Įkraunama...
Įkraunama...

Malta VII, aptarinėjame toliau...

Mes irgi skrisim kovo 5 d., ir kuo toliau, tuo labiau mane džiugina orų prognozės smile.gif Nors ne degintis lekiam ten, bet norėtųsi kojas įdegti smile.gif

Ir mąstau - geriau turėti grynųjų, ar atsiskaitant kortele problemų nebus? unsure.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rebutia: 22 vasario 2017 - 23:04
QUOTE(Rebutia @ 2017 02 22, 23:42)

Ir mąstau - geriau turėti grynųjų, ar atsiskaitant kortele problemų nebus?  unsure.gif  smile.gif


Vietinese mazesnese parduotuvikese ar net kavinukese korteliu gali nepriimti. Geriausia tureti kazkiek ir grynuju
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2017 02 23, 09:38)
Vietinese mazesnese parduotuvikese ar net kavinukese korteliu gali nepriimti. Geriausia tureti kazkiek ir grynuju


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Labutis. Praneškit maltiečiai kas girdėt apie orus kitą savaitę? 4u.gif
Atsakyti
Kiek žiūriu internete, tai labai nedžiugina... Bet tikiuosi, kad jie labai klysta biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Įvairiapusė informacija forume turi aukso vertę, kai reikia kelionės planų. Labai pravertė ne vieną kartą, dėkoju netinginčioms rašyti.
Keliavome į Maltą 2016 10 30 - 11 06. Kaip ir sezono pabaiga (nuo 11 02), bet puikiai pliažinomės ir maudėmės.Visą info turėjau iš šio forumo.Ką galėčiau papildyti, taigi.Gyvenom pačiam salos gale, šalia kelto į Gozo ( Godzo -taip paraidžiui vietiniai taria tą žodį) salą Paradise Bay viešb. Senokas, paprastutis, ramutis, su mini 1 h muzikiniais vakariukais ir paprastu, normaliu maistu.Jokių lauko baseinų jau nebuvo, bet visai netoli pliažas tokiu pat pavadinimu gana geras, smelėtas, jaukus.Jei kambariai į jūros pusę, tai reiškia į triukšmingą kelią link kelto, vasarą, jaučiu ten judėjimas ujujui, nuo ryto visos Maltos turistai lekia į keltą. Jei į įlankos pusę, tai geriausi kambariai, bet mūsų agentūros tokių neduoda ir net nepaaiškina tos apgaulės...Oro uoste iš info biuro pasiėmėm žemėlapius ir numatytus objektus lankėm be problemų, viskas l.aišku. Autobuse pirkom vienkart. bilietus, galioja 2 h tas pats. Geriamas vanduo kiekv. krautuvėlėj pigus, jos dirba tik iki sutemų 19-20 val. Nuplaukimą į Comino salą- Žydrą lagūną neverta imti su maitinimu (siūlo viešbučiai), tas ale maitinimas tai tikras cirkas buvo. Didelė eilė mokėjusių pinigėlius, o gauni plastm. stiklinukę pigiausio vyno, ar limonado, pietums neįmanomo vaizdo ir skonio jovalas.Saloje yra kioskelių su greitu maistu, ledais, sultim, iš bėdos badu nemirtum. Protingiausia ir pigiausia pasiimti valgio, gerti patiems. Ten terūpi maudynės, atrakcijos, maisto reikia saikingai. Vieta uolėta, daiktus, rūbus deda kas kur, nes esi kaip skruzdėlyne. Po Gozo salą vežioja dviaukščiai autobusai - sumoki ir gali visą laiką laipiot iš vieno į kitą visą dieną.Bilietai persikėlus daug brangesni į juos. Pirkome iš siūlytojų prieš lipant į keltą- lyg 10 e- l.pigu. Verta pasinaudoti. Būtinai aplankykit Smart City esančius fontanus.Apie juos tik užsiminta forume, o vietiniai jokios info neturi, nežino. Patys suradom - iš Valetos veža 3 ar 4 autobus. iki pat galo, Kalkaros kryptis. Nusitrenkėm vėlai, sutemus, kas 0,5 val, vyksta tam tikros dainos šou,pamatėm tik 1 dainą ir bėgte į paskutinį autobusą. TEN REIKIA ANKSČIAU NUKAKTI, SAU RAMIAI ALUTĮ, VYNĄ GURKŠNOTI IR NUO VAIZDO BENT KELIAS VALANDAS AIKČIOTI...Aplinka ten neeilinė,visa įlanka tokių išmanių technologijų pridaryta, bet kad patamsy ir ant greičio nu nieko nespėjom. Ale bet ir buvom tik mūsų šeima - matyt tikrai nežino žmonės...Dabar dar graužiuosi...Marsaxlock miestely kavinėj išsirinkom ir paruošė barakudą -l.skani žuvis, atrakcija, nebrangu (su gausybe priedų), 4-iese persivalgėm.
