
Ačiukas už džemo receptus - dabar belieka tik laukti moliūgo atkeliaujant iš daržo

Pas mane moliugai skirtingi auga. Is vienu gaunasi tokia kaip tyrele, skystesne ir gerai suverda. Is kitu-kietesne, kaip sutarkuoji, taip ir beveik nesuverda, neissileidzia. Taip dar neapsisprendeme kurio moliugo dzemas mums skanesnis

Labai skanu moliugu sultis sumaisyti su naturaliomis obuoliu sultimis, tampa tokios svelnios..
Sveikos moliūgų mėgėjos. Norėjau užduot klausimą ir iš karto atsiprašau, jei klausimas kartojasi, nes visos temos neperskaičiau. Prapjovus moliūgą jo viso iš karto nesunaudoju, visada užšaldydavau, gal darote kaip nors kitaip, gal galima užkonservuoti?
QUOTE(Maja Di @ 2012 10 02, 11:48)
Sveikos moliūgų mėgėjos. Norėjau užduot klausimą ir iš karto atsiprašau, jei klausimas kartojasi, nes visos temos neperskaičiau. Prapjovus moliūgą jo viso iš karto nesunaudoju, visada užšaldydavau, gal darote kaip nors kitaip, gal galima užkonservuoti?
As siaip metais pabandziau trumpai apvirti ir uzsukti i stiklainiukus, geriau mazus, kad paskui atidarius isnaudoti visa, pvz sriubai ar troskiniui kokiam.
QUOTE(fleer @ 2012 10 02, 12:19)
As siaip metais pabandziau trumpai apvirti ir uzsukti i stiklainiukus, geriau mazus, kad paskui atidarius isnaudoti visa, pvz sriubai ar troskiniui kokiam.
O druskos dedat, kažin ar nesurūgs

QUOTE(Maja Di @ 2012 10 02, 16:04)
ne, nieko nedejau, manau uzsukti rusy nesurugs, bet taip tik pirmi metai padariau, gal dar kas bande?
QUOTE(fleer @ 2012 10 02, 17:22)
ne, nieko nedejau, manau uzsukti rusy nesurugs, bet taip tik pirmi metai padariau, gal dar kas bande?
Darau ne pirmus metus- niekas negenda- dėl šventos ramybės stiklainius pasterizuokite papildomai.
Ačiū, bandysiu

QUOTE(TomaKa @ 2012 10 02, 20:41)
Na ar patiko? galvoju gal ir man pabandyti

QUOTE(raganieška @ 2012 10 03, 09:51)
Na ar patiko? galvoju gal ir man pabandyti
o apelsino ir citrinos žievelės aitrumas labai lenda?

Stenkites nutarkuoti tik geltonaja dali, be to balto "poodinio". Zinokite suteikia fantastiska skoni siam dzemui. Uogiene pavadinti tikrai negaleciau, nes moliugas yra darzove

Nors as pora stiklainiuku pasidariau su pjaustyta apelsinu odele, kadangi man patinka ja pakrampyti.