QUOTE(tutele @ 2015 04 05, 15:27)
Knygu (pvz., ideologiniu) panaudojimas
Hmmm, del knygu daromos itakos ir tautu sovinizmo... Poryt bus dvidesimt metu kaip gyvenu ne Lt ir didesnio sovinizmo nei Fr nesu maciusi, tik skirtingai nuo rusisko (tiesmukisko), pas prancuzus jis ivyniotas i politiskai/kulturiskai/manieriskai korektiska. Man labiau priimtinas pirmasis.
O, liuks! Ačiū, bus panaudota idėja!
taigi... Mirsiu neužmiršiu kaip Oranže vyras ledus pirko. Paprašė gražiai angliškai, tai pardavėja bent jau žodį "abrikosiniai"( ar kokie jie ten buvo..) privertė kartoti tol, kol ištarė a la prancūziškai. Mano vyras tai priėmė kaip juokelį. O man, stebinčiai iš šalies, tai nėmaž neatrodė panašu į geranorišką pokštą, greičiau- įžūlumą. Aš, šlykštukė, būčiau nebepirkusi tų jos ledų.
QUOTE(klopedija @ 2015 04 05, 19:18)
Taigi, Tahir Shah apie pasakas:
šaukiam! Dar!
QUOTE(Mamce @ 2015 04 05, 19:28)
Neseniai perskaiciau "Moters smegenys". Rekomendavo man ja kaip vos ne gyvenima keiciancia knyga, bet as isidemejau tik du dalykus: 1) kad dauguma skyrybu vyresniame amziuje inicijuoja pries/pomenopauzines moterys, o ne viduramzio krizes istikti vyrai ir 2) kad moters smegenys stengiasi visuose santykiuose islaikyti harmonija beigi ramybe, o vyrai nebijo konfliktu. Ir va cia mane aplanke nusvitimas, kodel mano bernai pastoviai pesasi, as juos betaikydama ir beramindama susigadinu nervus, o jie po pusvalandzio vel graziausiai abu zaidzia...
As, aisku, iki vakaro vaikstau kaip piktas kiskis.
Hm, šitą knygą esu įtraukusi į norimų sąrašą-po "Save keičiančių smegenų" užsimaniau, bet tai tie teiginiai tokie prieštaraujantys viens kitam, sakyčiau
. Bijančios konfliktų ir siekiančios harmonijos beigi ramybės moteriškės inicijuoja skyrybas, t.y. konfliktą? Tai ar verta ji dėmesio?
Aš vaikų konfliktų jau kuris laikas nebereguliuoju, tik jų kambario duris uždarau kai jau paraku pakvimpa
Ir jie vis dar gyvi, ir mano nervai ramesni.
Skaitau
R. Stankevičiaus "Betliejaus avytę".
Taupau, skaitau iš lėto, bet bijau, kad vis vien tuoj baigsis... Taip gražu, taip gera, taip išmintinga ir miela
Ačiū paminėjusioms šią knygą, pati kažin ar būčiau pasiėmusi.