vakar dariau moliuga su apelsinu uogiene. dar citrinos truputi del skonio. super gavosi ir seimai patiko sake idomu, bet skanu.
Šiandien pas mane moliūgo diena. Viriau sriubą, kepiau pyragą ir viriau uogienę, sunaudojau visą. Viskas labai skanu. Uogienei kitąkart dėsiu mažiau tarkuotos žievelės, truputi per aitru, bet skonis
QUOTE(Saulė @ 2012 10 03, 15:56)
vakar dariau moliuga su apelsinu uogiene. dar citrinos truputi del skonio. super gavosi ir seimai patiko sake idomu, bet skanu.
o kaip del moliugo skonio noriu gaminti sia uogiene tik bijau kad seimyna nevalgys, moliugo skonio nepernesa labai norisi kad nesijaustu moliugas...
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
su kokia tarka tarkuoti moliuga? ar su burokine, ar ta, kur kaip kugeliui bulves tarkuojat?
QUOTE(padraika22 @ 2012 10 10, 14:16)
su kokia tarka tarkuoti moliuga? ar su burokine, ar ta, kur kaip kugeliui bulves tarkuojat?
Aš tarkavau su paprasta, kaip bulves, kažkur komentaruose skaičiau. Na bet man kaip truputį sukritęs gavos. Bet suvalgėm, kažkas panašaus kaip pyragas iš uogienės, kaip meduolis . Daugiau nebekepsiu, geriau uogienė, arba pagal "iki" receptą bandysiu
QUOTE(padraika22 @ 2012 10 10, 14:16)
Moliūgų pyragas
su kokia tarka tarkuoti moliuga? ar su burokine, ar ta, kur kaip kugeliui bulves tarkuojat?
su kokia tarka tarkuoti moliuga? ar su burokine, ar ta, kur kaip kugeliui bulves tarkuojat?
tarkuoju su burokine, nespausdama, tai gaunasi super. Pernai kepiau ir kepiau
Moliūgų ir migdolų pyragas su razinomis
Reikės:
530 ml maltų migdolų
295 ml kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. kepimo miltelių
150 ml cukraus ( galima keisti medumi)
3 dideli kiaušiniai
150 gr smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrės
2 valg. š. kokoso aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 val.g š. tarkuoto cinamono miltelių
1 arbat. š. tarkuoto imbiero miltelių
1/2 arbat.š. druskos
2 valg. š. maltų linų sėmenų
50- 100 gr mirkytų razinų
Medaus/cinamono padažui (glazūrai) :
1 valg. š. kokoso aliejaus
3-4 valg. š. natūralaus skysto medaus
1 valg. š. cinamono miltelių
1/2 arbat. š. tarkuoto
+ gera sauja smulkintų migdolų riešutų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.
Kitame inde sumaišyti : moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų . Viską išplakti iki vientisumo.
gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu - iki vientisos masės. Suberti mirkytas razinas - viską dar kartą gerai permaišyti.
kepimo formą ( nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų , sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.
Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą) :
Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.
Skanaus
Reikės:
530 ml maltų migdolų
295 ml kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. kepimo miltelių
150 ml cukraus ( galima keisti medumi)
3 dideli kiaušiniai
150 gr smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrės
2 valg. š. kokoso aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 val.g š. tarkuoto cinamono miltelių
1 arbat. š. tarkuoto imbiero miltelių
1/2 arbat.š. druskos
2 valg. š. maltų linų sėmenų
50- 100 gr mirkytų razinų
Medaus/cinamono padažui (glazūrai) :
1 valg. š. kokoso aliejaus
3-4 valg. š. natūralaus skysto medaus
1 valg. š. cinamono miltelių
1/2 arbat. š. tarkuoto
+ gera sauja smulkintų migdolų riešutų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.
Kitame inde sumaišyti : moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų . Viską išplakti iki vientisumo.
gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu - iki vientisos masės. Suberti mirkytas razinas - viską dar kartą gerai permaišyti.
kepimo formą ( nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų , sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.
Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą) :
Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.
Skanaus
QUOTE(padraika22 @ 2012 10 10, 14:16)
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Laba visoms. Susigundziau ir as siuo pyragu. Jau pasoviau i orkaite, tik nuo saves dar idejau sausainiu prieskoniu, manau turetu tikti Paziuresim ar skanu.
