[QUOTE][quote=Gitta,2007 10 28, 11:15]
Tik nesuprantu kodėl truputį skyla, nu bet nieko, labai jau skanus gaunasi
Gal tu kepei iš viršaus ir apačios kartu? Ir prie 200 laipsnių tai skaičiau šiuo atveju, cituoju:
tešlą su kepimo milteliais pradžioje (apie 30 min.) reikia kepti nekarštoje orkaitėje, o vėliau karštoje, nes tokia tešla kyla tik orkaitėje. Jeigu ją iš karto įdėsime į labai karštą orkaitę, kepinio paviršiuje greitai susidaro pluta, kuri pradžioje stabdo tešlos kilimą, o paskui, dujoms (anglies dioksidui) spaudžiant iš vidaus, plyšta ir skysta tešla prasiveržia į paviršių.
Aš kepiau iš viršaus ir apačios gal prie 180 laipsnių , pas mane paviršius neplyšo, bet viduje susidarė didelės kiauros ertmės, manau, kad dėl minėtos plutos paviršiuje. O aš dar įėjau pusę arb. š. kepimo miltelių ir arb. š. su kaupu sodos. Tiesa, kiek dėjai kepimo miltelių? Man tai vis nesiseka ir kitus pyragus su kepimo milteliais iškepti- vis gaunasi viduje su ertmėmis.
Be to šis pyragas man gavosi rudas kaip meduolis, nors pyliau paprastą aliejų ir nedėjau jokių riešutų ir pan. Kitą kartą dėsiu meduolių prieskonų.
Gal reikėtų pabandyti kepti 180 laipsnių tik iš apačios kol iškils dvigubai, o po to kaitinti iš visur ir pakelti karštį iki 190 -200? Manau, kad kitą kartą taip bandysiu.
Parašykit, kas bandysit.