Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(adija5 @ 2015 04 01, 13:15)
Kas ieško,tas randa.Va,jau ir šviežių blynų Gonzikas parūpins  biggrin.gif
Ko man dar čia reikia  g.gif

*Šių jau nusipirkau..ką darysi, gyvenimas toks..net gyvulio š..ne tik džiovintą turi pirkti, bet dar ir maltą`..DAr džiaugiuosi, kad gavau..Tiesa, keletą tokių kietų gabalų pasitaikė, gerai kirvukas po ranka, takšt takšt..ir tvarkelė..Rudeniop parašysiu, pasitesino tos džiovintos lepioškos ar ne.. biggrin.gif
*Jūs mane apšvieskit nesijuokdamos kas yra sušutę šiaudai ir kaip juos sušutinti..Irgi mat prireikė Vilniuje sušutintų/sušutusių šiaudų gauti..Garsiai nesijuokit..gryna miestietė, iš kur man apie šiaudus žinot, nu ko tik dėl daržo nepadarysi..daug nereik..kibiriuko kokio.. lotuliukas.gif

Beje, labai naudinga nuoroda: http://www.organic.lt/lt/pages,id.155

pasirodo pas mane bute 5 aukšte vis priskrenda tų žalių ilgų kūdų ilgasparnių musyčių( jau šiemet irgi nubudusios)- ogi auksaakių, o aš jas vis išgaudydavau,-nugi jokios Aktaros nereik ar kitos zarazos..pagalbininkės pačios skrenda..į namus..ot aurą turiu.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 01 balandžio 2015 - 13:34
QUOTE(adija5 @ 2015 04 01, 13:27)

Gerai,prisikabinsiu prie Paladės  biggrin.gif Gal tau galvoj negerai tokius klausimus uždavinėt,a  blink.gif ?

nu jo, lygint nesulyginamą sumaniau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2015 04 01, 14:04)

*Paladei- galiu tik dėl dramblių atsakyt- skonis yra..nepaplaukęs.sakyčiau geras, derlingumas irgi geras..Sulyginti negaliu, nes dar Chocolate Stripes neauginus..o norėčiau juos abu palyginti..Abu nebuvo taip lengva gaut.., kad taip imti ir atsakyti.. 4u.gif

išdygo ir vieni, ir kiti. kad drambliai dygs, tikėjau, bet Chocolate stripes turėjau 4 sėklas jau keletą metų, vis nepasėdavau, maniau, kad jau nebekokios sėklos bus. Bet visos 4 ir sudygo. Rudeniop primink, kad nori sėklų, jei joks cunamis nenudaigos mano šiltnamio, tai turėčiau pasigamint
Atsakyti
Gonzikai,ar neturi šutintų šiaudų g.gif ?Prie blyno pridėtum ax.gif
Primink Nijole ,kam man tų šutintų reik g.gif ?
Atsakyti
aisku blyna siustumet pastu, ane ? g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2015 04 01, 14:32)
aisku blyna siustumet pastu, ane ? g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

A tai ne ax.gif Gal siūlai,kad Gonzius su kokiu helihopteriu atskridus man iš viršaus į rankas išmestų?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2015 04 01, 14:32)
aisku blyna siustumet pastu, ane ? g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tai aišku bigsmile.gif a tai tu galvoji ,kad tįsiu jai 200km vieną blyną ir dar su musėm blink.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 04 01, 14:31)
Gonzikai,ar neturi šutintų šiaudų  g.gif ?Prie blyno pridėtum  ax.gif
Primink Nijole ,kam man tų šutintų reik  g.gif ?

nea schmoll.gif
ir man įdomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 01, 13:31)
Gonzikai,ar neturi šutintų šiaudų  g.gif ?Prie blyno pridėtum  ax.gif
Primink Nijole ,kam man tų šutintų reik  g.gif ?

