Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

Savaitgalį dariau moliūgų apkepa, labai patiko smile.gif Jis gali būti kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras.

Viską iš akies dariau, todėl taip ir parašysiu smile.gif
Moliūgą nulupau, išėmiau vidų ir supjausčiau gabalais. Apviriau, kol suminkštėjo. Tada sutriniau su bulvių trintuvu. Apkepinau svogūną su morka, pripjausčiau petražolių, gelsvės. Viską kartu sumaišiau, įmušiau porą kiaušinių, šaukštą grietinės, šaukštą džiuvėsėlių, druskos, pipirų nemažai, išmaišiau ir sukrečiau į kepimo formą. Kadangi kepiau sode krosnyje, tai negaliu pasakyt nei kiek laiko nei kokioje temperatūroje biggrin.gif bet manau, kad orkaitėje kepčiau 180-200 laipsnių apie 45 minutes.
Atsakyti
Mano mažoji labai mėgsta pienu balintą moliūgų sriubyte su avižiniais dribsniais (tarkuotas moliūgas, morkytė, dribsniai). Šiaip moliūgo prisišaldau ir dedu visur: į sriubas, į troškinius (labai gerai sutirština), kepu omletą ir spaudžiu sultis kartu su obuoliais
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 10 14, 14:49)
Mano mažoji labai mėgsta pienu balintą moliūgų sriubyte su avižiniais dribsniais (tarkuotas moliūgas, morkytė, dribsniai). Šiaip moliūgo prisišaldau ir dedu visur: į sriubas, į troškinius (labai gerai sutirština), kepu omletą ir spaudžiu sultis kartu su obuoliais

O atšilęs normalus būna,neištęžta g.gif
Atsakyti
Na ka, turiu didziuli moliuga, reiks kazka bandyt gaminti doh.gif Pernai nemazai uzsaldzius buvau, tarkuoto(i blynus gerai suejo) ir kubeliais (sriuboms, troskiniams). Siemet irgi saldysiu.
Atsakyti
Moliūgo apkepas su varške

Reikės: po 500 g moliūgo minkštimo ir varškės, po 100 g sviesto ir cukraus, 4 kiaušinių, nutarkuotos citrinos žievelės, žiupsnelio cinamono, pakelio vanilinio cukraus, 2 šaukštų krakmolo, 3 šaukštų miltų, džiūvėsėlių. Moliūgą supjaustykite mažais gabaliukais ir porcijomis pakepinkite šaukšte sviesto. Likusį sviestą išlydykite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir ištrinkite su sviestu, cukrumi (šaukštelį palikite), prieskoniais, paskui sumaišykite su varške, krakmolu ir puse iki standžių putų išplaktų baltymų.

Kepimo indą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Jame sluoksniuokite moliūgus ir varškę, kiekvieną sluoksnį apibarstydami džiūvėsėliais. Kepkite 20 min. 200 oC orkaitėje. Likusius baltymus išplakite su paliktu cukrumi ir lygiai paskleiskite ant apkepo. Apkepą dar kartą pašaukite į orkaitę ir kepkite iki baltymai gražiai parus ir nedaug sukietės

Papildyta:
Moliūgų lazanija

Reikės: 800 g moliūgų, 10 g džiovintų pomidorų aliejuje, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 200 ml sultinio, po šaukštą sviesto ir miltų, 250 ml pieno, 16 lazanijos lakštų, 100 g tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto.

Įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite kubeliais supjaustytus moliūgus, pomidorus, svogūnus ir česnakus, paskui supilkite pusę sultinio, užvirinkite ir virkite apie 5 min. Lazanijos padažui ištirpintame svieste paskrudinkite miltus, kuriuos praskieskite pienu ir nuolat maišydami virkite ant mažos ugnies apie 10 min., pagardinkite prieskoniais.

Į lazanijai skirtą formą dėkite sluoksniais lazanijos lakštus, daržoves, vis palaistydami padažu. Viršutinis sluoksnis – lazanijos lakštas. Ant viršaus supilkite visą likusį padažą, sultinį, apibarstykite muskato riešutu bei tarkuotu sūriu ir kepkite 30 min. 200 oC orkaitėje.

thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(NoMoKris @ 2008 10 15, 21:52)

Moliūgų lazanija

Reikės: 800 g moliūgų, 10 g džiovintų pomidorų aliejuje, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 200 ml sultinio, po šaukštą sviesto ir miltų, 250 ml pieno, 16 lazanijos lakštų, 100 g tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto.

Įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite kubeliais supjaustytus moliūgus, pomidorus, svogūnus ir česnakus, paskui supilkite pusę sultinio, užvirinkite ir virkite apie 5 min. Lazanijos padažui ištirpintame svieste paskrudinkite miltus, kuriuos praskieskite pienu ir nuolat maišydami virkite ant mažos ugnies apie 10 min., pagardinkite prieskoniais.

