Moliūgų soufflé su vytintu Serrano kumpiu 6 ramequins indeliams (arba 1 didelei kepimo formai ~ 20 cm skersmens ir ~ 10 cm aukščio)
Reikės:
* 300 g de moliūgo, supjaustyto gabaliukais.
* 50 g sviesto
* 230 ml pieno
* 75 g miltų
* 5 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 100 g vytinto Serrano kumpio
* geras žiupsnis lukštentų moliūgo sėklų
* maltas muskato riešutas
* druska
* malti pipirai
Gaminimo eiga:
1. Išvirti moliūgo gabaliukus garuose arba sūdytame vandenyje iki moliūgas pilnai suminkštės. Palikti nuvarvėti, sutrinti į košę šakutės arba blenderio pagalba.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180-200° C.
Kepimo formeles ( formą) ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti miltais ir pastatyti į šaldytuvą.
3. Kaitinimo inde išlydyti sviestą ant mažos ugnies, supilti vienu ypu miltus. Energingai išmaišyti plakimo šluotele kaitinant ~ 2 min.
Supilti pieną palaipsniui vis paplakant, kad nesusidarytų gumulėlių.
Kaitinti iki padažas sutirštės.
Pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu.
Įmaišyti kiaušinių trynius.
4. Nukėlus indą nuo ugnies, sukrėsti į moliūgų košę, įmaišyti sutarkuotą parmezano sūrį bei vytinto kumpio gabaliukus.
5. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki baltų standžių putų ir jas atsargiai įmaišyti į moliūgų masę.
6. Supilstyti masę į kepimo formeles (formą), paviršių pabarstyti lukštentomis moliūgo sėklomis.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160-190° C ir pastatyti kepti 20-25 minutes.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovių salotomis.
Skanaus