na bandysiu ir ash papasakot apie savo kelione per long savaitgali.
nrs pradzioj rashiau, kad saloj nieko gero, bet per shia kelione lb pakeiciau nuomone. esu suzaveta estijos
zodziu vaziavom dviese su draugu. islekem sestadieni popiet. nulekem iki parnu. del keliu tvarkymo shiek tiek stoviniavimo gaunasi, bet pakenciama.
parnu nakvynes kainos kazkokios kosmines. jie cia gal dedasi brangiu miestu, bet keistokai man, kad kainos daug didesnes nei saremos saloj.
kita ryta patraukem i sarema. nzn ar cia ejo kalba apie kelta kuris kelia is zemyno ar apie ta kuris is venstpilio. bet kelte jokiu zemelapiu rast nepavyko.. tad persikelus i muhu naudojomes savo turimu.
muhu aplankem ta etno kaima koguvoj. na manishkiui lb patiko tas kaimas, gal kad jis toks miestietis, tai nemates tokiu dalyku. o man paciai tai nothing special, dar ir del to, kad jis toks nelabai autentishkas. o atstatytas senoviskom priemonem.
po to patraukem i sarema. saremoj vaziuojant keliu i kurresare siek tiek ishsukom i shona i poide, ten pamatem stulbinancia (bent man) baznycia. 13 amziaus, tokia lb archaijishka. buvau labai suzaveta, nes lietuvoj tokiu senu praktishkai nera. shiaip ji kaip ir tvarkoma, bet tokia archaijishka netvarkyta atrodo ispudingai.
http://img153.images.../dsc8478qo9.jpghttp://img93.imagesh...=dsc8484zm1.jpgbeje suzavejo labai estu tas toks pasitikejimas. pvz shita baznycia buvo atrakinta, o viduj zmoniu nulis. tiesiog turistams. ir jokiu sargu ar stebetoju.
po to traukem link malunu, tai pakeliui dar viena baznycia aplankem siek tiek veliau statyta, bet vistiek ipudinga.
po malunu iki metereoito kraterio. situ foto nededu, nes visi daugiau maziau gal mate situos garsius objektus.
tada lyg ir i kurresare grizom, ten radom nakvyne uz 69lt. mokyklos barake. toks ale hostelis. bet lb liuks. lb tvarkingas. ten kurresarej irgi ten ta pili ir kitus miesto svarbius objektelius aplekem. beje muziejus toj pily, tai nzn shiaip tai mokamas. 6lt kazkur zmogui, studentams 3lt. nzn kaip cia kazkam jis nemokamas
na ekspozicija tai kaip visur istorija ir viskas kas tik imanoma sutempta. tik va ekspozicija apie 2 pasaulini kara, tai super, tokia shiuolaikishka.
dar ta pacia diena palekem iki to pangos skardzio. tai va iki jo va buvo gabalas zvirkelio.
shiaip i vakarine salos dali deja nepalekem nes laiko nebebuvo. bet ziuriu, kad nemazai dar prasovem
bet draugas lb uzsideges, sake varysim dar. pro visus svyturius ir pan.
tai kita diena patraukem i talina. dar grizinejant salos gale shalia miestelio orissare tokia pili radom apgriuvusia, bet uztat vidus lb suzavejo. butumem ir nepamate to vidaus jei ne draugo smalsumas visur list i rusius.
pasirodo ten irgi pasitikejimas nerealus. ieinant isijungi pats sviesa, o isheinant isjungi. nerealu. ir jokiu priziuretoju. tai mes iskart pagalvojom, kad lietuvoj senai visos lempos butu isdauzytos.
http://img100.images...=dsc8807ee6.jpg taline infocentre gavom zemelapi su sightseeingais visais. tai irgi suzaveta buvau baznyciu. tiesa mes vakare jau tampemes tai nei muzieju nei niekr i vidu jau nejom. tik is lauko viska. po to dar nakti ishejom vel po senamiesti. tai lb super apsvietimas visur. lb nerealiai jauku.
beje, nzn kam cia nepavyko susikalbeti anglishkai, bet mes su draugu netgi apake buvom kaip visi laisvai kalba anglishkai. netgi hostely bobike virs 60 metu, gal kiek leciau, bet sneka anglu kaip niekur nieko. kabakuos irgi visur laisvai rasdavom meniu anglu kalba. nzn visiskai nesijaute, kad nesusisneketume ar panashiai.
shiek tiek nustebino tai, kad kabakuose meniu nieks neatnesha, o vos ne paciam reik eit uzsisakyt. o taline mieste, tai meniu iskabinti ant sienos ir ishsirinkes tik eini sest. padaveja priejus iskart klausia, ka nori uzsisakyt.
kainos parduotuvese maisto gal kiek aukstesnes, bet ne super. ne kaip vakaru europoj