Įkraunama...
Įkraunama...

Vejos

QUOTE(egis_klp @ 2013 05 27, 13:29)
Pasejom is vakaro zole, o ant rytdienos praejo skvalas..Daug seklos nuplove, taciau nemazai dar jos ir matosi..Kai kur veja jau lenda, daugiausia, kur seklos samburiai..Kaip teisingai pasielgti, ar laukti kol zole visur sudygs ir paskui nesudygusiasi vietas uzbarstyti sekla.Ar geriau nelaukti ir tolygiai visur pakartoti sejima uzgrebliuojant gal ir uzvoluojant?

Aš tai palaukčiau kol išsikals žolytė ir tada kur jos nėra bandyčiau sėti 4u.gif
Atsakyti
kokiom priemonem dar kovojate su dobiliukais doh.gif
pernai visa sklypa ispurskiau tom visom populiariom chemijom, viska rankom isravejom, o siemet vel ju pilna kad juos kur verysad.gif doh.gif
Atsakyti
Kam reikia ornamental, ieskokit lytagroje. Ten tikrai gera kaina, pigiau nieku nemaciu 95 lt uz 7.5kg..
Atsakyti
Vejoje atsirado šungrybių ir gana nemažai. Kaip su jais kovoti?
Atsakyti
Laba diena,
Labai reikia patarimo, kaip man atgaivinti veją, taip „prichimičinau“ su trąšomis, kad dabar gazonas atrodo juokingai (ar baisiai – tai priklauso nuo nuotaikos), tokiais plėmais doh.gif . Jei plačiau, tai situacija tokia – žiemą persikėlėme į namą, iki tol su žeme ir augalais nieko bendro neturėjau, patirties nulis, net nemaniau, kad paprasta žolė reikalaus tiek priežiūros. O pavasarį vejoje išlindo daug piktžolių, kurias aš apipurškiau herbicidu, plius atsirado daug samanų. Nupirkau trąšas vejai, naikinančios samanas, ir tose vietose, kur pabarsčiau trąšas išlindo graži žolytė ... o visur kitur veja žaliuoti atsisakė. Susinervinau, ir tomis trąšomis tolygiau apibarsčiau visą veją, na bent man pasirodė kad tolygiai. Bet tai jokio rezultato nedavė, veja vis vien liko tokia vos gyva. Tada pirkau kompleksines trąšas vejai ir štai rezultatas: kur buvo panaudotos trąšos samanų naikinimui (dabar jau matosi, kad jos buvo užbarstytos labai netolygiai) užaugo tanki ryški žalia žolė, kitur vaizdas liūdnas blink.gif . Čia aš jau galutinai prisidirbau, ar yra šansas kažkaip suvienodinti vejos spalvą ir veją atgaivinti? Veja nepagelto, tiesiog nuo pavasario taip ir neatsigavo. Tiesa, vyras dar pasakė, jog rudenį vielai nupjovėm veją, na dar ten negyvenom, tai tik retkarčiais atvažiuodavom, tai aš net nežinau tikslai, kada jis ten darbavosi.
Taip ji dabar atrodo:
user posted image
Taip iš arčiau atrodo geltonos dėmės (matosi, kad yra sausa žolė)
user posted image
Tiesa, čia yra saulėta pusė, pavėsyje veja atrodo žymiai geriau.
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2012 06 12, 13:59)
frusty.gif  help.gif

gal kas pagelbėsit?  verysad.gif

turim va tokių piktžolių, purškė MB stipriu roundapo tirpalu, nenyksta  doh.gif sakė krūmams 200ml jau mirtim kvepia, o čia 350ml buvo... ir paparčiai nemirtingi  doh.gif

user posted image

QUOTE(saridon'e @ 2012 06 12, 17:41)
jau gavau atsakymą- darbuotis kastuvu  doh.gif

aš jį išnaikinau per 3 metus - kiekvieną kartą važiuodavau su žoliapjove, praeidama kiekvieną stimberiuką vis išraudavau, nupjaudavau, nukirpdavau, naikindavau, neleidau augti, plėstis, kol po 3 metų nebeišaugo nei vienas ūglis. Matyt sibirinė rūgtis pasidavė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 05 liepos 2013 - 13:42
QUOTE(Soprana @ 2013 07 05, 11:39)
Laba diena,
Labai reikia patarimo, kaip man atgaivinti veją, taip „prichimičinau“ su trąšomis, kad dabar gazonas atrodo juo

nepanikuokit; pajukit ta savo zole toliau, butinai laistykit ir t.t. ten kur sviesesni plotai zole visai nera mirusi, ji tik sviesesne, nes maziau gavo azoto (gal maziau trasu uzberete); kai ateis laikas tresti kita karta, darykite tai atidziau ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanda_zydi: 05 liepos 2013 - 14:25
QUOTE(syri @ 2013 07 05, 14:41)
aš jį išnaikinau per 3 metus - kiekvieną kartą važiuodavau su žoliapjove, praeidama kiekvieną stimberiuką vis išraudavau, nupjaudavau, nukirpdavau, naikindavau, neleidau augti, plėstis, kol po 3 metų nebeišaugo nei vienas ūglis. Matyt sibirinė rūgtis pasidavė.

drinks_cheers.gif ir mums pastoviai pjaunant,tik išdygus raunant,jos jau tik viena kita išlenda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 07 05, 14:21)
nepanikuokit; pajukit ta savo zole toliau, butinai laistykit ir t.t. ten kur sviesesni plotai zole visai nera mirusi, ji tik sviesesne, nes maziau gavo azoto (gal maziau trasu uzberete); kai ateis laikas tresti kita karta, darykite tai atidziau ir tiek.

Dar pridesiu,kad pavasarį ajeruokit,gal geltonuose plotuose storesnis veltinis susidaręs
Atsakyti
sveiki vejų mylėtojai, pagaliau atėjo ir į mano kiemą, tiesa į kiemą jis dar nepanašus, šventė, kad reikia pradėti rūpintis žolės užsėjimu. Sėjamasis plotas apie 25-30 arų blink.gif aplinkui sklypa pievos ir laukai, todėl turėti kataloginę, iki maximumo išpuoselėtą veją net nesitikiu, nes nenoriu naudoti jokios chemijos, vejos, o gal tiksliau pievutės ravėjimu irgi neužsiimsiu blush2.gif Tiesiog, man reikia žalios, tvarkingos žolės, gal galite patarti kuo tokius laukus būtų kuo įmanoma pigiau užsėti, nes pasidairius į sėklų kainas pasidarė truputėli negera biggrin.gif kol kas žiūrinėju tokį variantą http://www.dotnuvosp...lotai/robustica, bet ir jis toks nepigus smile.gif
Atsakyti
Mamos patarkit kaip toliau elgtis tokioj situacijoj unsure.gif kol buvome išvykę "geradaris" kaimynas nuskuto (tikrąja to žodžio prasme) mūsų naujai užsėtą veją, kuri dar nebuvo nei karto pjauta gun_bandana.gif paliko vos kokį 1cm aukščio blink.gif negaliu verkti norisi ir tą kaimynėlį priploti cray.gif ką toliau daryti su tokia veja, kad ji nenunyktų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 18 rugpjūčio 2013 - 10:39
Jei palis dabar tai manau nieko jai blogo nenutiks, sutankės ir viskas...
Atsakyti