QUOTE(Erszebeth @ 2015 04 04, 16:11)
Iš WS - į Cool summer?
Čia jau kaip pokštas skamba
Taigi sakiau, kad mėginsiu perkraustyt, ir drastiškai
Dėl cool - čia grynai imu dėl kraštutinumo - kad pažiūrėt, kaip reaguos oda.
Pokštai pokštais, bet bent pagal BFAS raudona ir ciklamenas nurodo arba žiemą, arba vasarą. Jei nėra ciklameno - bus kitas spalvinis tipas.
Va tokie va juokai
Kai prieš daugiau nei metus man išrinko WS, atrodė, kad pagaliau pataikyta. Nes prieš tai, kai galvojom, kad esu vasara, visąlaik jaučiau, kad vien šaltomis spalvomis negaliu apsiriboti, man gerai tinka ir šiltos spalvos, pvz. raudona.
Raudona yra ir mano paletėje - ji neutrali.
Ir žalia visai nevasarinė tinko, ir chaki mielai nešiojau - ir neatrodė baisu.
Chaki irgi būna beveik žieminė, jei rasiu archyvuose - įmesiu. Nors aš prie veido tokių spalvų nedėlioju. Nemanau, kad ir Tave puoštų.
Bet "pagyvenus" ilgesnį laiką su WS spalvomis pradėjo lįsti "nesueinantys galai". Vis atrodė, kad dalis spalvų per šiltos, kad visai geros ir šaltesnės. Į BS manęs "neleido" dėl bendro vaizdo - mažkoko kontrasto. Iš tiesų, sudėjus į kontrasto liniuotę, taip ir iki galo neaišku, ar tas kontrastas vidutinis, ar jau didelis. Jeigu didelis - tai pats mažiausias iš didelių. Jeigu vidutinis - tai pats didžiausias iš vidutinių. Ko gero esminis sprendimas tokiu atveju priklauso nuo spalvų šiltumo-šaltumo. Ir ko tuo metu labiau norisi - pabrėžti odos baltumą ar "įdegį".
Kontrastas neturi reikšmės. Pažiūrėk aukščiau, buvau įdėjus dvi paletes kartu - BW ir BSpr. Vienintelis jas skiriantis dalykas - šiluma. Ir nieko daugiau.
Dėl įdegio Tau pačiai geriau žinot, Tu juk save matai gyvai, o mes matom foto. Foto man geltonumas ant veido nepatinka, negeros asociacijos - tarsi kažkoks ligonis. Ir lūpoms uždeda ne rausvumą, o kažką senatvinio
Bet čia vėlgi - tai matosi keliose foto. Reikia matuotis ir stebėt, kas gaunasi. Tinkamos spalvos veidą "surenka", kontūras gaunasi neišpleręs, jausmas toks, tarsi iš apačios - kažkur palei smakrą - apšvietimas atsiranda. Kai spalva netinkama, veidas pasidaro raudonomis dėmėmis, tarsi žmogus būtų su aukšta temperatūra, veido kontūras nesifokusuoja, veidas gelsta, pilkėja.
Ar tos chaki nebuvo panašios į kai kurias iš šių spalvų?