Įkraunama...
Įkraunama...

Estija

QUOTE(naura14 @ 2011 07 10, 17:45)
Imeciau prasiusioms nuotraukytes, ir ten apacioje truputi parasiau aprasymus, kas yra kur..

Labai ačiū, tikrai gražios nuotraukos, gražūs šalies vaizdai... thumbup.gif

dar norėčiau paklausti,o kiek toje aikštelėje kainuoja dieną valandai palikti mašiną?
ir dar vistiek aš nelabai susigaudau, vadinasi jei aš noriu tik krioklius pamatyti, man vistiek reikia važiuoti į tą Laahemos parką ?
nuotraukytėse netyčia pamačiau prie laivų terminalo blush2.gif , gal naura14, buvote ir į Helsinkį išpalukę??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineikė @ 2011 07 10, 19:15)

dar norėčiau paklausti,o kiek toje aikštelėje kainuoja dieną valandai palikti mašiną?
ir dar vistiek aš nelabai susigaudau, vadinasi jei aš noriu tik krioklius pamatyti, man vistiek reikia važiuoti į tą Laahemos parką ?
nuotraukytėse netyčia pamačiau prie laivų terminalo  blush2.gif , gal naura14, buvote ir į Helsinkį išpalukę??? g.gif

Ir aš to paties norėjau paklausti. Ten lygtai tik 87 km iki jo g.gif
Atsakyti
Peržiūrėjau savo "x-failų" knygas ir radau, kad krioklys yra visai netoli Talino, max 30 km, vietovė vadinasi Jagala-Joa. Šalia dar yra vieans gražus dvaras. Buvau prieš porą metų ten... Kai pagalvoju, kiek mums dar žolės reikia apšik... kad estus pavyti... Ten tvarkinkai žmonės nešiojamas kėdutes ir staliukus atsinešę, piknikus daro, visos šiukšlės metamos tvarkingai i šiukšlių dėžes. Mums dar toli toli iki to...

Tiesa, kiek matau, vis tik mano kelių atlasai patikimesnis dalykas, nei GPS sistemos smile.gif Nei karto kelių atlasas nepavedė dar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Udrius: 10 liepos 2011 - 19:31
QUOTE(Lineikė @ 2011 07 10, 19:15)

nuotraukytėse netyčia pamačiau prie laivų terminalo  blush2.gif , gal naura14, buvote ir į Helsinkį išpalukę??? g.gif

I sveikata 4u.gif Aiksteleje valanda , jei kalbame apie Talino centra,vieta, kur mes gyvenome, kainuoja berods 54 ar 64euro centus/val. Kriokliai yra vaziuojant link Laahema parko, reikia truputi nusukti i sona. Bet parko davaziuoti nereikia. Gal net pusiaukeleje blush2.gif
I helsinki neplaukeme, nes pagailejome laiko, sumasteme, kad geriau po Estija ta laika pakeliausime ir pinigu,nes geriausiu atveju butume galeje tam skirti diena laiko, o keltas i viena puse vienam zmogui kainuoja 80 Lt. Tai uz tokia kaina, reiketu bent 2-3 dienas pasivaiskscioti.. Is paties Talino keltas kelia i Helsinki, o i Saaremo salas reikia vaziuoti labaiu link Latvijos, vel bijau suklysti, bet nuo Talino apie 120 km.
Papildyta:
QUOTE(Udrius @ 2011 07 10, 20:18)
Peržiūrėjau savo "x-failų" knygas ir radau, kad krioklys yra visai netoli Talino, max 30 km, vietovė vadinasi Jagala-Joa. Šalia dar yra vieans gražus dvaras. Buvau prieš porą metų ten... Kai pagalvoju, kiek mums dar žolės reikia apšik... kad estus pavyti... Ten tvarkinkai žmonės nešiojamas kėdutes ir staliukus atsinešę, piknikus daro, visos šiukšlės metamos tvarkingai i šiukšlių dėžes. Mums dar toli toli iki to...

Tiesa, kiek matau, vis tik mano kelių atlasai patikimesnis dalykas, nei GPS sistemos smile.gif Nei karto kelių atlasas nepavedė dar smile.gif

Udriau tu teisus 4u.gif O tu pats jau grizai is Talino? O mus priesingai, GPS pavede, vienu metu isibrovem i toki miska vaziuodami Saaremose, kad galvojom ten ir liksime doh.gif Bet kelio atgal nebuvo, tai 3 km vaziavom, nes net suktis nebuvo kur, o siaip tai labai patogu, net ir paciame mieste nebludijome, svarbiausia visus adresus zinoti.
Atsakyti
sveikos, na mes susiruosem i talina, busim ten 3 dienas, 2 naktys, be masinos (vaziuojam su autobusu) ka patartumet aplankyt, kai esi be masinos? ar yra variantu prie juros nuvaziuot?
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 07 13, 14:19)
sveikos, na mes susiruosem i talina, busim ten 3 dienas, 2 naktys, be masinos (vaziuojam su autobusu) ka patartumet aplankyt, kai esi be masinos? ar yra variantu prie juros nuvaziuot?