Atsakyti
Rabato aikštėj ėjom valgyti pasticijų (forumiečių patarimu), bet buvo nelabai...permirkusios riebaluos, arbata su pienu skani. Aplankėme 3 greta esančius pliažus Golden Bay- paprasta smėlėta įlankėlė. Toliau pėstute kalno papėde - keliukai matosi,vaikšto žmonės- nuėjom link Tuffiega Bay ir Gnejna Bay.Va ten peizažai labai puikūs, kaip pasakų šaly. Praleidom progą pasiskinti jų plokščių kaktusų vaisių, o jų tiek ten buvo. Ten juos žalius valgo ir tą garsų likerį gamina- to dar nežinojom, kol ant prekystalių nepamatėm.Tokie rausvi spygliuoti bumbulai.Valetos senamiesty yra didziulis liftas nusileist į apatinę miesto dalį, ten rasite kruizinių laivų prieplauką. Dar tokio dydžio lainerių nebuvom matę, kam įdomu, puiki proga pažiopsoti. Nuo autobusų stoties kalno yra laiptai nulipti į tą prieplauką, ji matosi pasidairius vandens link. Va ir prisidėjau maža dalele prie duomenų papildymo. Kai rankose laikai tą Maltos žemėlapiuką ir autobusų žemėlap. (mūsų viešbut. nebuvo jų, stengtis pasiimti dar oro uoste) keliavimas tampa be problemų.
Atsakyti
Sakykit, o tie fontanų "pasirodymai" kiekvieną dieną vyksta? Ar yra kokios tam tikros valandos? Penktadienį išskrendam, norim ir mes pamatyt....
Atsakyti
Autobuso vairuotojas kažką burbuliavo, kad kai šilta, veikia nuo 12-os val. dienos. YOUTUBE yra filmuotu vaizdu water fontan in malta - music water in malta-panašiai paguglinkit, tikrai rasit. Gal ten kokių visuomeninių nuorodų yra apie jo veikimą. Bet tada sezonas irgi buvo jau pasibaigęs, gal tik vakare ir veikdavo ??? Labiausiai mane nustebino, kad apie tokį grožį niekas nežino... Gal savo viešbuty daugiau kas jums papasakos. Mes matę tik Telšių spalvų ir Druskininkų fontanus, tai tikrai likom euforijoj ( kaip tik tą dainą ir teko pamatyt ir dar iš filmo Karibų piratai). Padaryti suoleliai, takeliai, gėlynai, ant kalnelio matėm lyg nemaža kavinė, viskas apšviesta, kolonėlės ant kiekv. stulpo - vnž rimtas turistinis pramoginis taškas. Reikia šiltesnio rūbo,ten plika įlanka, vakare vėjuota.
Papildyta:
Kaip minėjau tai galinė autob. stotelė Smart city, ir vadinasi taip, išlipi ir toj pačioj aikštėj jau girdi garsiai ošia fontanai, išpurškia įv. sroves, groja irgi muzika, yra spalvos. Bet kas pusvalandį- pagal konkretų muzik. kūrinį tikras šou.
Atsakyti
į Gozo salą plaukite (keltu) kuo anksčiau, nepatingėkit atsikelti, jau apie 9 ryto pilna perkėla. Moki pinigėlius už tuos autobusus visai dienai ir išlipdamas-įlipdamas nespėji visko apžiūrėti, temsta ankstokai. Juose visom kalbom yra ausinukai, kai važiuoji pasakoja, įspėja, kur gali lipti ką nors apžiūrėti. Kada kitas atvažiuos ir galėsi tęsti važiavimą, visur iškabinta stotelėse.Azure window - objektas, kur viena kavinukė, brangu, galima pasiimti lengvai užkąsti ir atsigerti su savim, maudynėms neverta kažko imti, ten tik nardytojams puiku, avalynės reikia tvirtos, storesniais padais, nes pavirsius visur nelygus, raupletas-duobėtas, akmenuotas.Žydra lagūna - maudynių rojus, bet lipimas į vandenį šlaitais - tai maudymosi batai l. tiktų. Nežinojom,viską padarėm atbulai, bent rankšluosčius pasiėmėm.
Atsakyti
Planuojantiems marsrutus apsilankymui Gozo - Azzure Lango siandien ryte nebeliko
verysad.gif verysad.gif cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterra9: 08 kovo 2017 - 12:20
Kaip gerai, kad pirmadieni ten apsilankeme, o ne savaites pabaigoje, kaip is pradziu planavom....
Atsakyti