ir puikios muzikos. Man nepatinka, kai viskas sumalama į vieną krūvą ir neįžvelgiama jokių skirtumų tarp "aukštojo" ir "žemojo" meno. Man rodos, juokinga A. Solženycino arba A. Čechovo kūryboje ieškoti rusiškojo šovinizmo dvasios, nors... labai norint visko ten galima įžvelgt, reikia tik tam tikros nuostatos.
Papildyta:
QUOTE(Aimma @ 2015 04 07, 22:53)
Man jis irgi visiškai neideologiškas (o gal gerai užsimaskavęs), nors kalba apie Rytų ir Vakarų skirtumus, bet ieško sąlyčio taškų. Skaitydama Raudoną pagalvojau, kad jam ne literatūros Nobelį reikėjo skirti, o taikos.

mintis - strėle į dešimtuką. smile.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 08, 11:18)
Tai čia aš išbaidžiau? o jeigu kokią profesorę, mokslų daktarę? mastau.gif

biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Helianta @ 2015 04 07, 23:30)
ok ok, pasižymim cool.gif

Na va, pati prisiprašiau. biggrin.gif Iš tiesų labai mėgstu gyventi lėtai ir "nieko neveikti". Tai pats geriausias laikas, koks tik gali būti.
Atsakyti
ilgai laukėm ir sulaukėm: G.R.R.Martin bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2015 04 02, 18:33)
Dar viena tik ką perskaityta- L.Lavastės "Mes. Lietuviai". Gal nederėtų jos vadinti perskaityta, nes neįveikiau turbūt nei pusės. Reto šlykštumo knyga. Nežinau, gal autorė norėjo sukurpti linksmą, visiems suprantamą ir lengvai skaitomą knygą. Toks įspūdis, kad orientuotasi į "24 valandos" (ar kokių ten dar superinių laidų mūsų TV parodo...) žiūrovą ar net dalyvį. Tą, amžinai viskuo nepatenkintą, amžinai valdžios nuskriaustą, amžinai kažko dėl kitų kaltės netekusi ir piktą ant visų, bet tik ne ant savęs.

Dėl šios knygos visiškai sutinku - man irgi turinys pasirodė panašus į "publicistikos" (ar kokias ten) laidas, tokias kaip "Po srove", tos pačios valandos ir pan. Nors būtų įdomu jos knygą apie suomius paskaityt g.gif

QUOTE(giluze @ 2015 04 06, 14:38)
  Aš neatsidžiaugiu savo skaitomu "Namu..." Skaitydama bandau įsivaizduoti, ką pasakytų pedagogės apie šitą knygą. Šiaip emocijos verda verda, o mintys dar nesidėlioja.  Kai baigsiu skaityti, peržiūrėsiu visas recenzijas, kokios tik papuls

QUOTE(giluze @ 2015 04 06, 20:50)
Nieko negaliu padaryti, man prieš akis mėtė mėtė šitą pirštinę, kol suagitavo, dabar jau aš mėtau. Gražiai vaikus aprašo.  ax.gif  Neįgaliųjų internatas, ir tokia atmosfera, jų gyvenimas, tarpusavio santykiai...  doh.gif  Teko skaityti tokių atsiliepimų, kad pabaigę knygą vėl iš naujo skaitydavo. Bent jau jaučiu, kad iš skaityklės jos netrinsiu. Jeigu būtų galima pirkti gyvą knygą, realu, kad pirkčiau.  g.gif 

clap.gif Man pavyko biggrin.gif

QUOTE(Darbinga @ 2015 04 08, 11:28)
Tutele, aš puikiai suprantu ką turėjo minty espresso, bet man kliūna, kai to didžiarusiško šovinizmo tvaiko pradedama ieškoti visoje rusų kultūroje ir  netgi klasikinėje literatūroje. Kiekvienoje, netgi labiausiai ideologizuotoje aplinkoje, visuomet būna žmonių, tarp jų ir rašytojų, kurie neina koja kojon su banda, o pasipriešina masinei psichozei. Galiausiai būkime teisingi, mane galbūt irgi užknisa amerikietiškasis šovinizmas, kuomet kapitalistinė demokratija privalomai peršama visoms šalims, nepaisant kultūrinių - religinių  skirtumų, tuo pačiu  pridengiant visai merkantilius interesus - kontroliuoti gamtinius išteklius, arba koks nors veidmainiškas europinis politkorektiškumas, už kurio gali būti puikiai maskuojama neapykanta. Amerikietiškos vartotojiškos  popkultūros invazija  mums tokia įprasta, kad mes ją rijame daug negalvodami  ir nesigilindami it  popkornus, tačiau yra toje kultūroje ir didingos literatūros, ir gilių filmų, ir puikios muzikos. Man nepatinka, kai viskas sumalama į vieną krūvą ir neįžvelgiama jokių skirtumų tarp "aukštojo" ir "žemojo" meno. Man rodos, juokinga A. Solženycino arba A. Čechovo kūryboje ieškoti rusiškojo šovinizmo dvasios, nors... labai norint visko  ten galima įžvelgt, reikia tik tam tikros nuostatos.

drinks_cheers.gif
Manau kvaila rusų literatūroje visą laiką ieškoti kažkokios idealogijos, smegenų plovimo ar net smegenų programavimo.

Na, o dėl to naujokių gąsdinimo, tai gal jos tiesiog ne ta koja pradeda biggrin.gif Va, ne tokios baikščios lieka. Buvo juk ir tokių, kurias priėmėm, bet jos pačios kažkaip retokai pasirodo arba dingsta visai. Na, pabandai, pabendrauji, jeigu nebeįdomu, netinka, nerandi bendraminčių, eini toliau ieškoti su kuo pabendrauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 04 08, 10:18)
ir trečia - mes net magistro neturim blink.gif
Šiaip aš kavą labai mėgstu ir vienu puodeliu neapsiboju cool.gif

As, as pasaku magistre biggrin.gif
Atsakyti