Laba diena,
Labai reikia patarimo, kaip man atgaivinti veją, taip prichimičinau su trąšomis, kad dabar gazonas atrodo juokingai (ar baisiai tai priklauso nuo nuotaikos), tokiais plėmais
. Jei plačiau, tai situacija tokia žiemą persikėlėme į namą, iki tol su žeme ir augalais nieko bendro neturėjau, patirties nulis, net nemaniau, kad paprasta žolė reikalaus tiek priežiūros. O pavasarį vejoje išlindo daug piktžolių, kurias aš apipurškiau herbicidu, plius atsirado daug samanų. Nupirkau trąšas vejai, naikinančios samanas, ir tose vietose, kur pabarsčiau trąšas išlindo graži žolytė ... o visur kitur veja žaliuoti atsisakė. Susinervinau, ir tomis trąšomis tolygiau apibarsčiau visą veją, na bent man pasirodė kad tolygiai. Bet tai jokio rezultato nedavė, veja vis vien liko tokia vos gyva. Tada pirkau kompleksines trąšas vejai ir štai rezultatas: kur buvo panaudotos trąšos samanų naikinimui (dabar jau matosi, kad jos buvo užbarstytos labai netolygiai) užaugo tanki ryški žalia žolė, kitur vaizdas liūdnas
. Čia aš jau galutinai prisidirbau, ar yra šansas kažkaip suvienodinti vejos spalvą ir veją atgaivinti? Veja nepagelto, tiesiog nuo pavasario taip ir neatsigavo. Tiesa, vyras dar pasakė, jog rudenį vielai nupjovėm veją, na dar ten negyvenom, tai tik retkarčiais atvažiuodavom, tai aš net nežinau tikslai, kada jis ten darbavosi.
Taip ji dabar atrodo:
Taip iš arčiau atrodo geltonos dėmės (matosi, kad yra sausa žolė)
Tiesa, čia yra saulėta pusė, pavėsyje veja atrodo žymiai geriau.