Įkraunama...
Įkraunama...

Estija

Gal kuri planuojate greitu metu keliauti į Taliną, turiu po savo kelionės likusį nepanaudotą 3 parų bilietą visam transportui - metro, autobusams, troleibusams... Galiu perleisti, nes jau greitu metu neplanuoju keliauti smile.gif
Atsakyti
O gal kas žinot nuorodas kempingų iki Talino: Keila, Keila Joa, Laulasma, Maremoisa miestukai pakrantėje. Prieš kelis metus pravažiuojant mačiau, kad ten jų nemažai, bet internete nieko negaliu rasti. Esame net nakvoję Laulasmaa, bet pamečiau jų koordinates sad.gif
Atsakyti
Gal kas neseniai lankėtės Olde Hansa restorane ir Lounge 24? Ar vasarą reikia vietas iš anksto rezervuoti? ax.gif
Atsakyti
Niu ka, grizome sianakt is po keliones po Estija ir Latvija. Pravaziavome mazdaug 2000 km., vaziavom su vaiku , savo masina. 2 naktis gyvenome Taline, buvome Saremo salose, tame isgirtame Laahemaa nacionaline parke (tikejomes kazko tokio, vyras pasake, kad tik beprociai gali trenktis 100 km., kad pamatyti "toki grozi" smile.gif) Padeti pataise pakeliui esantis krioklys, kurio irgi gana ilgai ieskojome. Jei kas ieskosite-jis vadinasi Jugada juga, nes kai pasakeme Taline gyvenantiems , kad norime kriokli pamatyti, tai niekas net nesuprato, apie ka kalbame... Krioklys grazus, bet sake pats graziausias vaizdas buna pavasari, kai tirpsta sniegas ir buna daug vandens. Pats Talinas grazus, gyvenome centre, tai ejome pasivaikscioti po senamiesti. Problematiska su masinu parkavimu, bet mes radome vieta, kur nakti iki 7 ryto nemokama visai salia tos vietos, kur gyvenome, tai ryte kelioms valandoms susimokedavome ir kazkur vaziuodavome iki vakaro.
Saremo salos, tai doh.gif Galvojome, kad ten oi, kazkas tokio bus, niu, grazi gamta, jura ir tiek ziniu. Iki pangos krioklio brovemes per kazkokius miskus 3km (nes taip navigacija prode doh.gif ) tai finale liko sakomis pabraizyta masina, gerai, kad atgal vaziuojant neklauseme navigacijos ir grizome normaliu keliu.. Grazus tie skardziai, silta jura ir daugiau kaip ir nieko gero.. Ai, dar malunai. Nors labiausia mums patiko keltis keltu lotuliukas.gif Nakvoti nelikome, nors buvome surade Tehumardi kempinga, bet spejome i paskutini kelta ir labai tvarkingai panakvojome Latvijoje. Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2011 07 08, 16:15)
Niu ka, grizome sianakt is po keliones po Estija ir Latvija. Pravaziavome mazdaug 2000 km., vaziavom su vaiku , savo masina. 2 naktis gyvenome Taline, buvome Saremo salose, tame isgirtame Laahemaa nacionaline parke (tikejomes kazko tokio, vyras pasake, kad tik beprociai gali trenktis 100 km., kad pamatyti "toki grozi" smile.gif) Padeti pataise pakeliui esantis krioklys, kurio irgi gana ilgai ieskojome. Jei kas ieskosite-jis vadinasi Jugada juga, nes kai pasakeme Taline gyvenantiems , kad norime kriokli pamatyti, tai niekas net nesuprato, apie ka kalbame... Krioklys grazus, bet sake pats graziausias vaizdas buna pavasari, kai tirpsta sniegas ir buna daug vandens. Pats Talinas grazus, gyvenome centre, tai ejome pasivaikscioti po senamiesti. Problematiska su masinu parkavimu, bet mes radome vieta, kur nakti iki 7 ryto nemokama visai salia tos vietos, kur gyvenome, tai ryte kelioms valandoms susimokedavome ir kazkur vaziuodavome iki vakaro.
Saremo salos, tai  doh.gif Galvojome, kad ten oi, kazkas tokio bus, niu, grazi gamta, jura ir tiek ziniu. Iki pangos krioklio brovemes per kazkokius miskus 3km (nes taip navigacija prode doh.gif ) tai finale liko sakomis pabraizyta masina, gerai, kad atgal vaziuojant neklauseme navigacijos ir grizome normaliu keliu.. Grazus tie skardziai, silta jura ir daugiau kaip ir nieko gero.. Ai, dar malunai. Nors labiausia mums patiko keltis keltu  lotuliukas.gif  Nakvoti nelikome, nors buvome surade Tehumardi kempinga, bet spejome i paskutini kelta ir labai tvarkingai panakvojome Latvijoje. Tai tiek.

