Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(ptashka @ 2015 03 30, 20:09)
Šitų galima gauti ir ne parodoje smile.gif geras derlingas atsparus hibridas. Eilę metų mano šiltnamyje.

Aj, aš dar ikspirimentų starto linijoje. Antri metai bandymų tik.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 21:19)
  Lyg šiais laikais būtų sunku paskaičiuot  g.gif

Sunku - čia dar nuo karvės veislės, amžiaus, kuo šerta priklauso.... Priklauso, ar viduriai užkietėję jai, ar tryda užėjus, ar nuotaikoj, ar nea ....
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2015 03 30, 22:24)

lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas, mergaites 4u.gif
sakykit, ar geras laikas pikiuoti pomidorus? Visi kalendoriai skirtingai raso, nebezinau, kuriuo vadovautis g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute-2002 @ 2015 03 30, 22:31)
Labas, mergaites 4u.gif
sakykit, ar geras laikas pikiuoti pomidorus? Visi kalendoriai skirtingai raso, nebezinau, kuriuo vadovautis g.gif

http://yablochkini.r...z-rabot-na-2015 gal šis įtiks..
bet jei daigai jau turi du tikrus lapelius, tai jau laikas..
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2015 03 30, 13:57)
Nu tiems kuriems taip atsitiko tai trevoga konkreti  doh.gif Vos ne galvociau kad maras isisuko, bet kazkaip tie lapeliai dziusta zali  g.gif teisingiau palieka tokie suglebe  unsure.gif

Atleiskit uz isiterpima,bet man ne i mara panasu,o i nusaldytus daigus.Ar nebuvot kartais lauke ar balkone laikiusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo superjulia: 31 kovo 2015 - 06:31
Labukas, auginu persodintus daigelius tokiose žemėse, kadangi pernai labai patiko tai šiemet vėl auginu, daigai auga puikiai nieko papildomai jiems nedaviau. Čia žemės nuoroda
http://www.vitaplant...t.php?show=9.lt

Padariau išvadą tokią, kuo mažiau marmalų ir kitų gėrių jiems pilti, kol jie patys neparodo ko jiems reikia. Nežinau gal žemės labai įpatingos, bet daigai puikūs akstyvi jau su žiedeliais tai jiems papildomai dar daviau pora šaukštų biohumuso žemės.
Aišku šiemet mes gyvenam sodyboje langai dideli daigams sąlygos taip pat puikios. Tokių daigų kokius turiu šiemet pas mane dar nebuvo. Apie paprikas patyliu, kadangi aš jų nelabai mėgstu tai jos jau su žiedais smile.gif stebina mane. Nuotraukų būtinai padarysiu ir parodysiu. biggrin.gif

Papildyta:
[quote=eglute-2002,2015 03 30, 23:31]
Labas, mergaites 4u.gif
sakykit, ar geras laikas pikiuoti pomidorus?

Niekada niekuo nesivadovauju, pikiuoju pagal poreikį, juk mes mamos ir matom ko kuriam vaikui reikia. Čia lygiai taip pat. Jeigu augalas tysta, matosi, kad šviesėja, būtinai reikia. Čia aš taip darau ax.gif
Jokiais kalendoriais nesinadoju 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 31 kovo 2015 - 08:06
QUOTE(Asta ir G @ 2015 03 31, 09:04)
Labukas, auginu persodintus daigelius tokiose žemėse, kadangi pernai labai patiko tai šiemet vėl auginu, daigai auga puikiai nieko papildomai jiems nedaviau. Čia žemės nuoroda
Nežinau gal žemės labai įpatingos, bet daigai puikūs akstyvi jau su žiedeliais tai jiems papildomai dar daviau pora šaukštų biohumuso žemės.

drinks_cheers.gif Man kolkas ši žemė irgi pati maloniausia drinks_cheers.gif Pikuodama su biohumusu pamaišau dar. Tokia lengvutė, puri thumbup.gif Ir be jokių šiukšlių smile.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu kam visų tų reikia. Durpių substratas yra su mikroelementais. Tad jam, kol jis auga indelyje, pakanka. Nebent užauga labai didelis ir labai mažame indelyje. Juk 3 mėn vaikų lašiniais nemaitinate, kad augtų stipresni. Čia juk taip pat mažyliai ir nereikia persistengti. Jiems sveikiau, kai rečiau paliesit. Žemė turi gerokai pradžiūti, bet neperdžiūti. Tada palieti šiltu nusistovėjusiu vandeniu..kad kojytėms nebūtų šalta. Ypač vėsesniu oru aš nusistovėjusi vandenį pašildau.
Pikiavau šeštadienį, paliejau. Radau jėgų ir laiko. Nežiūrėjau į jokį kalendorių. Dar nepanašu, kad lieti reikia. Manau, jei tokie orai, laistyti reiks ne anksčiau šeštadienio.
Kai rečiau lieji, jie ne taip stypsta į viršų. Ypač tai aktualu, kai šilta. Šiluma, vanduo - viskas skatina augti, o juk geriau, kai auga pamažu, bet išlieka tvirti. Tai svarbiau ne trąšos,o sureguliuotas laistymas. Taip pat svarbu išdėstyti, kad saulės spindulių gautų visi vienodai..kad mažų neužgoštų aukšti.
Pasodinot ir kurį laiką pamirškit, taip naudingiau bus. Tas kasdieninis trepsėjimas apie juos duoda perlaistymus ir kitas bėdas. Nepanikuokit, auginkit be strioko, panikos ir visų tų marazmų. Pasiskaičius pasijunti pusė durniaus, nes viso to nedarai. Užaugo visada, tad šie metai nebus išimtis.
Matau, kad daugumos tris kartus didesni už maniškius. Na ir kas..dar į šiltnamį nenešu.
Kaip gerai, kai manęs dėl pomidorų niekas neveikia..nei laistyt dažniau pradėsiu, nei tręšti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kadangi kalba vėl pasisuko apie substratus ir žemių mišinius, tai gal apie šitą ką tarstelėsit iš patirties. Galvoju pirkt pomidorų persodinimui, gal dar daržiuko ir šiltnamio žemę pagerint. Kaip jis jums?

http://www.e-senukai...ist_tab=actions
Atsakyti
Kol mokiausi auginti kelis metus prieš tai, biggrin.gif aišku ir dabar nesijaučiu išmokus, bet jau nepirmametė. Skaitydavau ir viską pirkdavau ką jūs čia tik rekomenduodavot, dabar subrendau ir vadovaujuosi savo galva, tačiau visada pasimokau iš mūsų šio puslapio pirmūnių.
Buvo ir man visko gelto, linko, tyso, biggrin.gif nes nežinojau kuo šerti tai šėriau viskuo biggrin.gif .
Šiemet dieta pomidorams, kaip norės kažko parodys tongue.gif , tada ir gaus.
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2015 03 31, 09:04)

nugi visą pavasarį kartoju, kad ta žemė geriausia
Atsakyti