Mergaites, bukit geros padekit. turiu konservuoto moliugo (kubeliais), tik niekaip nesugalvioju ka is jo padaryti. Gal galetumete patarti, norisi kad skaniai gautusi...
QUOTE(bea @ 2008 10 14, 14:34)
Savaitgalį dariau moliūgų apkepa, labai patiko Jis gali būti kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras.
Viską iš akies dariau, todėl taip ir parašysiu
Moliūgą nulupau, išėmiau vidų ir supjausčiau gabalais. Apviriau, kol suminkštėjo. Tada sutriniau su bulvių trintuvu. Apkepinau svogūną su morka, pripjausčiau petražolių, gelsvės. Viską kartu sumaišiau, įmušiau porą kiaušinių, šaukštą grietinės, šaukštą džiuvėsėlių, druskos, pipirų nemažai, išmaišiau ir sukrečiau į kepimo formą. Kadangi kepiau sode krosnyje, tai negaliu pasakyt nei kiek laiko nei kokioje temperatūroje bet manau, kad orkaitėje kepčiau 180-200 laipsnių apie 45 minutes.
Viską iš akies dariau, todėl taip ir parašysiu
Moliūgą nulupau, išėmiau vidų ir supjausčiau gabalais. Apviriau, kol suminkštėjo. Tada sutriniau su bulvių trintuvu. Apkepinau svogūną su morka, pripjausčiau petražolių, gelsvės. Viską kartu sumaišiau, įmušiau porą kiaušinių, šaukštą grietinės, šaukštą džiuvėsėlių, druskos, pipirų nemažai, išmaišiau ir sukrečiau į kepimo formą. Kadangi kepiau sode krosnyje, tai negaliu pasakyt nei kiek laiko nei kokioje temperatūroje bet manau, kad orkaitėje kepčiau 180-200 laipsnių apie 45 minutes.
receptas. reiks butinai pabandyt
QUOTE(xxevuxx @ 2009 03 09, 16:27)
Mergaites, bukit geros padekit. turiu konservuoto moliugo (kubeliais), tik niekaip nesugalvioju ka is jo padaryti. Gal galetumete patarti, norisi kad skaniai gautusi...
Na va, jau radau nete receptuka, moliugu duona, super skanu buvo, mano konservuoti moliugai suejo labai greitai. Maniskis pirstus laizesi, ir klause kada vel iskepsiu
QUOTE(xxevuxx @ 2009 03 19, 20:33)
Na va, jau radau nete receptuka, moliugu duona, super skanu buvo, mano konservuoti moliugai suejo labai greitai. Maniskis pirstus laizesi, ir klause kada vel iskepsiu
tai gal gali ir čia įmest receptą nors ir ne moliūgų metas, bet ...
QUOTE(uzniukas @ 2009 03 20, 00:10)
tai gal gali ir čia įmest receptą nors ir ne moliūgų metas, bet ...
Moliūgu ne moliūgų, bet IKI parduotuvėj mačiau konservuotų moliūgų pirkti, kubeliais jie, o ten dar ir lankstinukas su receptais buvo. Tai nusipirkau Super.
Tarp kitko, ten buvo moliūgų duonelės receptas, tai truputį kitoks netu aš nete buvau radus, išbandžiau, tai dar labai labai skanu buvo. Maniškis sakė kad begs pirkti vėl moliūgų jei tik iškepsiu dar Tik man spalva tokia tamsi gavosi, nelabai kokia, bet turbūt nuo muškato riešuto.
Jau kai kepiau tai labai kvepėjo, nedalaukėm kol atšals ))
Receptukas (rašau taip kaip lankstinuke nurodyta buvo, pati irgi taip dariau):
Moliūgų duonelė
1,5 stiklinės miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštelis valgomosios sodos,
1 stiklinė moliūgų tyrės (ją gausite sutrynę konservuotus moliūgus),
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 kiaušiniai,
1/4 stiklinės vandens,
0,5 šaukštelio muškato riešuto,
0,5 šaukštelio kvapniųjų pipirų,
0,5 stiklinės smulkintų riešutų.
Sumaišykite miltus, druską, cukrų bei valgomąją sodą. Atskirai sumaišykite moliūgų tyrę, alyvuogių aliejų, kiaušinius, vandenį ir prieskonius. Į gautą masę įberkite sumaišytus sausuosius ingredientus, įmaišykite riešutus. Viską supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą. Kepkite apie 50-60min. 180°C temperatūroje.
QUOTE(Tortuga @ 2009 01 27, 22:05)
Išbandžiau ir pyragą iš moliūgo.
Bet man gavosi toks oranžinis plokštainis
Tai ir nežinau ar čia taip turėjo būti
Šiaip nieko skanu, bet kažkoks keistas
Bet man gavosi toks oranžinis plokštainis
Tai ir nežinau ar čia taip turėjo būti
Šiaip nieko skanu, bet kažkoks keistas
Man sis pyragas tai tapo visisku nusivylimu, viska dariau pagal recepta, bet gavosi labai sausas, sprangus, nezinau gal moliugas nevykes pasitaike
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 21:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
Paskaicius si recepta nusprendziau ir as toki pyraga iskept, be galo isgirtas buvo, viska dejau kaip parasyta. Kepiau ne 40-50 min, o 1,5 nes vis zalias buvo. Galiu pasakyt, nepatiko nei man nei vyrui. Pyragas atsidure siuksliu dezeje...
QUOTE(zdvile @ 2009 09 08, 20:33)
Paskaicius si recepta nusprendziau ir as toki pyraga iskept, be galo isgirtas buvo, viska dejau kaip parasyta. Kepiau ne 40-50 min, o 1,5 nes vis zalias buvo. Galiu pasakyt, nepatiko nei man nei vyrui. Pyragas atsidure siuksliu dezeje...
Visai nesenai pradėjau domėtis moliūgų patiekalais.
Kaip sužinojau,moliūgus sveika valgyti.
Labai įdėmiai perskaičiau šį receptuką,{tegul nesupyksta šio receptuko autorė},bet pagal mane,šiam receptui reikėjo priesknių{kurie suteikia patiekalui gerą skonį}
Aš,ruošiuosiu rytoj kepti pyragą iš dalies moliūgo ir kitos dalies cukinijos.
Receptą radau internete ,bet aš ,keisiu jį pagal save,nežinau,bet tikiuosiu kad pavyks.
Kepiau ir as pyraga, nieko gero Kazkoks slapias, kaip neiskepes, nors viska dariau kaip parasyta. Nu sudas vienu zodziu
gavosi
gavosi
Ir aš kepiau. Labai patiko. Tai jau 3 kartus kepiau
QUOTE(eda9 @ 2009 09 15, 19:31)
Ir aš kepiau. Labai patiko. Tai jau 3 kartus kepiau
Viska darei kaip aprasyta? Tai kodel man toks slapias gavosi Ismeciau lauk. Kujova is manes kulinare
Aš,kepiau moliūgo,cukinijos,varškės pyragą.
Gavosi neblogas,bet aš kepiaupagal savo turimą receptą.
Perskaičiau,kai kurių čia rašančių,ir ,jeigu nemėgstama šių produktų,tai nėra ko tikėtis,kad jis patiks.
Man patiko.
Gavosi neblogas,bet aš kepiaupagal savo turimą receptą.
Perskaičiau,kai kurių čia rašančių,ir ,jeigu nemėgstama šių produktų,tai nėra ko tikėtis,kad jis patiks.
Man patiko.