taip nelabai džiuginančiai naura14 čia papasakojote - panašią kelionę turėsime už dviejų savaičių g.gif sakykite, o kas tame Laahemos parke iš vis yra????....o jūs tokių krioklių kaip Valastė, Keila, Jaagala neradote? aš į savo maršrutą esu tokius krioklius įtraukusi, o apie Jugada juga net nesu girdėjusi.Gal čia vienas iš mano minėtų... g.gif
gal tiksliau galėtumėte papasakoti, kur ta mašinų stovėjimo aikštelė arba jūsų viešbučio adresas gal pamenate, jei šalia buvo?
Labai lauksiu atsakymų smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineikė @ 2011 07 10, 12:38)
taip nelabai džiuginančiai naura14 čia papasakojote - panašią kelionę turėsime už dviejų savaičių g.gif  sakykite, o kas tame Laahemos parke iš vis yra????....o jūs tokių krioklių kaip  Valastė, Keila, Jaagala neradote? aš į savo maršrutą esu tokius krioklius įtraukusi, o apie Jugada juga net nesu girdėjusi.Gal čia vienas iš mano minėtų... g.gif
gal tiksliau galėtumėte papasakoti, kur ta mašinų  stovėjimo aikštelė arba jūsų viešbučio adresas gal pamenate, jei šalia  buvo?
Labai lauksiu atsakymų smile.gif  4u.gif

Oi, tikrai nenusiminkite, as visai nesigailiu, kad buvau blush2.gif Tiesiog apziurejome sali ir tiek, o zmogui pabuvojusiam siek tiek daugiau nei tik Pabaltijyje, gana sunku pamatyti kazka ispudingo, tuo labaiu, kad gamta labai panasi, kaip ir pas mus ax.gif Laahemos parke yra keletas parku, senoviniu pastatu su visu interjeru ir siaip kaip parkas pasivaikscioti. Bet nieko ispudingo nemaciau, paprasciausia gaila buvo vaziuoti tiek km i sona ir tam paaukoti visa diena, geriau ta laika butume skyre kam nors kitam. Jei vaziuosite pro sali, butinai uzvaziuokite, iejimas 3 asmenism (vienam is ju vaikui) kainavo tik 10 euru ir dar sutikta gide pasake, kad turistams, apziurintiems parka info centre rodo filmuka, ko pamatyti realiai neimanoma. Trunka jis tik 17 min, bet labai informatyvus. Nekainuoja nieko.
Prie krioklio buvome Jaagala is Jusu isvardintu, grazu, bet graziausia sake buna pavasari. Cia as apie ji ir rasiau.
Viesbucio kiemas, cia sali pries tai mineto 16eur hostelio kiemo. Paziurekite, yra internete www.16eur.lv Tai nakciai nuo 19 iki 7 val nemokama. Kitur kainos aiksteliu centre svyruoja parai 10-30 eur. jei labai idomu tas parkas, parasykite man i az, galesiu per skype imesti nuotraukas, cia nenoriu delioti, nes mazai yra tokiu, kur nefiguruotu musu personos biggrin.gif Pasiziuresite ir nuspresite, ar apsimoka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2011 07 10, 13:53)

Prie krioklio buvome Jaagala is Jusu isvardintu, grazu, bet graziausia sake buna pavasari. Cia as apie ji ir rasiau.

Jo aš ir gidės klausiau ar prie krioklio neveš mūsų, tai ji ir sakė, kad įspūdingiausia būna pavasarį, o dabar nebus taip gražu.
O gal su kriokliu turi kokią foto, įdomu būtų pamatyti. Nes labai norėjau ten, bet nebuvo mūsų ekskursijos planuose.
Atsakyti
[quote=naura14,2011 07 10, 12:53]
Oi, tikrai nenusiminkite, as visai nesigailiu, kad buvau blush2.gif Tiesiog apziurejome sali ir tiek, o zmogui pabuvojusiam siek tiek daugiau nei .........
tai gerai, o aš jau buvau nusiminus ir dar svarbiausia prišnekinus kitą šeimą kartu važiuoti...... mirksiukas.gif
aš parašiau Jums į až, bet matau, kad yra ir be manęs norinčių pamatyti Jūsų foto:), tai lauksime smile.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Lineikė,2011 07 10, 15:15]
[quote=naura14,2011 07 10, 12:53]
Oi, tikrai nenusiminkite, as visai nesigailiu, kad buvau blush2.gif Tiesiog apziurejome sali ir tiek, o zmogui pabuvojusiam siek tiek daugiau nei .........
tai gerai, o aš jau buvau nusiminus ir dar svarbiausia prišnekinus kitą šeimą kartu važiuoti...... mirksiukas.gif
aš parašiau Jums į až, bet matau, kad yra ir be manęs norinčių pamatyti Jūsų foto:), tai lauksime smile.gif 4u.gif
[/quote]
Negavau i AZ zinutes blush2.gif baigiu sukelti i fotki nuorodas, norincioms galesiu atsiusti, jei pavyks, ka nors be musu veidu ikelsiu ir cia ax.gif
Atsakyti
Krioklys

user posted image

Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2011 07 10, 16:54)
Krioklys

Įsivaizduoju kaip pavasarį gražu bigsmile.gif
Atsakyti
Imeciau prasiusioms nuotraukytes, ir ten apacioje truputi parasiau aprasymus, kas yra kur..
Atsakyti