Į lazanijai skirtą formą dėkite sluoksniais lazanijos lakštus, daržoves, vis palaistydami padažu. Viršutinis sluoksnis – lazanijos lakštas. Ant viršaus supilkite visą likusį padažą, sultinį, apibarstykite muskato riešutu bei tarkuotu sūriu ir kepkite 30 min. 200 oC orkaitėje.

thumbup.gif

vat šitą neperseniausiai išsikeliau - skanumėlis smile.gif
rekomenduoju smile.gif

Atsakyti
Iš moliūgo arba cukinijos galima pasigaminti skanių kompotų, kurie savo skoniu primins ananasus. Siūlau vieną receptą:
CUKINIJA SU SVARAINIAIS

Produktai: 600 g cukinijos,
70- 100 g svarainių,
100- 150 g cukraus,
0,5 l vandens.


Darbo eiga:
1. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite apie 2 cm dydžio gabalėliais.
2. Juos sudėkite į stiklainius, o ant viršaus – skiltelėm supjaustytus svarainius.
3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą.
4. Verdančiu sirupu užpilkite cukiniją stiklainyje, pridenkite stiklainį dangteliu ir palaikykite 15 – 20 min.
5. Po to skystį nupilkite ir dar kartą užvirinkite.
6. Jį vėl supilkite ant cukinijos ir svarainių, stiklainį sandariai uždarykite.
7. Stiklainį šiltai uždenkite.

Pastaba: Cukinijas galima pakeisti moliūgais, o svarainius – kaukazinėm slyvaitėm.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(vaivaj @ 2007 11 07, 00:18)
Aš gaminu trintą moliūgienę. mano šeima ją labai mėgsta.

3-4 morkos, 5-6 bulvės, moliūgo. Viską verdu, ko daržovės labai suminkštėja. Beverdant galima įmesti sultinio gabalėllį ar šiek tiek druskelės įberti. kai baigia virti, viską pertrynu trintuve, tada supilu apie 150-200 ml grietinėlės, gerai išmaišau ir valgom valgom.

Kas mėgsta tirštesnę sriubą, gali dėti daugiau daržovių, kas mažiau tirštą - mažiau. beje, likusio vandenuko nereikia išpilti. Jis trinamas drauge su daržovėmis.

Skanaus 4u.gif


Sriubikė tai superinė thumbup.gif , mažoji sakė,kad trintą žirnienę primena. "Kirto" visi apsilaižydami ir kitai dienai užsisakė tokios pat sriubos smile.gif
Ačiū, vaivaj, už receptuką 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
pirma karta turiu dideli moliuga ir suku galva ar sriuba ar pyraga kepti smile.gif
norisi, kad ir skanu butu ir kaloriju maziau biggrin.gif
Atsakyti
Moliūgui visada prijaučiau bei žavėjausi jo univrsalumu. Karta jau teko valgyti moliūginio pyrago, mėgstu moliūgų sriubą, todėl nutariau pats pamėginti pasigaminti ankščiau minėtą moliūgų pyragą (lyg 3-am puslapyje, persiprašau už neapsižiūrėjimą). Na, velniškai skanu. Negailint nei aliejaus, nei cukraus pyragas gaunasi skanus, purus, ir tikrai geros spalvos. Moliūgą naudojau tamsų, iš esmės oranžinį, vietinio auginimo. Kepimo dovanos neturiu, bet kaip kepime visiškai žaliam aštuntokui, manyčiau - pusė bėdos :].


user posted image
user posted image

Labai patiko. Reikės pasigaminti dar. Tikrai, rekomenduoju, puikus receptas biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dr.Fusion @ 2009 01 16, 14:30)
Moliūgui visada prijaučiau bei žavėjausi jo univrsalumu. Karta jau teko valgyti moliūginio pyrago, mėgstu moliūgų sriubą, todėl nutariau pats pamėginti pasigaminti ankščiau minėtą moliūgų pyragą (lyg 3-am puslapyje, persiprašau už neapsižiūrėjimą). Na, velniškai skanu. Negailint nei aliejaus, nei cukraus pyragas gaunasi skanus, purus, ir tikrai geros spalvos. Moliūgą naudojau tamsų, iš esmės oranžinį, vietinio auginimo. Kepimo dovanos neturiu, bet kaip kepime visiškai žaliam aštuntokui, manyčiau - pusė bėdos :].
user posted image
user posted image

Labai patiko. Reikės pasigaminti dar. Tikrai, rekomenduoju, puikus receptas  biggrin.gif .


super atrodo!
Atsakyti
Išbandžiau ir pyragą iš moliūgo.
Bet man gavosi toks oranžinis plokštainis doh.gif
Tai ir nežinau ar čia taip turėjo būti g.gif

Šiaip nieko skanu, bet kažkoks keistas lotuliukas.gif
Atsakyti