Aš nuo šiandienos pradedu operaciją "naikiname moliūgus". Prisirinkau bazinių receptų, kaip ką padaryti, kad moliūgas būtų valgomas ir kaip saldus, ir kaip pagrindas kažkam mėsiškui ar vegetariškam nesaldžiam stiliuje. Jei receptai pasitvirtins, parašysiu. Bet "Konservavimo" temoje, nes žadu tą didelį kiekį sukišti į stiklainius, kad žiemą atsidarei stiklainį ir sunaudojai, kaip pagrindą lazanijai ar pagardą prie keptos vištienos. Saldžius džemus verdu jau keletą metų
My WebpageTik šiemet bandysiu konservuoti su obuoliais, nes tai pasirodo senas klasikinis derinys (na, koks kaip ir klasikinės vedybos tarp vyro ir moters
).
O dabar permečiau temą, tai tokių receptų atrodo nemačiau:
Kepti moliūgo griežinėliai garnyrui
500 gr. moliūgo supjaustyto riekelėmis,
alyvuogių aliejaus,
1/2 a.š. kmynų,
1/2 a.š. maltos kalendros,
1/2 a.š. imbiero (aš naudojau šviežią stipriai susmulkintą),
1/2 a.š. rudojo cukraus,
pipirų (aš naudojau dar ir džiovintos paprikos "drožles").
Visus prieskonius sumaišykite su cukrumi. Moliūgo gabalėlius sudėkite į kepimo nepridegančią skardą ir užbarstykite prieskonių mišiniu, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Aš kepiau apie 15 min., bet tai priklauso nuo moliūgo griežinėlių dydžio.
Šiltos moliūgų salotos su rukola
moliūgo,
rukolos,
parmezano sūrio,
moliūgų sėklų,
džiovintų spanguolių,
druskos, pipirų,
aštrių čili pipirų ir jei norite paprikos dribsnių,
alyvuogių aliejaus,
granatų sirupo "Naršarab".
Jau be odelės moliūgą supjaustykite plonais vidutinio dydžio gabalėliais (apie 0,5cm.x 6cm.). Ir išklokite juo nepridegančią kepimo skardą. Užberkite druskos, pipirų ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejus. Kepkite 200C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas iškeps (apie 15 min.). O kol jis kepa keptuvėje pakepkite moliūgų sėklas.
Iškeptą, dar karštą, moliūgą dėkite į lėkštes užberkite aštrių čili pipirų ir jei norite dar paprikos dribsnių, moliūgų sėklų ir džiovintų spanguolių. Uždėkite rukolos. Bulvių skustuko pagalba papjaustykite sūrio drožlių. Salotas apšlakstykite granatų sirupu ir alyvuogių aliejumi.
Galite nedėti džiovintų spanguolių, o granatų sirupą keisti Balsamico de Modena sirupu. Galite salotas apšlaikstyti citrinų sulčių ir alyvuogių, bei medaus padažu.