Įkraunama...
Įkraunama...

Vejos

QUOTE(ridu @ 2015 03 19, 09:44)
Jei nupjausite su dalgiu būtinai sugriebkite viską. Nes jei visus stabarus paliksite ant lauko bus dar blogiau.

v nuvare viska su trimeriu biggrin.gif sieno buvo kelioms karvems ziemai ismaitinti, tai viskas dumu pavidalu iskeliavo blush2.gif tikekimes, ataugs normali zolyte, nes dabar tokie kieti stagarai nupjauti doh.gif beje, samanas irgi naikinsim, nes labai daug ju...bandysim su spec, trasom...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DykumosSniegas: 19 kovo 2015 - 20:44
pina žolė samanų doh.gif
netolimi kaimynai nusibarstė negesintom kalkėm g.gif
ar tikrai padeda?
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 19, 20:12)
pina žolė samanų  doh.gif
netolimi kaimynai nusibarstė negesintom kalkėm  g.gif
ar tikrai padeda?

Samanos atsiranda tada kai žolė neauga, o kodėl ji neauga būna daug priežasčių: netręšiama pakankamai, per drėgna, vasarą per sausa, per daug pavėsio, žemė prasta... Žolę, deja, reikia kaip gėlynus prižiūrėti, kitaip augs kas nori priklausomai nuo situacijos, o ne veja.
Pas mane pvz. po medžiais ir krūmais blogai auga žolė, tai samanos po truputį bando užsikariauti teritoriją. Kasmet su grėbliu išgrėbiu jas ir tręšiu daugiau, kad visiems užtektų lotuliukas.gif, bet toje vietoje žėmė prasta buvo ir jos nebepakeisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssmmm2002: 20 kovo 2015 - 10:08
Aš irgi pirmą kartą turiu tą "malonumą"-samanas doh.gif man Žalioj stotelėj pasiūlė su kalkėm barstyti arba purkšti su geležies sulfatu. tai nusipirkau to sulfato, bandysiu su juo išnaikinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2015 03 15, 21:46)
Sveiki, kada galima būtų aeruoti-skarifikuoti veją? Pasimečiau informacijoje-vienur rašo , kad anksti pavasarį , dar prieš vegetaciją, kitur-kad gerokai vėliau.

mano kaimynai tai daro tada, kai jau smagu išeiti į kiemą - iki velykų, na, kai jau prasideda visų ėjimas į lauką su grėbliais, šluotomis, kai aplink pradeda traktoriukai burgsti, kai namuose nebeina išbūti po žiemos. IR JŲ VEJA YRA TOBULA, PAVYZDINĖ EILĘ METŲ.
Atsakyti

Patarkit kokia veja seti,jei dalis yra pavesis nuo gyvatvores,o kita dalyje istisai sviecia saulė. g.gif
Atsakyti
Patarkit kaip vejoj naikinti visokiys nelegalus ?
Sunkiausia susidoroti su kaukazines slivaifes atzalomis. Keliauja jos t oli ir islenda kaip viela stiprios. Taip pat su alksniais . Visi sklypi pakrasciai jais apauga , salia upelis , tai slyvom ir aksniam rojus. Kasmet isplaunam , bet vel atauga greit .Help !
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 04 09, 06:22)
Patarkit kaip vejoj naikinti visokiys nelegalus ?
Sunkiausia susidoroti su kaukazines slivaifes atzalomis. Keliauja jos t oli ir islenda kaip viela stiprios. Taip pat su  alksniais . Visi sklypi pakrasciai jais apauga , salia upelis , tai slyvom ir aksniam rojus. Kasmet isplaunam , bet vel atauga greit .Help !

Man atrodo, niekaip neišnaikinsit, nebent su slyvom kartu. Pas mane alyva bando lįsti į veją, tai žoliapjove pjaunu kaip žolę ir viskas. Pirmus metus suarėm aplink alyvą ir pasėjom žolę, tai lindo į veją kaip pasiutusi, dabar jau ramiau, gal viena atžala ar dvi išlenda ir ramu. Kai pažeidi atžalas, jos ir lenda be galo.
Atsakyti
Labas vakarelis. Noriu jau pradet tvarkytis veja, laukia tokie darbai: purksti banvel, aeruoti, tresti. Bet nezinau kokia seka pasirinkti, patarkit prasau. Aeratorius skarifikatorius, galiu uzsideti velena su zvaigzdutem, arba su virbalais...ka patartumete?
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2015 04 22, 19:33)
Labas vakarelis. Noriu jau pradet tvarkytis veja, laukia tokie darbai: purksti banvel, aeruoti, tresti. Bet nezinau kokia seka pasirinkti, patarkit prasau. Aeratorius skarifikatorius, galiu uzsideti velena su zvaigzdutem, arba su virbalais...ka patartumete?

Tik netręšti prieš aeravimą, nes aeratorius su virbalais išpešė man žolę kartu su trąšomis. Teko panaudoti šieną pagerintam mulčiavimui. lotuliukas.gif Purkšti geriausia irgi tarp pjovimų žolės, kai paaugo, bet ir ne prieš pjovimą.
Atsakyti
Su specialiu grėbliu išpešiojom iš vejos seną žolę (vejai antri metai eina). Dabar pasimečiau ar reikia badyti, ar nebūtina? Ir kada tręšti?
Atsakyti
Labai reikia patarimo sad.gif
Pernai rudeni pasisejom veja. Dirvozemis siaip ziauriai prastas. Na, po truputi dygsta veja, bet labai skurdziai. Visur dar sviecia zemes plotai. Vejos 20 aru... Nusipirkom spec trasu "Pavasaris". Vyras persistenge, trasu negailedamas barstytuvu pribarste. Sakiau, kad per daug. Jis aiskina, kad norma, bet netikiu, kad vaizdas turi buti kaip apsnige... To pasekmej, mazute veja, kur buvo plaukeliai islinde jau geltonuoja.
Ar tai reiskia, kad jai jau galas? Faktas, kad pertresta...
Kaip reikes taisyti klaidas? Atseti? Berti naujo dirvozemio ir seti?
Atsakyti