Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Sirana @ 2012 10 17, 07:48)
Toks klausimas: verdant trintą moliūgų sriubą kas pilat grietinėlės pabaigoje - ją įpylus dar reikia užvirti sriubą ar jau tik įpilti ir galima iškart patiekti, nebereikia davesti iki virimio..?  doh.gif  g.gif


nebereikia, nebent labai mėgsti virintą grietinėlę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 10 08, 07:33)
o kaip del moliugo skonio noriu gaminti sia uogiene tik bijau kad seimyna nevalgys, moliugo skonio nepernesa doh.gif labai norisi kad nesijaustu moliugas...


Keista g.gif
Aš tai ten jokio skonio jo nejaučiu. Kiek priedų dadedu, tiek ten ir skonio...
Bet gal jie pas jus ypatingai moliūgui jautrūs?
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2012 10 02, 20:41)
Dar kitoks uogienės variantas:
Uogienė

aš kaip tik darau dabar tokį mirksiukas.gif


Labai sudomino sitas receptukas, ar tikrai skonis primena persiku- abrikosu uogiene? Bijau, kad privirsiu ir niekas nevalgys... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2012 10 19, 19:49)
Labai sudomino sitas receptukas, ar tikrai skonis primena persiku- abrikosu uogiene? Bijau, kad privirsiu ir niekas nevalgys...  doh.gif

Mes lapnojam essen.gif, net ir vaikui patiko, nors šiaip jis nelabai mėgsta uogienes. Kai kitą kart darysiu netarkuosiu žievelės, arba mažiau, nes truputi aitroka. Prie vištienos irgi puikiai tinka.
Papildyta:
QUOTE(aikstinga @ 2012 10 19, 19:49)
Labai sudomino sitas receptukas, ar tikrai skonis primena persiku- abrikosu uogiene? Bijau, kad privirsiu ir niekas nevalgys...  doh.gif

Pirmą kartą siūlau virti mažiau, kad jei nepatiks nereiktų išpilt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 19 spalio 2012 - 19:00
Reikes taip ir daryti, pradziai isvirsiu stiklainiuka, jei "sueis", tada daugiau, nes butu gaila produktu, darbo ir laiko jei paskui stovetu nevalgoma...
Atsakyti
Moliūgų soufflé su vytintu Serrano kumpiu

user posted image

user posted image

user posted image


6 ramequins indeliams (arba 1 didelei kepimo formai ~ 20 cm skersmens ir ~ 10 cm aukščio)

Reikės:

* 300 g de moliūgo, supjaustyto gabaliukais.
* 50 g sviesto
* 230 ml pieno
* 75 g miltų
* 5 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 100 g vytinto Serrano kumpio
* geras žiupsnis lukštentų moliūgo sėklų
* maltas muskato riešutas
* druska
* malti pipirai


Gaminimo eiga:

1. Išvirti moliūgo gabaliukus garuose arba sūdytame vandenyje iki moliūgas pilnai suminkštės. Palikti nuvarvėti, sutrinti į košę šakutės arba blenderio pagalba.

2. Įkaitinti orkaitę iki 180-200° C.
Kepimo formeles ( formą) ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti miltais ir pastatyti į šaldytuvą.

3. Kaitinimo inde išlydyti sviestą ant mažos ugnies, supilti vienu ypu miltus. Energingai išmaišyti plakimo šluotele kaitinant ~ 2 min.
Supilti pieną palaipsniui vis paplakant, kad nesusidarytų gumulėlių.
Kaitinti iki padažas sutirštės.
Pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu.
Įmaišyti kiaušinių trynius.

4. Nukėlus indą nuo ugnies, sukrėsti į moliūgų košę, įmaišyti sutarkuotą parmezano sūrį bei vytinto kumpio gabaliukus.

5. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki baltų standžių putų ir jas atsargiai įmaišyti į moliūgų masę.

