Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Dumsė @ 2015 03 28, 13:18)
Šiandien persodinau daigus į 2-3 litrų vazonus . Didžiausi augimo spartuoliai- Persimon iš Gusevo ir Krasnaja zvezda. Ryškiai auga  greičiau už kitus.  Pastebėjau, kad gilūs siaurėjantys vazonėliai pradiniam auginimui nuo pasėjimo nelabai pomidorams patinka. Šaknys vengia augti gilyn, riečiasi,  matyt per šalta ant palangės, nors temperatūra apie 17 -20 laipsnių.  Geriau šiek tiek plokštesni vazonėliai, ten šaknys jau lenda per skylutes.

Ania? Nu mano tai visi buteliai labai siauri. Tai šaknys neturi kur leistis ir leidžiasi gilyn. Nesiskundžiu. Tikrai viskas jiems patinka. 2-3 litrų vazonus? Oho kokia prabanga. Aš tai pernai iš puslitrinukų tiesiai į dirvą sodinau... O šiemet persodinėju į 1-1.5 l. ir galvoju, kad jau jiems ten bus superkomfortas rolleyes.gif Tai pasirodo klystu...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 28, 18:23)
Ania? Nu mano tai visi buteliai labai siauri. Tai šaknys neturi kur leistis ir leidžiasi gilyn. Nesiskundžiu. Tikrai viskas jiems patinka. 2-3 litrų vazonus? Oho kokia prabanga. Aš tai pernai iš puslitrinukų tiesiai į dirvą sodinau... O šiemet persodinėju į 1-1.5 l. ir galvoju, kad jau jiems ten bus superkomfortas  rolleyes.gif Tai pasirodo klystu...

Nu jo, prabanga, nes daug vietos užima ir į šiltnamį daug reisų daryti tenka. Bet ten jiems komfortas, daug maisto, kai jau reikia išsodinti, šaknys užima visą talpą. Užtai galvoju, kad sėti reikia kuo vėliau, dabar pavyzdžiui, tada užteks šviesos ir talpų tokių nereiks. smile.gif bet neišeina...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 28, 17:23)
Ania? Nu mano tai visi buteliai labai siauri. Tai šaknys neturi kur leistis ir leidžiasi gilyn. Nesiskundžiu. Tikrai viskas jiems patinka. 2-3 litrų vazonus? Oho kokia prabanga. Aš tai pernai iš puslitrinukų tiesiai į dirvą sodinau... O šiemet persodinėju į 1-1.5 l. ir galvoju, kad jau jiems ten bus superkomfortas  rolleyes.gif Tai pasirodo klystu...

Net matau, kaip aš virš dviejų šimtų trilitrinių vazonų prisistatau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 28, 18:07)
Beje, dauguma jau išsodinti daigai. O čia pirmieji:

Labai gražūs linksmi daigai, o kada sėti?

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 03 28, 18:50)
Net matau, kaip aš virš dviejų šimtų trilitrinių vazonų prisistatau  unsure.gif

Mano tik 50 daigų, kai kurie dar kūdikiai . biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, sėti 02.14
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 28, 18:07)
Pasigirsiu..gavau sėklyčių iš Kroatijos..yra mūsuose negirdėtų ir paveldo veislių..

Ar šiais metais auginsite iš Kroatijos ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2015 03 28, 18:12)
Labai gražūs linksmi daigai, o kada sėti?

Papildyta:

Mano tik 50 daigų, kai kurie dar kūdikiai .  biggrin.gif

Nu bet 50 trilitrinių, tai nepasakysi, kad "TIK". Pernai tai prikaupiau Neptuno butelių dėžę, bet labai nepatogu laikyti. negalima vienas į kitą sumauti. Sakiau ir aš gal eisiu pasidairysiu vazonų... Jeigu jau sakot 2 litrų, tai gal tikrai g.gif
Adija, o pas tave kelių litrų indai?
Atsakyti
[quote=zydinti_gele,2015 03 28, 15:33]
Norėjau patarimo, ar augalam patinka tetrapakų litriniai konteineriukai nuo pieno, kefyro ir pan...?
Jau zinau, kad durpiniai puodeliai blogai, kavos-arbatos vienkartinės stiklinės irgi blogai, augalai jų nelabai nemėgsta. O kaip su tetrapakais?? Jie kažkuom panašūs į kavos vienkartinius puodelius, bet gal skirtingi? Pritrukau plastiko butelių, tai mąstau gal į tetrapakus sodint?

as ir naudoju ,nupjaunu tik virsu ir palieku tokius gana ilgus ,tai gaunasi kad auga gilyn o ne i ploti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 28, 19:40)
Nu bet 50 trilitrinių, tai nepasakysi, kad "TIK". Pernai tai prikaupiau Neptuno butelių dėžę, bet labai nepatogu laikyti. negalima vienas į kitą sumauti. Sakiau ir aš gal eisiu pasidairysiu vazonų... Jeigu jau sakot 2 litrų, tai gal tikrai  g.gif
Adija, o pas tave kelių litrų indai?

Paprasčiausiai turiu tokių vazonų. Apvalių ir keturkampių. Keturkampiai susideda taupiau.Pliusai- patogu laikyti, gerai išsiplauna, ilgaamžiai, yra skylučių sistemos, galima gerai laistyti iš apačios. Bet reikia laaabai daug vietos ir jeigu nešioti į šiltmamį gaunasi didelis tampymasis. biggrin.gif
Atsakyti
Dumsė- šiemet jau nebe..sukomplektuota jau. O jau kažką nusižiūrėjot, jei kas labai domina, kad net rankos niežti.. į až prašom.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 28 kovo 2015 - 18:58
QUOTE(vaidastep @ 2015 03 28, 19:41)

as ir naudoju ,nupjaunu tik virsu ir palieku tokius gana ilgus ,tai gaunasi kad auga gilyn o ne i ploti 4u.gif

Prisiruošiau ir aš tokių,( 2 litrų talpos nuo pieno) kai kam teks panaudoti.

Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 28, 19:58)
Dumsė- šiemet jau nebe..sukomplektuota jau. O jau kažką nusižiūrėjot, jei kas labai domina, kad net rankos niežti.. į až prašom..  biggrin.gif

Išbandysite, papasakosite kas buvo labai labai... Bus įdomu . biggrin.gif

Atsakyti
aš tai dabar daigus persodinau į vienkartinius stačiakampio formos litrinius plastikinius indus skirtus šaldymui. Dar į tokius mišraines deda kulinarijoj. man pigiau nei vazonai pasirodė. Ir susideda patogiai.
Atsakyti