Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

QUOTE(Šolta @ 2016 09 05, 19:16)
Gal yra kokių atsiliepimų apie Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios organizuojamus PK kursus (Viršuliškės). ax.gif

Labai rekomenduoju Lazdynų šv. Boskaus bažnyčią ir katehetę Indrę. Kunigas Aleksandras, kuris veda vaikų mišias nuostabus, puikiai bendrauja su vaikais ir vaikai jį laaabai myli.
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2016 09 21, 13:07)
Laba diena,

gal kas galėtų patarti į kokią bažnyčią užrašyti vaiką pirmos komunijos paruošimui? Šiuo metu dar vis galvoju apie Bernardinų ir Jokūbo. Bet nebūtinai šios bažnyčios. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį pasirenkant?

Bernardinų jau vyko užrašymai, o Jokūbo nerenka grupės šiemet, nes remontai.
Atsakyti
Sveiki.Gal kas zino Vilniuje adresa knigyno kur glima nupirkt pratybelias komplektuka komunijai.Kazkur prie ausros vartu lygtais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2016 10 03, 11:17)
Sveiki.Gal kas zino Vilniuje adresa  knigyno kur glima nupirkt  pratybelias  komplektuka komunijai.Kazkur prie ausros vartu lygtais ax.gif

Galiu atiduoti maldyneli, toki kaip duoda baznycioja lankant paskaitas. Viena turim nenaudota.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2016 09 21, 17:36)
Labai rekomenduoju Lazdynų šv.  Boskaus bažnyčią ir  katehetę Indrę.  Kunigas Aleksandras,  kuris veda vaikų  mišias nuostabus,  puikiai bendrauja su vaikais ir vaikai jį laaabai myli.

Paskaičiau ir norėtųs patikslint, kad ne šv. Boskaus, o šv. J. Bosko. Ir klebono vardas ne Aleksandras, o Alessandro. Italas, kalba su akcentu. Ne tik kunigas - klebonas, bet ir saleziečių vienuolis - jų viena pagr. misijų darbas su vaikais. Galbūt neesminė informacija, bet, jei kažkas guglintų, tai svarbu.
Be to, dabar jis aukoja sekmadieniais Sumos mišias. Ar tik ne kitas kun. vad. vaikų mišias tada?
Atsakyti
O man klausimas kilo dėl aprangos.
Pas mus galvojama nuomotis albas. Nors man jos nelabai patinka, bet darysiu, kaip dauguma nuspęs.
Klausimas, kiek tos albos dėvimos ir ar reikia puošnesnės suknelės po ta alba?
Atsakyti
QUOTE(Ausrinka @ 2017 02 26, 22:44)
Pas mus galvojama nuomotis albas. Nors man jos nelabai patinka, bet darysiu, kaip dauguma nuspęs.

Albos devimos visos ceremonijos metu, o po apacia tiks ir kuklesne balta suknele.
Atsakyti
QUOTE(Ausrinka @ 2017 02 26, 22:44)

Kiek žinau, kam nepatinka albos, ir nori suknelės, tai žmonės oficialią dalį atbūna su alba, bet svajonių suknelę irgi įsigyja, ir po oficialios dalies persirengia ja, ir pvz jei eina į fotosaloną ar fotografuojasi asmeniškai po ceremonijos bažnyčioje, ar dalyvauja kokiam savo asmeniniame baliuke, tai jau su puošniąja suknele. Arba puošnią rengiasi po alba, tik paskui dasideda kokį pasijonį su lankais ar kokių detalių jei jos priklauso prie suknios biggrin.gif

Esu girdėjusi, kad kiti netgi ateina į bažnyčią kitą dieną, kai nevyksta komunijos ar mišios, specialiai vaiką aprengę komunijos rūbais, kad pafotografuot be chaoso, kad aplink nebūtų kitų žmonių, šurmulio, galvojimo kas dera kas ne, ir kad laisva būtų tuščioj bažnyčioj kur nori fotografuotis smile.gif

Papildyta:
Aš suprantu ir albas, kad tai gana sveika, protinga išeitis, bet suprantu ir suknelių norą, nes man asmeniškai brangi buvo sena tradicija išsaugoti pirmos komunijos suknelę- mano pačios ji išsaugota, nors ir nebuvo lb puošni, kaip dabartinės, bet man ji labai graži buvo, siūta mano mamos, ir iš tiesų turi tokią galią priminti tą dieną, ir tą džiaugsmą, tą širdies tyrumą, šviesą, kuria buvo pripildyta ta diena -toks šviežumo ir noro atnaujinti savo gyvenimą ir tikėjimą jausmas užpildo ją išsitraukus, nors jau ir sena ji, keičianti spalvą nuo senumo... angel_not.gif
Atsakyti
Sveiki. Ka dovanosit kriksto tevams ? Ar apskritai reikia ka nors divanot kr.tevams,senelems?
Atsakyti

Sveiki.kaip grazei ir teisingai parasyti kvietima i pirma komunija,patarkit,atsiuskit pavizdi.aciu.
Atsakyti
Skaitau ir nesuprantu- kokios dar dovanos krikšto tėvams? unsure.gif Juk čia vaiko šventė, jį reikia sveikinti. O ne dar dovanos krikšto tėvams, seneliams ir likusiems svečiams. Man iš to didelio rašto išeinama iš krašto... Tai pradėkime dar per ir savo gimtadienius visas atėjusius svečius apipilti dovanomis
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2017 05 08, 13:59)
Skaitau ir nesuprantu- kokios dar dovanos krikšto tėvams? unsure.gif  Juk čia vaiko šventė, jį reikia sveikinti. O ne dar dovanos krikšto tėvams, seneliams ir likusiems svečiams. Man iš to didelio rašto išeinama iš krašto... Tai pradėkime dar per  ir savo gimtadienius visas atėjusius svečius apipilti dovanomis

Na mes dovanojom krikšto tėvams ir seneliams padėkos-atsiminimo dovanėles kurias padarėme patys. Vėlėme baltus angeliukus kažkur 7cm aukščio ir priklyjavom ant plokščių juodų akmenų atsiveštų iš pajūrio. Tai išlaidos apie 1 eurą biggrin.gif
Atsakyti