Įkraunama...
Įkraunama...

Vejos

QUOTE(Laima.g @ 2014 04 29, 14:10)
Po purškimo matosi kad pienės ir kitos piktžolės apvyto, tai šiandien  leidom sau nupjauti veją... bet... man dar vaizdas nepatinka g.gif  kažin tos nupjautom viršūnėm pienės numirs ar vėl pradės augti? Faktas kad nepradėjo žydėti, sustojo... Bet kai nupjovėm, tai dar matau labai daug tokių smulkių mažyčių pienių daigelių lenda, manau kad jų dar nepasiekė hemija g.gif  O ar galima dar kartą pabandyt iš karto nupjautą veją purkšti, ar dabar jau reikia patręšt ir laukt??? Ačiū jei kas pasistengs atsakyti...

O instrukcijoje neparašyta, kiek kartų per metus galima purkšti nuo piktžolių? Nes pas mane tai tik vieną kartą g.gif
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 04 29, 18:10)
O instrukcijoje neparašyta, kiek kartų per metus galima purkšti nuo piktžolių? Nes pas mane tai tik vieną kartą  g.gif

Na rašo kad ne daugiau kaip du kartus per sezoną... tai ir galvoju ar pakartot dabar galima, ar palaukt ir vėliau kai subojos dobilai nupurkšti g.gif
Na gal nerizikuosiu, nes dar paskui labiau pakenksiu nei pagelbėsiu... Šiandien vyras turėtų patręšti kompleksinėm trąšom su mikroelementais, tikėkimės kad atsigaus veja g.gif
Atsakyti
Per kiek laiko atzelia skarifikuota veja?
Atsakyti
Priklausomai nuo oro, lietaus, šilumos, gal ir nuo to, kiek išsidraskė. Skarifikavau balandžio 12, tai po to, jau šiom dienom pjausiu ją antrą kartą.
Atsakyti
Sveiki, šiemet (maždaug balandžio pradžioje) pasisėjome veją. Pagrindas juodžemis, kurį tik šiemet atsivežėme. Įterpėme apie 20 kg dolomitmilčių arui. Deja, iki dabar mūsų žolytė paaugo visai nedaug, kai kur visai skurdi. Na, kai kuriuose plotuose geriau auga (bet ten ir piktžolių daugybė), o kitur dar tik vos vos dygsta ploni šapeliai blink.gif . Na tikrai ne toks vaizdas turėtų būti po 1,5 mėn. verysad.gif Nusipirkom pH matuoklį, rodo apie 5 doh.gif , mažai... Kaip dabar būtų geriausia dirvą pašarmint? Ar dar trąšų berti? Būčiau dėkinga už bet kokius patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2014 05 13, 15:42)
Sveiki, šiemet (maždaug balandžio pradžioje) pasisėjome veją. Pagrindas juodžemis, kurį tik šiemet atsivežėme. Įterpėme apie 20 kg dolomitmilčių arui. Deja, iki dabar mūsų žolytė paaugo visai nedaug, kai kur visai skurdi. Na, kai kuriuose plotuose geriau auga (bet ten ir piktžolių daugybė), o kitur dar tik vos vos dygsta ploni šapeliai  blink.gif . Na tikrai ne toks vaizdas turėtų būti po 1,5 mėn.  verysad.gif Nusipirkom pH matuoklį, rodo apie 5  doh.gif , mažai... Kaip dabar būtų geriausia dirvą pašarmint? Ar dar trąšų berti? Būčiau dėkinga už bet kokius patarimus  4u.gif

na 1.5 men gal ir daugoka, bet sausra gi baisine buvo o dabar kar ir lyja, bet nesilta. manau gan didele dalis seklu tik dabar dregmes gavo ir tik prades bustis. as laukciau ir tikrai netresciau, nes nudeginsit visus sudygusius jaunus lapukus.

del piktzoliu tai balit bandyt siek tiek rauti, tik stenkites neismindzioti per daug zolytes; su purskimu irgi palaukciau kol normaliai suaugs.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2014 04 29, 14:10)
Po purškimo matosi kad pienės ir kitos piktžolės apvyto, tai šiandien  leidom sau nupjauti veją... bet... man dar vaizdas nepatinka g.gif  kažin tos nupjautom viršūnėm pienės numirs ar vėl pradės augti? Faktas kad nepradėjo žydėti, sustojo... Bet kai nupjovėm, tai dar matau labai daug tokių smulkių mažyčių pienių daigelių lenda, manau kad jų dar nepasiekė hemija g.gif  O ar galima dar kartą pabandyt iš karto nupjautą veją purkšti, ar dabar jau reikia patręšt ir laukt??? Ačiū jei kas pasistengs atsakyti...

Išnyks tie kotai. Purksti reikes tik tada,kai sudygs šių metų pienes ir kitos piktžoles.Rudeniop ar kitą pavasarį.mano tokia patirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 05 13, 16:27)
Išnyks tie kotai. Purksti reikes tik tada,kai sudygs šių metų pienes ir kitos piktžoles.Rudeniop ar kitą pavasarį.mano tokia patirtis  mirksiukas.gif

Ačiū. Vadinasi sekantis purškimas laukia vasaros pabaigoje... Na jau rimtai užsiėmiau atgaivint savo veją...
Atsakyti
Ar galima dar aeruoti veją? Pavasarį tuo nepasirūpinom, labai jau "mizernai" dabar atrodo. Kažkokia pageltusi..Vejai 3 metai, neaeruota nė karto
Atsakyti
Manau kad tikrai galima ir reikia. Veja aciu pasakys smile.gif ir paskui darkart rudeniop
Atsakyti
Laba diena, esu naujokie , prasau patarimo, kaip teisingai padaryti?
buvo veja golf master, augo puikiai, po statybu, reikia pakelti zemes lygi apie 10 cm. sena veja sugadinta, auga daug piktzoliu, nezinau ar reikia raveti, ar galima ant virsaus pilti zeme ir lygiti, tada sieti zole , plotas apie 2.5 aro
Atsakyti
Sakykit, nusprendziau siandien patresti...ir perdaug tu trasu isbarstciau....ar jau laiduoti veja, ar atsigaus ir nieko tokio neatsitiks?
Trasu Padauginau prakstiskai 3kart.:::sad.gif(((((
Atsakyti