QUOTE(bytte @ 2015 04 07, 13:38)
O kai su numeriais spalvos minėjai kad tiko true?
12-tipų svarbu kryptis, tavo atveju kryptis - šaltas ir kontrastas, t.y. True winter arba Cool winter. Pačias paletes vertint gan sunku, nes jos kompiuterinės, vadinasi šviečia, o ne atspindi.
Man tiko ta paletė, kur įdėjau. Nežinau, ar atkreipei dėmesį - aš ją visą papildžiau savo paletės spalvomis. Skirtumas tarp tos paletės ir mano asmeninės paletės - visos šviesokos spalvos, kurios man netinka. Įtariu, Tavo atveju bus atvirkščiai. O kitos spalvos man sutampa - pažiūrėk - ten aplink visur pridėliojau kvadratų be numerių
QUOTE(bytte @ 2015 04 07, 13:38)
Mano atveju nėra tikrai tamsios spalvos kryptis, aš gi vis dėl to netikėjau kad inc deep, nes jos kryptis ne deep, o vat hue rudeninė pagal BFAS. Užtat vis galvojau kas čia ni to... kai su sariu pamačiau jau suprtau, kad ryškios spalvos jai tinka, kad reik jai vengti pilkų, bet iki pavasario dar nedasiprotėjau. Nors gal laikui bėgant būt ir kilus tokia mintis. Beja aš su Inc turiu bendrų tinkančių spalvų
Va jei būtų kryptis clear sutikčiau, nes man visos tokios švarios tinka... o švarus gi ne būtinai ryškus
Dabar čekinu paletes kur tinkamos spalvos... nu su lightu kaip sunku įvertint ta spalva ar ne
Šiaip true pažiūrėjus nėra tamsi paletė - jos VALUE kažkur per vidurį. Todėl aš jos ir baidžiausi žiūrėdama ekrane. Bet iškirpus šviesias spalvas, man ji tinka. Mano VALUE kažkur žemiau, šviesių spalvų man beveik neįdėjo. Įmetė kelias - kvapui
Kad pernelyg nuobodu nebūtų.
Gal rimtai pamėgint iš true paletės iškirpt tamsias spalvas ir pažiūrėt, kas lieka? Gal liekančios neužmuš? Arba analogiškai clear?
Papildyta:QUOTE(bytte @ 2015 04 07, 13:53)
tinkančios BSp paletėsspalvos išmėgintos, dėl kitų nežinau... turiu tinkančių spalvų kurių nėra nė vienoje paletėje, pavyzdžiui geltona kuri išmėginta tinkanti panaši, bet negarantuoju ar tokia... žalios išvis nė į tą pusę nėra...
O jei žiūrėtum BW paletę? Jos skiriasi tik šiluma. Įdomu, kiek "pataikymų" būtų joje?
Ir panaši šviesi žalia yra DW paletėje - įtariu, kad man tokia "neįkandama" būtų.
Pažiūrėjau į paukščiukus dar kartą. Naudoju beveik visas tas spalvas, išskyrus geltoną, šviesiai žalią ir rožinės šviesesnius variantus.