QUOTE(Nenuorama @ 2009 06 29, 12:47)
Išsiiminėjom iš SEB, tai nieko nenuėmė
Mes keletą naktų nakvojom jau čia išgirtame Tahumardi kempinge (beje pats geriausias, po Ventspilio
). Vieną naktį nakvojom Hiiuma saloje, laukinėj gamtoj prie jūros
Jokių mašalų nebuvo, tik uodų truputį
Siūlyčiau žiūrėti nakvojimui vietą, kur spygliuočiai arba žemesni krūmai iš spygliuočių šeimos, ten vabaliukų ir vabzdžių mažiau. Kai važiavom lapuočių miškais vakare uodų tikrai netrūko
Tiesiog tai elementaru - lapuočiai medžiai auga, kur yra daugiau drėgmės . Uodės (kraują siurbia tik moteriška giminė
) dauginasi, ten kur yra balos ir pan. Žodžiu atitinkamos išvados
Papildyta:
QUOTE(naktele @ 2009 07 03, 18:46)
Seiki, aš per jonines buvau Estijoje, Saremos saloje ir Taline. Mums viena diena nuėjo per niek, nes kaip tik buvo Joninės ir tą dieną norėjom skirti Saremos salos apžiūrai. Ryte papusryčiavom, einam sėsti į automobilį ir pamatėmė, jog padanga nuleista, pasirodo kažkur pradūrėm, nuėjau į registratūrą paklausti, kur veikiantis servisas, tai pasakė, jog per jonines niekas nedirba. Apvažiavom aplink Kuresares ir visur buvo uždaryta, tai tą dieną prabuvome pliaže, nuėjom į pilį. Net dviračių nieks nenuomavo. Oras buvo puikus. Kitą dieną ryte servise sutvarkėm padangą ir nuvažiavome iki Pangos (skardžio), šita vieta patiko, pakeliui užsukom į malūnus (vyras net iš mašinos nelipo, atseit neverta), na tikrai nieko gero, stovi keturi ar penki paprasti malūnai ir tiek. Užsukom į vieną pliažą (ten nėra nei kopų, nei smėlio, tik akmenys) ir tada važiavome į Taliną. Talinas labai patiko. O saremos sala labai skiriasi nuo lietuviško pajūrio, ten nėra kopų, nėra tokių paplūdimių kaip Lietuvoje, žmonių labai mažai, kraštovaizdis ir gi ne toks kaip Nidoje (nes aš įsivaizdavau, kad sala bus kaip mūsiškė Kuršių Nerija). Automobilių kelyje nedaug, kartais asfaltas pereina į žvyrkelį ir atvirkščiai. kainos Kuresares kavinėse didelės. Po Saremos važiavau į Palangą, tai man atrodė palangoje pigu. Ten alus kavinėse 10 lt, sriubos 10 - 11 lt., antri patiekalai nuo penkiolikos, kepsniai 30 -35 lt. Parduotuvėse kaip pas mus panašiai. Taline kavinėse kainos kaip ir saloje. Na, vienu žodžių, pabuvau ir nesigailiu
Na nežinau, kažkaip nesusidūriau, kad estijoje didelės kainos... O ten buvau ne vieną ir ne du kartus. Jei Jums reikia smėlio paplūdymių - taip, Estijoje jų yra ryškiai mažiau, tiesiog tokia geologinė struktūra. Smėlėti paplūdymiai yra Piarnu , na dar netoli Narvos. Šiaip jau rekomenduočiau prieš važiuojant bet plačiau viskuom pasidomėti, kad bent jau žinotumėte ko tikėtis...