QUOTE(Aurosoma @ 2012 10 11, 12:59)
Laba visoms. Susigundziau ir as siuo pyragu. Jau pasoviau i orkaite, tik nuo saves dar idejau sausainiu prieskoniu, manau turetu tikti Paziuresim ar skanu.
parasykit ar verta bandyt
QUOTE(fleer @ 2012 10 11, 13:08)
parasykit ar verta bandyt
Man, kuri nera didele saldumynu megeja, o labiau renkasi mesa, nu labai skanu Tikrai, maziukas irgi valge, ziuresim ka musu smalizius tetis vakare pasakys. Anyta su sesuru irgi sake skanu. Tik man gal trupuciuka per saldu, nes labai saldus dziovinsi vaisiai, tai deciau vos vos maziau cukraus, bet cia tik man (cukru dejau ruda) O nuo prieskoniu kvapas pasakiskas
Morkų / cukinijų / moliūgų apkepas
4-5 asmenims
Reikės:
* ~ 700 g cukinijų ( 2 vid. dydžio jaunos žalios)
* 4 didesnių morkų
* ~ 300-350 g moliūgo
* 2 kiaušiniai
* 2 sutrintos česnako skiltelės
* 1/2 -1 smulkiai pjaustyto poro ( galima keisti svogūnu)
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 50 g gabaliukais sutrupinto fetos sūrio
* 50- 100 g smulkiai supjaustyto virto kalakutienos kumpio
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto (nebūtinai)
Nuplauti cukinijas ( odelę palikti) , sutarkuoti stambia tarka.
Atskirai sutarkuoti morkas ir moliūgą.
Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus keliomis minutėms patroškinti sutarkuotas morkas ir moliūgą su smulkintu poru (svogūnu) iki apminkštės.
Kitame kaitinimo inde sudėti tarkuotas cukinijas ir su trintu česnaku aptroškinti iki cukinijos suminkštės.
Plakimo inde išplakti kiaušinius su grietinėle, sumaišyti su apkeptomis daržovėmis, pagardinti druska, maltais pipirais bei žiupsneliu malto muskato riešuto.
Sudėti trupintą fetos sūrį, smulkintą kalakutienos kumpį - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į lašeliu aliejaus išteptą kepimo skardą.
Pastatyti kepti ~ 30- 40 min. 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iki apkepo paviršius nebeburbuliuos ir dailiai apskrus.
Patiekti iš karto.
Skanaus
4-5 asmenims
Reikės:
* ~ 700 g cukinijų ( 2 vid. dydžio jaunos žalios)
* 4 didesnių morkų
* ~ 300-350 g moliūgo
* 2 kiaušiniai
* 2 sutrintos česnako skiltelės
* 1/2 -1 smulkiai pjaustyto poro ( galima keisti svogūnu)
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 50 g gabaliukais sutrupinto fetos sūrio
* 50- 100 g smulkiai supjaustyto virto kalakutienos kumpio
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto (nebūtinai)
Nuplauti cukinijas ( odelę palikti) , sutarkuoti stambia tarka.
Atskirai sutarkuoti morkas ir moliūgą.
Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus keliomis minutėms patroškinti sutarkuotas morkas ir moliūgą su smulkintu poru (svogūnu) iki apminkštės.
Kitame kaitinimo inde sudėti tarkuotas cukinijas ir su trintu česnaku aptroškinti iki cukinijos suminkštės.
Plakimo inde išplakti kiaušinius su grietinėle, sumaišyti su apkeptomis daržovėmis, pagardinti druska, maltais pipirais bei žiupsneliu malto muskato riešuto.
Sudėti trupintą fetos sūrį, smulkintą kalakutienos kumpį - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į lašeliu aliejaus išteptą kepimo skardą.
Pastatyti kepti ~ 30- 40 min. 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iki apkepo paviršius nebeburbuliuos ir dailiai apskrus.
Patiekti iš karto.
Skanaus
Toks klausimas: verdant trintą moliūgų sriubą kas pilat grietinėlės pabaigoje - ją įpylus dar reikia užvirti sriubą ar jau tik įpilti ir galima iškart patiekti, nebereikia davesti iki virimio..?