Įkraunama...
Įkraunama...

Vejos

QUOTE(nėja @ 2008 03 19, 17:42)
  2. tada taip suprantu žemę gerai išdirbus ir išlyginus, patręšti , į dirvą įterpiant trąšų.

Manau perpuvęs mėšlas būtų super smile.gif
Atsakyti
sejom veja pernai vasaros pabaigoje, zemes neperkasinejom, tik sulyginom ir pasejus ant virsaus durpiu uzbarstem, nes pas mus molinga zeme. viskas sudygo. mano manymu tie visi perkasinejimai zemes paruosimai yra niekam nereikalingi, sulygini pavirsiu, paseji veja ir iterpi i zeme su grebliu, na ir aisku jeigu puri zeme dar suvoloji ir viskas puikiai uzauga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audriuks @ 2008 04 23, 10:12)
sejom veja pernai vasaros pabaigoje, zemes neperkasinejom, tik sulyginom ir pasejus ant virsaus durpiu uzbarstem, nes pas mus molinga zeme. viskas sudygo. mano manymu tie visi perkasinejimai zemes paruosimai yra niekam nereikalingi, sulygini pavirsiu, paseji veja ir iterpi i zeme su grebliu, na ir aisku jeigu puri zeme dar suvoloji ir viskas puikiai uzauga  smile.gif

viskas priklauso nuo to, kokią žemę turi ir kokią veją nori turėti. Jei žemė labai piktžolėta, tarkim varpučio pilna ar kitų kokių šaknimis plintančių piktžolių, tai galima užsimerkti ir paskui vargti iš vejos naikinant piktžoles, tačiau jei pridygusi piktžolių veja tenkina (beje, visai nesmerkiu dėl to, kai kam tai tinka ir viskas ok) tai galima žemės ir neperkasinėti, neišrinkinėti tų piktžolių ir t.t. Mano mėgstamas posakis kalbant apie veją, kad veja - ne agurkas, kur pasėsi ten sudygs, tik klausimas kokio rezultato sieki smile.gif
Atsakyti
Praeitą savaitę pasėjom Flowering mix, kadangi pas mus labai daug vejos, tai vieną plotelį nutarėm turėti su gėlytėmis. Laukiam rezultato, gal kas turite tokią pievelę, pasidalinkit įspudžiais mirksiukas.gif
Atsakyti
panos, o kaip jums toks pjovimo būdas biggrin.gif bet kaip laikas susitaupytų
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 05 07, 06:31)
Praeitą savaitę pasėjom Flowering mix, kadangi pas mus labai daug vejos, tai vieną plotelį nutarėm turėti su gėlytėmis. Laukiam rezultato, gal kas turite tokią pievelę, pasidalinkit įspudžiais  mirksiukas.gif

Oi, kaip idomu butu pamatyti, parodyk kai turesi rezultata ax.gif

O mes pries savaite pasejom tinginiu zole, sake kad retai reiks pjauti blink.gif Ziuresim kas gausis. O gal niekas neisaugs mastau.gif , tai ir visai nereikes vargti su pjovimu hihihi.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 05 08, 12:22)
panos, o kaip jums toks pjovimo būdas biggrin.gif  bet kaip laikas susitaupytų

lotuliukas.gif thumbup.gif gera ideja
Atsakyti
Būkit geros, pasakykit kur pirkot tos tinginių vejos ir kaip ji vadinasi. Atai tinginė darausi, ir man reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(melsva @ 2008 05 08, 13:21)
Būkit geros, pasakykit kur pirkot tos tinginių vejos ir kaip ji vadinasi. Atai tinginė darausi, ir man reikia  biggrin.gif

pirkau specializuotoj parduotuvej Zalia stotele vadinasi . Ju tinklapis www.seklos.lt
O kaip vadinasi dabar nepasakysiu, nes maisas su seklu likuciu sodyboj liko ,kai nuvaziusiu butinai uzsirasysiu pavad.
Siaiip jos kaina didesne buvo nei kitu, bet gal sutaupysim ant kuro, kai reciau pjausim lotuliukas.gif
Atsakyti
Na prieš kelis metus mes sėjom ,,Miniput" tipo taip pat lėtai auganti, bet iš tiesų tai nė velnio teisybės, pjaunam išsijuose.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 05 08, 15:24)
Na prieš kelis metus mes sėjom ,,Miniput" tipo taip pat lėtai auganti, bet iš tiesų tai nė velnio teisybės, pjaunam išsijuose.

vat vat , as irgi galvoju ar tik taip nebus.
Ir isvis kol pats neisbandai ir "nepaciupineji" tai labai sunku apsispresti ka sodinti. Paiemiau is tos parduotuves pries renkantis zurnala"apie vejas"(nemokamai duoda ax.gif ), tai ten tiek rusiu visokiu, kad tikrai neissirinkau.
Ka pardaveja patare, ta ir pasigriebem.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 05 08, 16:24)

Taip is tiesu ir mes auginom ta veja(tik ji vadinasi "Liliput") Auga kaip ir visos kitos, kazkokia apgavyste ohmy.gif O ta su gelytem-ar tik nebus "ta pati panele, tik kita suknele", mat vienam plotelyje pati buvau isejusi vejai skirtas gelytes. Tai arba reikia nepjauti vejos ir laukti kol tos geles prazys, arba kai pjauni veja-nupjauni ir tas geles.Na man tai nepjauta zole, estetinio vaizdo tikrai nesuteikia.Tai tos geles ir isnyko. unsure.gif O kas ta TINGINIU ZOLE?. Parasykit tikrai idomu,aisku, jei ne tai tas pats "Liliputas" g.gif
Atsakyti
QUOTE(muna @ 2008 05 09, 09:09)
Taip is tiesu ir mes auginom ta veja(tik ji vadinasi "Liliput") Auga kaip ir visos kitos, kazkokia apgavyste ohmy.gif O ta su gelytem-ar tik nebus "ta pati panele, tik kita suknele", mat vienam plotelyje pati buvau isejusi vejai skirtas gelytes. Tai arba reikia nepjauti vejos ir laukti kol tos geles prazys, arba kai pjauni veja-nupjauni ir tas geles.Na man tai nepjauta zole,  estetinio vaizdo tikrai nesuteikia.Tai tos geles ir isnyko. unsure.gif O kas ta TINGINIU ZOLE?.  Parasykit tikrai idomu,aisku, jei ne tai tas pats "Liliputas" g.gif

Paziurejau ka pasodinom (tipo tinginiu zole, cia seklu pardavejos zodziais) tai ZIERASEN vadinasi. O sudetis beveik ta pati kaip LILIPUT tik dar 10 proc.daugiametes svidres imaisyta. Taigi jauciu kad pjausim irgi issijuose lotuliukas.gif .
Atsakyti