Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Dasha @ 2007 11 05, 13:51)
lauktuviu gavom, jei nori - galiu padziovint, maz kas ishaugs mastau.gif

butu labai gerai ,gal kas ir iseitu thumbup.gif
Atsakyti
Aš gaminu trintą moliūgienę. mano šeima ją labai mėgsta.

3-4 morkos, 5-6 bulvės, moliūgo. Viską verdu, ko daržovės labai suminkštėja. Beverdant galima įmesti sultinio gabalėllį ar šiek tiek druskelės įberti. kai baigia virti, viską pertrynu trintuve, tada supilu apie 150-200 ml grietinėlės, gerai išmaišau ir valgom valgom.

Kas mėgsta tirštesnę sriubą, gali dėti daugiau daržovių, kas mažiau tirštą - mažiau. beje, likusio vandenuko nereikia išpilti. Jis trinamas drauge su daržovėmis.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivaj @ 2007 11 07, 00:18)
Aš gaminu trintą moliūgienę. mano šeima ją labai mėgsta.

3-4 morkos, 5-6 bulvės, moliūgo. Viską verdu, ko daržovės labai suminkštėja. Beverdant galima įmesti sultinio gabalėllį ar šiek tiek druskelės įberti. kai baigia virti, viską pertrynu trintuve, tada supilu apie 150-200 ml grietinėlės, gerai išmaišau ir valgom valgom.

Kas mėgsta tirštesnę sriubą, gali dėti daugiau daržovių, kas mažiau tirštą - mažiau. beje, likusio vandenuko nereikia išpilti. Jis trinamas drauge su daržovėmis.

Skanaus 4u.gif

Labai skani sriubyte tongue.gif Antra karta verduosi mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Išsiviriau moliūgų sriubos - vištienos buljone išviriau bulvių, morkų, moliūgo, pertryniau. Abu su vyru po dvi lėkštes sudorojom, kokia skani gavosi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2007 11 24, 19:54)
Išsiviriau moliūgų sriubos - vištienos buljone išviriau bulvių, morkų, moliūgo, pertryniau. Abu su vyru po dvi lėkštes sudorojom, kokia skani gavosi wub.gif

Dar svogūno ir česnako galima įdėt 4u.gif
Atsakyti
[QUOTE][quote=Gitta,2007 10 28, 11:15]
Tik nesuprantu kodėl truputį skyla, nu bet nieko, labai jau skanus gaunasi

Gal tu kepei iš viršaus ir apačios kartu? Ir prie 200 laipsnių –tai skaičiau šiuo atveju, cituoju:
„tešlą su kepimo milteliais pradžioje (apie 30 min.) reikia kepti nekarštoje orkaitėje, o vėliau –karštoje, nes tokia tešla kyla tik orkaitėje. Jeigu ją iš karto įdėsime į labai karštą orkaitę, kepinio paviršiuje greitai susidaro pluta, kuri pradžioje stabdo tešlos kilimą, o paskui, dujoms (anglies dioksidui) spaudžiant iš vidaus, plyšta ir skysta tešla prasiveržia į paviršių“.
Aš kepiau iš viršaus ir apačios gal prie 180 laipsnių , pas mane paviršius neplyšo, bet viduje susidarė didelės kiauros ertmės, manau, kad dėl minėtos plutos paviršiuje. O aš dar įėjau pusę arb. š. kepimo miltelių ir arb. š. su kaupu sodos. Tiesa, kiek dėjai kepimo miltelių? Man tai vis nesiseka ir kitus pyragus su kepimo milteliais iškepti- vis gaunasi viduje su ertmėmis.
Be to šis pyragas man gavosi rudas kaip meduolis, nors pyliau paprastą aliejų ir nedėjau jokių riešutų ir pan. Kitą kartą dėsiu meduolių prieskonų.
Gal reikėtų pabandyti kepti 180 laipsnių tik iš apačios kol iškils dvigubai, o po to kaitinti iš visur ir pakelti karštį iki 190 -200? Manau, kad kitą kartą taip bandysiu.
Parašykit, kas bandysit. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 29 lapkričio 2007 - 19:35
QUOTE(Brūkšniukas @ 2007 11 24, 19:54)
Išsiviriau moliūgų sriubos - vištienos buljone išviriau bulvių, morkų, moliūgo, pertryniau. Abu su vyru po dvi lėkštes sudorojom, kokia skani gavosi wub.gif

aš irgi panašią verdu thumbup.gif
Atsakyti
Antrą kartą kepiau šitą patį moliūgų pyragą- tai visiškas fiasko. Pyragas iš pradžių ir iškilo ir ruduot pradėjo, įkišus pagaliuką, sausą ištraukiau. Bet ištraukus iš orkaitės, susmuko, ir vėl tos pačios ertmės viduje- nors verk.
Bandau kankinamai įspėti – kur šuo pakastas? Įtariu, kad gal čia stiklinė ne 250 ml, o 200 ml, tada tešla gaunasi skystesnė ir lengviau iškyla? Be to aš kepiau 25 cm apvalioje torto formoje ir tešla joje buvo per pusę formos aukščio, t .y. 4-5 cm –gana aukštas sluoksnis, kuris negalėjo normaliai iškilt. Turbūt daugiau nekepsiu, nes nenoriu dar kartą nusivilt.
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2007 12 08, 20:47)
Antrą kartą kepiau  šitą patį moliūgų pyragą- tai visiškas fiasko. Pyragas iš pradžių ir iškilo  ir ruduot pradėjo, įkišus pagaliuką, sausą ištraukiau. Bet ištraukus iš orkaitės, susmuko, ir vėl tos pačios ertmės viduje- nors verk.
Bandau kankinamai įspėti – kur šuo pakastas? Įtariu, kad gal čia stiklinė ne 250 ml, o 200 ml, tada tešla gaunasi skystesnė ir lengviau iškyla? Be to aš kepiau 25 cm apvalioje torto formoje ir tešla joje buvo per pusę formos aukščio, t .y. 4-5 cm –gana aukštas sluoksnis, kuris negalėjo normaliai iškilt. Turbūt daugiau nekepsiu, nes nenoriu dar kartą nusivilt.



Šiandien kepiau,labai skanus thumbup.gif .Į tešlą dėjau razinų ir moliūgo sėklų (iš parduotuvės),ant viršaus sezamo sėklų.Kai iškepė truputį pastovėjus užbarsčiau cukraus pudros su maltom aguonom ir riešutais.Skanu wub.gif Man tai nesuskilo ir vidus normalus smile.gif Tik iškilt tai daug neiškilo
Atsakyti
Taigi dabar pats moliūgų derlius thumbup.gif o tokia apleista temelė...

Kadangi šiandie pirmakart viriau moliūgų sriubą tai , atgaivinu temą mirksiukas.gif

Dėjau moliūgus, morkas, bulves, poro ir sultinio kubelį , kai viskas suvirė, su blenderiu sutryniau, ir valgant grietinės įdejau, nu sriubytė thumbup.gif vaikai po dvi lekštes sušveitė, o tai svarbiausia wub.gif

O stovėjo moliūgėlis ant palangės trečia diena - nežinojau ką su juo daryt, kol neradau šios temos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2008 09 04, 16:36)


Dėjau moliūgus, morkas, bulves, poro ir sultinio kubelį , kai viskas suvirė, su blenderiu sutryniau, ir valgant grietinės įdejau, nu sriubytė  thumbup.gif vaikai po dvi lekštes sušveitė, o tai svarbiausia  wub.gif



As irgi turiu keleta moliugu, reiks pabandyti tokia sriubyte smile.gif
Atsakyti