QUOTE(Ausrinka @ 2017 02 26, 22:44)
O man klausimas kilo dėl aprangos.
Pas mus galvojama nuomotis albas. Nors man jos nelabai patinka, bet darysiu, kaip dauguma nuspęs.
Klausimas, kiek tos albos dėvimos ir ar reikia puošnesnės suknelės po ta alba?
Kiek žinau, kam nepatinka albos, ir nori suknelės, tai žmonės oficialią dalį atbūna su alba, bet svajonių suknelę irgi įsigyja, ir po oficialios dalies persirengia ja, ir pvz jei eina į fotosaloną ar fotografuojasi asmeniškai po ceremonijos bažnyčioje, ar dalyvauja kokiam savo asmeniniame baliuke, tai jau su puošniąja suknele. Arba puošnią rengiasi po alba, tik paskui dasideda kokį pasijonį su lankais ar kokių detalių jei jos priklauso prie suknios
Esu girdėjusi, kad kiti netgi ateina į bažnyčią kitą dieną, kai nevyksta komunijos ar mišios, specialiai vaiką aprengę komunijos rūbais, kad pafotografuot be chaoso, kad aplink nebūtų kitų žmonių, šurmulio, galvojimo kas dera kas ne, ir kad laisva būtų tuščioj bažnyčioj kur nori fotografuotis
Papildyta:
Aš suprantu ir albas, kad tai gana sveika, protinga išeitis, bet suprantu ir suknelių norą, nes man asmeniškai brangi buvo sena tradicija išsaugoti pirmos komunijos suknelę- mano pačios ji išsaugota, nors ir nebuvo lb puošni, kaip dabartinės, bet man ji labai graži buvo, siūta mano mamos, ir iš tiesų turi tokią galią priminti tą dieną, ir tą džiaugsmą, tą širdies tyrumą, šviesą, kuria buvo pripildyta ta diena -toks šviežumo ir noro atnaujinti savo gyvenimą ir tikėjimą jausmas užpildo ją išsitraukus, nors jau ir sena ji, keičianti spalvą nuo senumo...