Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

Mano keli pomidorai akivaizdziai susiruose ausi mest unsure.gif idomiai kazkaip, apglebsta apatines sakos, lapai negeltonuoja, bet dzina budami zali, nu kas cia per metai siemet doh.gif Sunkiai dygo, dabar va vel kazkas negerai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 03 30, 12:15)
Na o kaip pomidorui augti saujelej zemes g.gif 
As dejau  tiek, kiek tilpo i A4 formato lapa. Ar cia vystyklai ar maisai, galima bet kaip pavadinti bigsmile.gif

O kad vietos susitaupo, tai faktas smile.gif

Man atrodo, kad be reikalo tiek vargai, kažin ar pilant tiek žemių pavyks tau vietos sutaupyt unsure.gif Gerai, kad tik tokio formato lapą turėjai, kitaip, turbūt, būtum dar daugiau žemių pripylusi smile.gif

Neužpyk, bet kažkaip nelabai matosi pas tave tas vietos taupymas schmoll.gif pilk mažiau žemių, plonesne tūtele susuk daigelius į tą celofaną. Arba jei nesigauna augint daigų mažam kiekyje žemių, tada jau geriau vazonėliai. Mano daigai mažuose vazonėliuose tiek pat vietos užima, reikalui esant persodinai į didesnius vazonus ir ramu, mažiau peckionės ir laiko gaišimo, negu su tais celofanų karpymais, lankstymais. Vėliau dar reik sugalvot, sumeistraut kaip daigelius rečiau išdėliot doh.gif Man tai vargas būtų..
Atsakyti
apie tuos vystyklus tai susidariau nuomonę tokią- reikia kad šaknys augtų ilgyn, ne platyn, po šaukštą vis dadeda žemyn ir biski aukštyn prie koto, jei gerai menu video, tada šaknelė vis ilgėja. Apačioj sustatoma į vandenį, kas kažkiek laiko biski trąšos duoda. Šaknys jaučia vandenį ir tiesiasi link jo. Paskui kai išsodina į gruntą jau pomidoras moka vandens ieškotis gialiai. Kol daigiukai mini- vystyklo galas užlenkiamas, didesniems ženkliai- jau atlenktas, kad vandenį siurbtų patys.
Ar ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 03 30, 13:13)
Man atrodo, kad be reikalo tiek vargai, kažin ar pilant tiek žemių pavyks tau vietos sutaupyt unsure.gif  Gerai, kad tik tokio formato lapą turėjai, kitaip, turbūt, būtum dar daugiau žemių pripylusi smile.gif

Neužpyk, bet kažkaip nelabai matosi pas tave tas vietos taupymas schmoll.gif pilk mažiau žemių, plonesne tūtele susuk daigelius į tą celofaną. Arba jei nesigauna augint daigų mažam kiekyje žemių, tada jau geriau vazonėliai. Mano daigai mažuose vazonėliuose tiek pat vietos užima, reikalui esant persodinai į didesnius vazonus ir ramu, mažiau peckionės ir laiko gaišimo, negu su tais celofanų karpymais, lankstymais. Vėliau dar reik sugalvot, sumeistraut kaip daigelius rečiau išdėliot doh.gif Man tai vargas būtų..

Aisku, galima buvo ir maziau zemiu pilti, bet taupau ne del zemiu, o del vietos. Nezinau, gal nuotraukoj ir nesimato, bet tokiam bliude yra 30 daigu. Dabar specialiai pamatavau ta bliuda- 25 x35 cm . 30 mazu vazoneliu tikrai uzimtu daugiau vietos. Veliau gi reiketu daugus pikuoti i didesnius, tai dar daugiau vietos butu. Pasitreniravus, gaunasi tikrai greitai susukti tokia tubele. Jei paauga, su saukstu idedi zemes ir tiek smile.gif nei persodinimo, nei terliojimosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 12:21)
Tai ir supylei kibirą  biggrin.gif

Dabar susitaupo,kol maži.O kai paaugs,išsikėtos ir vienas ant kito lipt pradės,kaip tada laikysi g.gif ?Nu,nufotkink,jei netingėsi,vėliau  ax.gif .

Na gi ko nepadarysi del mylymu augaliuku wub.gif nepagaileciau ir dvieju kibiru biggrin.gif
Pafotkinsiu veliau.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 03 30, 13:18)
Ar ne taip supratau?

