QUOTE(bytte @ 2015 03 31, 10:33)
Jai kalbėt apie juodos ir pilkų spalvų "kėlimą" , tai mane jis žiauriai užknisa (nekalbu kaip juodos naudojimą išreiškiant anarchistinę ar kokią nors dar revoliucinę išraišką)... snobizmas čia kažkos. Suprantu tarnautojai ten visokie ir artimos profesijos - jiems privalu darbe sėdėt neišsišokant, jiems negalima ne tik ryškių spalvų, jiems negalima anei ekstravagantiškų šukuosenų, anei pirsingo, anei tatuiruočiu, anei sijonų trumpų, anei iškirpčių gilių. Tokios taisyklės... bet kodėl mūsuose susiformavo požiūris, kad jau rimtas žmogus irgi taip turi atrodyt? Todėl kad rimtas = nieko nekuriantis, visiškas konservatorius ir snobas?
Tai čia visam pasauly negalima savivaldybėj dirbt su auskaru nosy, nebent kokiam visiškam kaime, kur kitokio nerado
Kodėl pasaulyje yra toks požiūris, kad vieni rūbai tinka vienokioms progoms, kiti kitokioms? Kodėl moterys nori atrodyti plonesnės ir jaunesnės, kas joms nuo to geriau? Kodėl verslininkai nori atrodyti solidžiais? Kodėl rūbais žmonės ne tik saugosi nuo šalčio, bet ir bendrauja - išreiškia savo visokias pažiūras, ir ar jos atvirai reiškiamos (NASA inžinierius) ar melagingai (MLM konsultantas), tai čia priklauso ir nuo žmogaus, ir nuo tikslo? Kodėl?
Nu vat todėl, taip yra, ir basta
Aš joks tarnautojas, ir man px visų nuomonė, galiu rengtis kaip noriu. Bet rengiuosi, pvz. juodi batai, mėlyni džinsai, pilkas megztinis, ir kas man neleis?
O taturuotės ir šešios apyrankės ant rankų man prie to pilko megztinio labai gerai dera. Tai ką, man dabar nebegalima pilkų megztinių? A pofigu, dar turiu juodų
QUOTE(Dilukai @ 2015 03 31, 11:35)
Bet daug tenka susidurti ir su valstybės tarnautojais, tai visko prisižiūriu. Vyrai viskas aišku - kostiumas, vieno gražesnis, kito prastesnis ar visai negulintis, į spalvas jie ne taip labai gilinasi. Bet moterys tai įdomių variantų pademonstruoja
Jaunos arba perdėm griežtai apsirengia arba nuvairuoja į sexy sekretorės įvaizdį. Vyresnės santūriai dažniausiai, bet gan senamadiškai, būna ir kas vos ne casual stilium visada rengias. Aišku atsiranda ir skoningai ir nepasenusiai ir pagal protokolą apsirengusių/susišukavusių/pasidažiusių, bet absoliuti mažuma. Bet ko negaliu pasakyt - kad labai būtų tie valdininkai sukaustyti
Man irgi atrodo, kad nelabai sukaustyti. Su visokiom sagėm ir skarelėm taip prasisuka... Praktiškai vienas reikalavimas - švarkas ir nedžinsai, o ką tai reiškia? Nieko nereiškia, dvi bobos su švarkais gali visai kitaip atrodyt...
QUOTE(Dilukai @ 2015 03 31, 12:12)
Operoj su džinsais dažnai būna apšvietėjo draugai ir panašūs, Noa pas mus primadona tegul pasako kaip iš tikro
Nu teip
Arba kaimiečiai, kuriems žmona bilietus nupirko
Kartais žiūri į porelę - boba su blizgančiu kostiumėliu, sage atlape, karoliais, o šalia diedas - su metus neskalbtais džinsais, megztiniu, o ant pilvo dar kažkoks užrašas
Tada keistai atrodo. Galvoji - taigi bazėj prie tų megztinių dar ir švarkus pardavinėja, a negalėjai papirkt?
Dramos, jaunimo teatruose atmosfera laisvesnė.
Bet šiaip jau laikoma, kad visiškai nepasipuošti į teatrą yra blogas tonas
Nes teatras yra šventė, ir krūva artistų stengiasi, rengiasi, grimuojasi, kad padarytų mums šventę - galėtų jie irgi su treningais padainuot, o ką, balsas nepasikeis
Tai atsivilkimas į darbą su specūra yra tiesiog jų negerbimas, kaip kad ateit į kokias laidotuves su baltais šortais, kur visi su kostiumais, o tu mat dėl savęs, ne dėl kitų rengiesi
Rengiamės dėl kitų. Žmonės socialūs gyvūnai, jie po vieną negyvena ir išvis daug ką daro dėl kitų. Plaukus dažosi (pats tai jų nemato!), mašiną plauna, sveikinasi ir atsisveikina. Ir patikti kitiems nori
QUOTE(Mute @ 2015 03 31, 12:34)
O kad kostiumas transliuoja solidumą, tai deja, deja.. neretai tai būna tik solidi kaukė, ir tas , kuris su laisvesne apranga, iš tikro daug solidesnis. Tad per tokią patirtį supratau, kad negali apie žmogų spręst vien iš išvaizdos
Negali, bet iš kitur dažniausiai sunku nuspręst. Vidinės šilumos, pareigingumo ir atsakomybės, katalikiško požiūrio į gyvenimą, dviejų magistrų ir keturių užsienio kalbų nelabai iškart pastebėsi. Kostiumą pamatysi pirmiau
Žiūrėk, kodėl žmonės dažniausiai perka kokias dantų pastas tas, kurios reklamuojamos - TV ar kas nors kitas pasakė, kad jos geros. Gi yra jų dafiga, pilna Maxima, kodėl imt tą, o ne kitą, gal kita irgi labai gera? Ar gražesnė pakuotė ir reklama padaro produktą geresniu? Aišku, kad ne. Bet paprastai žmogus neturi laiko išmėginti visas alei viena pastas, kad sužinotų, kuri geriausia, tad ima pagal įvaizdį... Taip ir su žmogum.
Gal jei tu ieškai darbuotojo, aš tau pasakysiu, kad pažįstu genijų, superinį, savo srities supermeną, pakalbinsiu, gal sutiks jums dirbti, ir atvesiu tatuiruotą, su žvaigždutėm ir be dantų - tai gal tu vis viena jį imsi, nes va, labai gerai rekomendavo. Tai irgi įvaizdis. Bet jei nėra rekomenduoto, imsi tą, kurio gražiausia pakuotė
Įeina, aišku, ne tik rūbai, viskas įeina. Visas vaizdas, kvapas, garsas. Iš serijos - tai štai, kodėl visi vyrai tavo eilėje
Vaizdas svarbu
Ypač kai tu ne Džiobsas ir tavęs niekas nežino