Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 18:30)
Užaugs,nepergyvenk  ax.gif A tuos tikrai gal padėk kur šonan nuo sveikų,a maža ką.

Nenorejo gero gyvenimo isnesaiu siltnamin, ikasiau i zemes ir apvyniojau agroplevele blush2.gif Daba reik likusius stebet g.gif
Atsakyti
Sveiki, ivertinkit mano kaip naujokes daigelius smile.gif ar geri? Kiek galiu laikyt tokiose daigyklose?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 03 30, 19:08)
aš tik kūdros vandeniu ir laistau  ,kai į šiltnamį išssodinu.juk jis geriau nei vandentiekio mirksiukas.gif  o
o čia iš fb didelės pomidorienės receptas -panašus į tavo,tik dar išrūgos pilasi g.gif
Волшебный бальзам для роста помидоров.

В бочку (200-300 литров) насыпаем одну треть крапивы, ведро коровяка, 2 лопаты золы, 2 кг. дрожжей, 3 литра сыворотки. Настаивается 2 недели.

Полученный состав разбавляем водой в пропорции 1:10 (литровая банка на ведро) и подливаем под корень один раз в 7-10 дней.
Помидоры растут как на дрожжах!

nu bet 2 kg. mieliu, kazkokia nesamone. Kazkada bandziau raugti, aisku, talpa buvo mazesne, gal tirgubai, tai mieliu vieno pakelio uzteko, uogienes dar, ir berods kefyro pyliau, nebeprisimenu, pirmais darzininkavimo metais tai buvo. Ir 2 sav. nelaukiau, kol kas greiciau isrugo. Bet cia azoto kiek, jei daznai lieti, tai tik lapus ir auginsim. Cia gal pirminej stadijoj labiau tinka. Dabar jau sakoma, kad rauginti nereikia, iki nenormalios smarves, kelios dienos ir laistai
Atsakyti
Dar reiktu charlestono seklu nueit nusipirkt kuria diena, kad jau atset reikia, tai situ daugiau pasisesiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2015 03 30, 19:31)
Dar reiktu charlestono seklu nueit nusipirkt kuria diena, kad jau atset reikia, tai situ daugiau pasisesiu  g.gif

Kaune parodoje nusipirkau Tolstoy H. Sakė ankstyvi, mėsingi, aukšti ir šiltnaminiai. Vaisia po 100-150 gr. Žiūrėsim kas čia išaugs.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 03 30, 20:16)

tai karvės š---- iš tikrųjų dezinfektantas ax.gif

Ugu,nors ant žaizdos dėk ax.gif

Parašykit man tų visokių marmalų cheminę sudėtį a?Nu niekur nerandu ,apart stebuklingų aprašymų kaip jie veikia , nors pagrindinės NPK sudėties schmoll.gif Ar čia kaip šventąja trejybe tikėk ir vsio,bo degsi pragare....
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 03 30, 20:21)
Sveiki, ivertinkit mano kaip naujokes daigelius smile.gif ar geri? Kiek galiu laikyt tokiose daigyklose?

geri daigeliai, vienas kitas gal tįstelėjęs, bet visumoj sveikai atrodo. Laikas persodint, kai lapeliais pradeda liestis, tai dar kol kas galima laikyti toje daigykloje. Kol ne ant saulės, tai nėr pavojaus perdžiovint. karštu oru tose daigyklose galima greit numarint, nes labai greit žemė išdžiūsta.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 03 30, 17:33)

Beje, svečiavausi pas seną agronomą. Kai ką pamačiau, gal kam padės. Jis labai paprastai saugosi nuo kurklių. Prisirinkęs žalios girios mineralinio butelių, nukirpęs viršų, dugną subadęs gan giliai pikiuoja pomidorčikus, bet dar virš susiaurėjimo. Paskui tik viršų užberinėja. O atėjus laikui sodint, tokio butelio apačią nurėžia, sako, nereik bijoy nurėžt apatinių, prie butelio prisitvirtinusių šaknyčių, ir toki "skiepą" kiša į žemę. Viršų iki susiaurėjimo palieka virš žemės.
Nežinau ar ką supratot.  g.gif

Ir dar pasakojo apie gerą senovišką eliksyrą pomiams, agurkams.
Karvės šviežia banda, du kastuvai pelenų, kibiras tik sudygusių dilgelių, 2kg mielių. Sumaišai, vandens upili ir palieki gerai įrūgt. Paskui litras ant 10ltr ir lieji. Atkuria dirvožemį, jo mikroflorą, naikina ligų užkratus. Nu vienu žodžiu. Kas žinot, kur bandą apie Vilnių gaut?  g.gif

as ir taip saugaus nuo kurkliu jau antri metai ,tik sodinu i dvaro butelius ,paskui tik apacia nureziu ir kisu zemen smile.gif

del eliksyro ,ant kiek vandens cia visas sitas geris?

user posted image
user posted image

mano augintiniai ,vieni vystikluose kiti vazoncikuose,seti viena diena,tie kur didesni i tabletes buvo seti o vystikluos atskirai i daigykla po viena sekla smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidastep: 30 kovo 2015 - 20:02
QUOTE(zikas1970 @ 2015 03 30, 20:26)
nu bet 2 kg. mieliu, kazkokia nesamone.

Žinok tų receptų gyvas galas.Proporcijų irgi visokių.Rauginimo laikas taipogi skiriasi.Tik visi daro stebuklus ,visi alei vieno.Suprantu,mikroorganizmų suaktyvinimui,nu dar namudinis konkurentas Jonavos azotėliui,bet tikrai ne kažkokia dangaus mana nuo ligų,karo ir maro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 20:42)
Ugu,nors ant  žaizdos dėk  ax.gif

Parašykit man tų visokių marmalų cheminę sudėtį a?Nu niekur nerandu ,apart  stebuklingų aprašymų kaip jie veikia , nors pagrindinės NPK  sudėties  schmoll.gif Ar čia kaip šventąja trejybe tikėk ir vsio,bo degsi pragare....

šitoj vietoj aš tau nepadėsiu,nes man chemija tamsus miškas blush2.gif dėl mielių,tai pati prieš keletą metų buvau ekolologų kursuose,ir dėstytoja apie mieles kalbėjo,kaip apie galimybę ''atgaivint''nualintą žemę.čia gabaliukas apie mėšlo dezinf.savybes''Karvių mėšlo ištrauka arba atskiestos srutos tinka tikrosioms miltligėms naikinti. Mėšle yra mikolitinių bakterijų, kurios tirpina grybieną. Ištrauka ruošiama taip: praskiedus mėšlą vandeniu santykiu 1:3, 3 paras laikoma retsykiais pamaišant. Prieš purškimą skiedinys perkošiamas ir du ar tris kartus praskiedžiamas.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 03 30, 19:40)
Kaune parodoje nusipirkau Tolstoy H. Sakė ankstyvi, mėsingi, aukšti ir šiltnaminiai. Vaisia po 100-150 gr. Žiūrėsim kas čia išaugs.

Šitų galima gauti ir ne parodoje smile.gif geras derlingas atsparus hibridas. Eilę metų mano šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 03 30, 21:08)
šitoj vietoj aš tau nepadėsiu,nes man  chemija tamsus miškas blush2.gif

Tai kitą kart kursuose paklausk tos sudėties,a?Man kažkada vienoj ekologinėj paskaitoj suko mykė ,ale konkretaus atsakymo neišstenėjo, kiek ir ko ten gaunasi schmoll.gif Lyg šiais laikais būtų sunku paskaičiuot g.gif
Atsakyti