Taip taip, visiškai taip smile.gif
Nelabai seniai daimura rodė savo daigelius vystykluose susodintus, tai irgi labai siaurai suvynioti, su nedideliu kiekiu žemių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 30 kovo 2015 - 12:29
QUOTE(Ingaja @ 2015 03 30, 12:34)
Mano keli pomidorai akivaizdziai susiruose ausi mest  unsure.gif idomiai kazkaip, apglebsta apatines sakos, lapai negeltonuoja, bet dzina budami zali, nu kas cia per metai siemet  doh.gif Sunkiai dygo, dabar va vel kazkas negerai  blink.gif

Metai kaip visada.Blogi biggrin.gif Pavasaris irgi toks pats kaip visada.Šūd...
Negali būt,kad šaknys nupuvo ?
QUOTE(Marmaledas @ 2015 03 30, 13:18)
po šaukštą vis dadeda žemyn ir biski aukštyn prie koto

Ir aukštyn,ir žemyn blink.gif ? Aš susidarau nuomonę,kad šitas būdas ne tinginiam user posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 12:31)

Ir aukštyn,ir žemyn  blink.gif ? Aš susidarau nuomonę,kad šitas būdas ne tinginiam user posted image

logiška būtų ir aukštyn ir žemyn- daugiau šaknų užsiaugintų.
Tinginiam tinginiam- žemių pakapstai bliūdą ant miško daigų, supakuoji, sustatai į bliųdus aukštesnius ir kartais ten šliūkšteli vandens. Kas kelios savaitės pervystai vaikus. Kas čia sudėtingo? su viena ranka lengvai nešioji ant saulės kokį 100 daigų vienu reisu.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 03 30, 13:27)
Nezinau, gal nuotraukoj ir nesimato, bet tokiam bliude yra 30 daigu. Dabar specialiai pamatavau ta bliuda- 25 x35 cm . 30 mazu vazoneliu tikrai uzimtu daugiau vietos. Veliau gi reiketu daugus pikuoti i didesnius, tai dar daugiau vietos butu. Pasitreniravus, gaunasi tikrai greitai susukti tokia tubele. Jei paauga, su saukstu idedi zemes ir tiek smile.gif  nei persodinimo, nei terliojimosi smile.gif

Šiaip tikrai nemažai telpa tau daigelių. Gerai pasitreniravai biggrin.gif Manau, kad vėliau į plotį nepilk žemių, o tik į apačią ir viršų, kaip ir Marmaledas ką tik rašė. Tik rečiau juos sustatyk ir bus gerokai gražesni daigai nei pas bobutę youtubėj biggrin.gif
Kitais metais nemokšoms pamokas pravesi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 12:31)
Negali būt,kad šaknys nupuvo ?

Iskasiau, nu saknys grazios g.gif Daba galvoju ar negalejo but del to, kad is pernai galejo pakliut vazoniukai, kuriuose augo aitriosios paprikos g.gif As mat ju neisploviau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 03 30, 13:38)
Kas kelios savaitės pervystai vaikus. Kas čia sudėtingo?

Nu taigi,taigi,nieko čia sudėtingo ax.gif 100 atvyniok,pridėk žemių,suvyniok,viršun pridėk žemių .Prieš tai dar prisikarpyk. Nublūdai gal moterie blink.gif Aš vazonus išsiplaut tingiu,kai jie po žiemos apdulka ... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2015 03 30, 13:40)
Daba galvoju ar negalejo but del to, kad is pernai galejo pakliut vazoniukai, kuriuose augo aitriosios paprikos  g.gif

Manai čili "nudegino" pomidorus? Nesąmonė. Kokio dydžio daigeliai? Gal liga kimba, jei apatiniai lapai vysta. Arba jei daigai nemaži, gal kambario sąlygos jiems įsipyko, gryno oro prašosi. Pafotkink, nes gal trevoga be reikalo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 30 kovo 2015 - 12:53
QUOTE(adija5 @ 2015 03 30, 12:45)
Nu taigi,taigi,nieko čia sudėtingo  ax.gif 100 atvyniok,pridėk žemių,suvyniok,viršun pridėk žemių .Prieš tai dar prisikarpyk. Nublūdai gal moterie  blink.gif Aš vazonus išsiplaut tingiu,kai jie po žiemos apdulka ... rolleyes.gif

taigi pasitiesi ant stalo savo kūdikį, šliaupuką ( gumytę pagal video) nuimi, pašaukščiuoji, ir vėl susuki. Kam naujai karpyt??? taigi ne saujom dapildysi, storis nesikeičia, į ilgį tik žemės dešrelė keičiasi.
O nuo tinginio geriausias vaistas- darbas 4u.gif
Atsakyti