Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

Laba,o man iskilo siandien toks klausimas.Kokia zvake vaikai turi tureti, nauja ar kriksto?
Berniukas eis geguzes men prie PK.Kadangi apranga "laisva"tai manau uztenka juodu kelniu ir baltu marskinuku?O daugiau jiems nieko nereikia tureti,tik zvake ar dar koki rozanciu ar paveiksleli?

Tik neuzmetykit "akmenimis"uz tokius kvailus klausimus blush2.gif

Del dovanu vaikui kazkaip net nepagalvojau,kol nepaskaiciau temos.Bet manau kazka simbolisko reiks padovanoti pvz,gal koki angeliuka g.gif,bet tikrai nieko brangaus.Kazkada ,kazkur skaiciau ir man patiko ideja ,padaryti sveciu knyga kur sveciai parasytu po linkejima ta proga.Tai as darysiu taip;mes turime nuo krikstynu toki albuma kur sveciai rase palinkejimus ir ten klijavau po kelias nuotraukas is jo gyvenimo per siuos visus metus.Dabar parasys vel po palinkejima ir toliau albumas pildysis po kelias nuotraukas iki sutvirtinimo sakramento ir tt.O per vestuves jau padovanosim jam ta albuma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PUPA13 @ 2016 04 18, 14:58)
Kokia zvake vaikai turi tureti, nauja ar kriksto?

O daugiau jiems nieko nereikia tureti,tik zvake ar dar koki rozanciu ar paveiksleli?

Jei turit išsaugoję Krikšto, tai ją ir neškitės 4u.gif
O rožančius ar šventas paveikslėlis gali būti kaip dovana, bet jų turėti nebūtina (na, bent jau prieš 4 metus mano krikštasūniui jų nereikėjo turėti).
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2015 11 15, 18:49)
siaubas, jaučiu savo vaikų pirmos komunijos neprivesiu. nebent patys norės. man tie kas savaitiniai ėjimai į bažnyčią doh.gif džiaugiuos, kad mes praslydom be to. pirmos komunijos ėjau prieš kokius 17metų gal g.gif  labai nemėgstu bažnyčių. tikiu Dievu, bet man šlykšti šiuolaikinė bažnyčia unsure.gif  verslas ir tiek. tik mokesčių kažkodėl nemoka. jei jau gali pasakyti, kiek reikia mokėti už kiekvieną paslaugą doh.gif

Jei tėvai nusiteikę neigiamai, tai ir vaikai taip mąstys 4u.gif Mums irgi pradžioje atrodė, kad tai bus priverstinis lankymas. Liko kelios savaitės iki šventės, nei mes, nei vaikai nesijaučiam to darantys per prievartą. Kiekvieną sekmadienį važiuojam į pamokėles, vaikai ruošiasi, mus skubina greičiau važiuoti. Viską daro be jokio streso. Gal daug lemia kunigų bendravimas su žmonėmis g.gif
QUOTE(Šypsenėlė @ 2016 04 11, 08:42)
Sveikutes 4u.gif
Prasau patarimo,-musu giminaitis berniukas eis komunijos,-klausimas ka dovanu? monetos "neikasim",nezinau ar grandineles dovanoja berniukams? aplamai ka berniukams dovanoja sia proga? pasidalinkit prasau ,labai aciu atsakymus!

Grandinėlė su kryželiu tinka ir berniukams 4u.gif
QUOTE(Volsebnica @ 2016 04 14, 23:22)
g.gif labai sunku berniukui, mes ejome tai dovanojom 200eur

Jūs krikštotėvai g.gif Pirmai Komunijai kaip ir daugoka unsure.gif
Atsakyti
Noriu Jusu paklausti:kas gali buti pirmosios komunijos tevais??
Ar kriksto mama savo kriksto sunui gali buti ir pirmosios komunijos mama?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2016 06 12, 13:52)
Noriu Jusu paklausti:kas gali buti pirmosios komunijos tevais??
Ar kriksto mama savo kriksto sunui gali buti ir pirmosios komunijos mama?
Aciu 4u.gif

Tai kad nera komunijos tevu. Palaiminima suteikia tevai.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2016 06 12, 15:09)
Tai kad nera komunijos  tevu.  Palaiminima suteikia tevai.

Cia tikrai???Nes as , tai turiu komunijos mama. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2016 06 12, 15:48)

05.29 Vilniuje vaikai ejo pirmos komunijos, tai tik su vyru palaiminom juos.
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2016 06 12, 15:48)

Neteko ir man girdėti apie PK tėvus. Turiu Krikšto ir Sutvirtinimo mamą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2016 06 13, 06:06)
Neteko ir man girdėti apie PK tėvus. Turiu Krikšto ir Sutvirtinimo mamą 4u.gif

Kiek skaitau, tai Sutvirtinimo sakramentas suteikiamas nuo 14m.,aisku, jei gerai suprantu.O kriksto tevai gali buti Sutvirtinimo sakravento tevais?
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2016 06 13, 14:50)
Kiek skaitau, tai Sutvirtinimo sakramentas suteikiamas nuo 14m.,aisku, jei gerai suprantu.O kriksto tevai gali buti Sutvirtinimo sakravento tevais?

Taip, pageidaujama, kad butu tie patys.
Atsakyti
Gal yra kokių atsiliepimų apie Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios organizuojamus PK kursus (Viršuliškės). ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

gal kas galėtų patarti į kokią bažnyčią užrašyti vaiką pirmos komunijos paruošimui? Šiuo metu dar vis galvoju apie Bernardinų ir Jokūbo. Bet nebūtinai šios bažnyčios. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį pasirenkant?
Atsakyti