QUOTE(hi (: @ 2015 05 14, 00:47)
Žinokit tas "sumokėjai pinigėlius" irgi turi savų pusių. Nuotraukas tai gauni, praktiškai šimtais tau neaktualių foto ir tame tik viena kita "aktuali". Tiek kad gauni "daug". Sutinku, kad tai geresnis sprendimas nei n fotografų, bet net ir su vienu - kai eina daugybė vaikų tas nuolatinis pliaukšėjimas dėl "kiekio" vis tiek atrodo kažkoks beprasmis... pamenu kai pati ėjau, irgi buvo fotografė. Bet na... buvo kelios grupės foto iš vidaus ir užteko per akis. Ir dabar užtektų, o kam norisi fotosesijos, tai tos dienos proga galima padaryti ir po Mišių. Užtektų ir dabar, ale "tokios mados", nieko per daug nepadarysi. Bet taip tyčia dar vakar išsitraukiau - tai tėvų palaiminimas bandytas gaudyt po vieną, tai klūpi, tai stovi, tai su uždegta žvake, tai su neuždegta, tai išsižioję (turiu pasakyt, kad daugybė kadrų išties neestetiški, tai akys bet kaip, tai liežuvis iškištas pagautas, bet kitaip ir negali būt, kai turi suspėt visus "pagaut"), tai škaplierius deda tai plaukus, tai ausis kliudydami. Aišku, bandyta gaudyt esminiai momentai, bet tiek vaikų fiziškai neįmanoma visų gerai nufotografuoti, kai dėmesys nuo vieno prie kito šoka. Žodžiu, savi pliusai, savi minusai. Geriau, nei pats nebegali dalyvaut, nepamainomai geriau, bet ar išvis verta dėl to, ką paskui gauni nesu tikra. Na pvz. mes gavom dviejų ar trijų grupių foto, kur gaudyta po vieną vaiką...
Tai pamąstau ar nebūtų pakakę kelių grupės foto Mišių metu ir kartu su kunigu po jos... O paskui jau fotosesinkis savo vaiką individualiai, po visko, jei jau taip norisi, nes jo diena su Mišiom nesibaigia. Tiek, kad taip vis tiek nebus (na kad pakaktų max 10 grupinių iš vidaus), tai tik pasvarstai garsiai ir tiek...
pas mus fotografas "aprobuotas"
pats ne naujokas bažnyčioje, ateitininkas, žino, kas galima ir kas ne - be to, susitarimas toks, kad iš šv. Mišių nuotraukos bus tik kelios, bendros, o visas veiksmas prieš šv. Mišias ir po jų - va tada ir "pagaudys" tuos vaikus. Gausime paskui diskus, ką nori - tą ryškink, mesk lauk, žodžiu, daryk, ką nori.
Papildyta:
QUOTE(loja5 @ 2015 05 13, 09:35)
Juodus batelius irgi turim, bet jie man neįsipaišo prie baltos suknelės
o basutes turim tiesiog šviesias ir nešventines. Plaukus ir aš norėčiau sukelti į viršų bet mano aikštingoji baisiai to nemėgsta
čia dėl to išsižiojimo tai kunigas paironizavo, bet katechetė sakė kad jautėsi lyg būtų chorų karuose
man irgi atrodo kad čia geriausia kas buvo sugalvota, susimokėjai pinigėlius, gavai kokybiškas nuotraukas, ir pats turi laiko dalyvauti normaliai ceremonijoje, juk vistiek daugiausia išlieka atmintyje, nuotraukos yra tik nuotraukos
o prie mūsų suknikės ir albos juodos lakierkos taip visai "retro" atrodo - gražu, bet manau, viskas tą pačią dieną bus merginos nuspręsta.
Taip, ramybė, o ne lakstymas per šią ceremoniją labai svarbus - daugiau galvoje lieka
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2015 05 12, 21:04)
pas mus per nurodymus fotografams klebonas nurodė, kad negalima 'perstatinėti scenos ir veikėjų". matyt, kas nors bandė. ir dar - negulti nei greta altoriaus, nei po juo