6. Supilstyti masę į kepimo formeles (formą), paviršių pabarstyti lukštentomis moliūgo sėklomis.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160-190° C ir pastatyti kepti 20-25 minutes.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovių salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2012 10 02, 20:41)
Dar kitoks uogienės variantas:
Uogienė

aš kaip tik darau dabar tokį mirksiukas.gif

Aš dariau be citrinos, tai man neskanu, taip ir trūksta rūgštelės.
Man skaniau moliūgas su obuoliais thumbup.gif

O šiandien vakarienei dariau lazaniją su moliūgais, tai žiauriai skanu clap.gif
Tik pomidorų džiovintų dėjau daug daugiau, gal kokia 50 g (turėjau be aliejaus).
http://www.mamosrece...u-lazanija.html
Atsakyti
Lazanija tai labai turbut skani, bet va jei nemegstu dziovintu pomidoru, idomu kuo juos pakeisti g.gif
Atsakyti
Įdarytas moliūgas

Reikės:


1 moliūgo (1,5 kg)

250 g ryžių „Basmati“

4–5 vnt. šafranų arba 1 arbatinio šaukštelio ciberžolių

250 g svogūnų (2–3 vidutinių)

4–5 česnako skiltelių

2 cm imbiero šaknies

2 lauro lapų

1 cinamono lazdelės

pusės šaukštelio kardamono

pusės šaukštelio maltų gvazdikėlių

žiupsnelio muskatų

pusės aitriosios paprikos arba pusės šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių

150 ml natūralaus jogurto

1 šaukštelio kario pastos

2 žaliųjų citrinų

1 pakelio sviesto (175–180 g)

alyvuogių aliejus

žiupsnelio druskos

1 saujos mėtų lapelių



Kaip gaminti:
1. Nupjaukite moliūgo viršų ir išgremžkite visas sėklas. Nulupkite svogūnus, česnako skilteles ir imbierą, smulkiai viską sukapokite. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką. Viską suberkite į įkaitintą keptuvę su gabalėliu sviesto ir lengvai apkepkite. Suberkite laurų lapelius, kardamoną, gvazdikėlius, muskatus, druską, įdėkite cinamono lazdelę, išspauskite žaliosios citrinos sultis. Viską sudėkite į moliūgą ir uždenkite nupjautu viršumi.

2. Paruoštą moliūgą įvyniokite į foliją ir šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę kepti 1 val.
3. Jei naudosite šafranus, užpilkite 1 šaukštu šilto vandens ir palaikykite 10 min.

4. Ryžius perplaukite šaltu vandeniu. Likusį sviestą ištirpinkite įkaitusioje keptuvėje, suberkite perplautus ryžius ir truputį pakepinkite. Puode užkaiskite vandenį (jo turi būti 2 kartus daugiau nei ryžių), suberkite pakepintus ryžius, supilkite šafraną su vandeniu, kuriame mirko (vietoj šafranų galite įberti ciberžolių), ir virkite ant silpnos ugnies, kol neliks vandens. Supilkite jogurtą, kario pastą ir viską kruopščiai išmaišykite.
5. Susmulkinkite mėtų lapelius.
[attachmentid=225925]

Dar keletą receptų su moliūgais rasite čia: http://www.skoniukol...ja.lt/receptai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slyfka: 16 gruodžio 2012 - 09:52
Sveikos, nepykit jei nepataikiau i tema, neradau seklu temos. Gal kam reikia moliugu seklu kuriu nereikia lukstenti. Moliugai uzauga nedideli, mazdaug kamuolio dydzio, su dryziais. Tik kazkodel ne visi vienodi jie, galbut susikryzmino su geltonais. Galetume mainyti i pomidoru ar kokias kitokias seklas. Kaunas. Siunciu.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(inesa stanele @ 2013 01 12, 16:34)
Sveikos, nepykit jei nepataikiau i tema, neradau seklu temos. Gal kam reikia moliugu seklu kuriu nereikia lukstenti. Moliugai uzauga nedideli, mazdaug kamuolio dydzio, su dryziais. Tik kazkodel ne visi vienodi jie, galbut susikryzmino su geltonais. Galetume mainyti i pomidoru ar kokias kitokias seklas. Kaunas. Siunciu.

Jei auginote vien tik šiuos moliūgus- galbūt sėklos ateinantį sezoną atkartos savybes, bet jeigu šalia ar netoliese augo kitos moliūgų rūšys arba cukinijos, aguročiai, patisonai- sėklos gali būti jau su lukštais.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 01 12, 18:10)
Jei auginote vien tik šiuos moliūgus- galbūt sėklos ateinantį sezoną atkartos savybes, bet jeigu šalia ar netoliese augo kitos moliūgų rūšys arba cukinijos, aguročiai, patisonai- sėklos gali būti jau su lukštais.

Salia augo dideli geltoni moliugai g.gif ir netoliese cukinija. Tai sakot jau veisles gali nebelikti?
Atsakyti