Nenorit į nemokamą ekskursiją po Taliną? ax.gif

Prie jūros galit iki Piritos pavažiuoti viešuoju transportu (1, 1A, 8, 34, ir 38 autobusai).

Kada važiuojat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 07 13, 14:19)

Gal bilietus pirkot uz 25 Lt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2011 07 13, 19:17)
Nenorit į nemokamą ekskursiją po Taliną? ax.gif

Prie jūros galit iki Piritos pavažiuoti viešuoju transportu (1, 1A, 8, 34, ir 38 autobusai).

Kada važiuojat? blush2.gif

QUOTE(agnuzeb @ 2011 07 13, 19:56)
Gal bilietus pirkot uz 25 Lt?  smile.gif

aga bigsmile.gif nes sias metais finansai neleidziai normaliai atostogaut, tainusprendem padaryt mini trip'a, dviem naktrim, dviem dienom smile.gif aisku su masina smagiau, bet vis kuras kainuos brangiau... planuojam vaziuot 25d. tai dabar renku informacija, noretusi i salas, bet ar be masinos verta vaziuot ten??
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 07 14, 09:48)
aga  bigsmile.gif nes sias metais finansai neleidziai normaliai atostogaut, tainusprendem padaryt mini trip'a, dviem naktrim, dviem dienom smile.gif aisku su masina smagiau, bet vis kuras kainuos brangiau...  planuojam vaziuot 25d. tai dabar renku informacija, noretusi i salas, bet ar be masinos verta vaziuot ten??

Jei pirkot bilietus po 25LT į Taliną, tai į Saaremos salas sunkiai nusigausit unsure.gif Žiūrinėjausi anksčiau, kad ten vien iki to kelto autobusu nuo Talino gal 3 val į vieną pusę g.gif

Yra salų aplink Taliną, galima kelių valandų kruizą pasiimti. Bet irgi kai domėjausi, tai kainos nuo 20EUR. Nusprendžiau, kad labiau apsimoka iki Helsinkio paplaukti (35EUR kruizas, visa diena Helsinkyje).

Mes irgi tuos akcijinius bilietus turim, važiuojam kitą savaitę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2011 07 14, 10:34)
Jei pirkot bilietus po 25LT į Taliną, tai į Saaremos salas sunkiai nusigausit unsure.gif Žiūrinėjausi anksčiau, kad ten vien iki to kelto autobusu nuo Talino gal 3 val į vieną pusę g.gif

Yra salų aplink Taliną, galima kelių valandų kruizą pasiimti. Bet irgi kai domėjausi, tai kainos nuo 20EUR. Nusprendžiau, kad labiau apsimoka iki Helsinkio paplaukti (35EUR kruizas, visa diena Helsinkyje).

Mes irgi tuos akcijinius bilietus turim, važiuojam kitą savaitę ax.gif

oj kaip smagu, o prasau placiau apie Helsiniki, nuo kur keltas, ir kada isplaukia ir t.t., labai sudomina, turesim visa diena laisva, kaip tik ir nuplauktumem i helsinkius
Atsakyti
Keltas i Helsinki isplaukia is terminalo D, plaukimas i viena puse (jei atmintis nepaveda) trunka apie 2 valandas, va terminalko Taline adresas:
Tallinn D-Terminal
Ships to/from Helsinki:
Baltic Princess, Shuttles (Star & Superstar)

D-terminal
Address: Uus-Sadam
10120 Tallinn
Tel. +372 6 318 320
Fax. +372 6 318 325

Jeigu jums butu patogiau, bilietus galit nusipirkti agenturose dar LT (pvz., West Express) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2011 07 14, 11:17)
Keltas i Helsinki isplaukia is terminalo D, plaukimas i viena puse (jei atmintis nepaveda) trunka apie 2 valandas, va terminalko Taline adresas:
Tallinn D-Terminal
Ships to/from Helsinki:
Baltic Princess, Shuttles (Star & Superstar)

D-terminal
Address: Uus-Sadam
10120 Tallinn
Tel. +372 6 318 320
Fax. +372 6 318 325

Jeigu jums butu patogiau, bilietus galit nusipirkti agenturose dar LT (pvz., West Express) 4u.gif

o jus is cia gal pirkot??? ziuriu iskart ir i juros muzieju galima nusipirkt bilietus, irgi idomu butu smile.gif
Atsakyti