Nu geras, dar neparašiau kam man jų reik..jau ir tamstai prireikė..MAN VAKAR DRAUGĖ RECEPTUKĄ ĮDĖJO..Galiu pasidalinti: iš tų pačių supermamkių forumo..tik nežinau kokių metų ir kokios temos, recepto autorės prašau nesupykti del autorinių teisių: p.s. kosnpektuojančių dėmesiui, jau rašom...:
SUBTILINAS – šieno lazdelės (lot. Bacillus subtilius). Skaido augalų ląstelieną ir ligniną. Pagamina daugiau nei 70 antibiotikų, daug fermentų, skirtų įvairios organikos skaidymui, vitaminų. Jis galingas patogeninių grybų, ypač šaknų puvėsio ir miltligės, priešininkas. Šių bakterijų pagrindu pagaminti Fitosporin – M, Baktofit, Rizoplius. Šieno lazdelių daugiausia sušutusiame, bet nesupelijusiame varpinių žolių šiene, augaliniame mulčiuje, seno šieno krūvose. Imama 150 g sušutusio šieno, litras vandens ir arbatinis šaukštelis kreidos, viskas virinama 5–10 minučių. Šieno lazdelių sporos išlieka gyvos. Tamsoje per tris paras bakterijos skysčio paviršių padengs plona plėvele. Tai motininė kultūra. Sklype į kibirą karšto vandens įdedama 1,5–2 kg šieno, įpilama motininė kultūra ir pridengiama nuo saulės. Po trijų dienų gautu skysčiu jau galima purkšti agurkus, uogienojus ir vynuoges. Jei šią procedūrą atliksite kartą per savaitę, tai augalai daug rečiau sirgs. Dar geriau į preparatą įmaišyti mikrotrąšų. Koks viso to galutinis rezultatas? AUGALŲ MULČIAS IR ORGANIKA. Gyvas dirvožemis, kuriame nuo pat pradžių yra ir naudingųjų mikrobų, ir puikios sąlygos jų dauginimuisi. Puvenos butelyje yra daug patogesnės negu komposto krūva, tačiau biologinį dirvožemio aktyvumą gali padidinti tiktai organika.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 04 01, 14:39)
Nu geras, dar neparašiau kam man jų reik..jau ir tamstai prireikė..

Mdas g.gif Gal man jų nereik ,labai jau ilgas procesas ax.gif Geriau blynas ir 5 kg mielių,kad greičiau viskas gautųsi biggrin.gif A ir šiaudų sušutintų neturiu, ir gal pas mus jų visai nebūna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 01 balandžio 2015 - 13:46
QUOTE(adija5 @ 2015 04 01, 14:45)
Mdas  g.gif Gal man jų nereik ,labai jau ilgas procesas  ax.gif Geriau blynas ir 5 kg mielių[SIZE=7],kad greičiau viskas gautųsi  biggrin.gif A ir šiaudų sušutintų neturiu, ir gal pas mus jų visai nebūna...

visa tai suplakti kur nors balkone biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 04 01, 13:22)
*Jūs mane apšvieskit nesijuokdamos kas yra sušutę šiaudai ir kaip juos sušutinti..

Tikriausiai su karštais vandens garais pašutinti... Į puodą šiek tiek vandens įpilti sukrauti šiaudus ir pavirinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2015 04 01, 14:50)
Tikriausiai su karštais vandens garais pašutinti... Į puodą šiek tiek vandens įpilti sukrauti šiaudus ir pavirinti  g.gif

čia manau iš ritinio vidaus reiktų imt juos g.gif
Atsakyti
O tai kokias dykvietes ruosiates siom mixturom gaivint ?
Kad lietuvoj pasodybiniai sklypai dar ner tiek nualinti . Cia pirmojo pasaulio saliu problema .
Del mielinio extractro , tai siulau kas 5 aukste gyvena , uzraugt ant siltesnio oro ir isvaziuot ant atostogu .
Atsakyti