Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

Sveikos moliūgų mylėtojos mirksiukas.gif
Siunčiu keletą nuorodų kaip juos pasigaminti: http://www.mamosrece...saldainiai.html

http://neringosuzras...gu-cukatai.html

Puikiai gaunas ir labai skanūs 4u.gif
Gaminau, tik per plonai supjausčiau, tai labai kieti gavos. Reik didesniais gabalėliais pjaustyti.




QUOTE(aga1 @ 2012 01 09, 21:19)
Tai gal kur internete butu nuotrauka? Ne neisivaizduoju, kaip jie turetu atrodyt. Pagooglinciau, bet nezinau ko ieskot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SmilgaS: 09 sausio 2012 - 20:46
QUOTE(SmilgaS @ 2012 01 09, 21:39)
Sveikos moliūgų mylėtojos mirksiukas.gif
Siunčiu keletą nuorodų kaip juos pasigaminti: http://www.mamosrece...saldainiai.html

http://neringosuzras...gu-cukatai.html

Puikiai gaunas ir labai skanūs  4u.gif
Gaminau, tik per plonai supjausčiau, tai labai kieti gavos. Reik didesniais gabalėliais pjaustyti.



MMM...moliūgų saldainiai kaip skaniai atrodo. Ačiū už nuorodą reiks pabandyt smile.gif
Atsakyti
Ne taip ir senai viriau moliugo, apelsinu makaliuze tongue.gif jau skonis koks nerealus, vyras taip isgyre, kad kaip mat 5 puslitriai is saldituvo isgaravo, tada viriau antra karta, si karta siektiek daugiau, gavosi tikrai neblogai, isvirusi viska perleidau per blenderi, tai nezinau ar butu buve geriau jei butu like kubeliai, bet man tokia tyre ant batono ir su pienu, isvis nerealu, ir atrodo daugiau, kad valgyciau apelsinu uogiene nei moliugu, nors apelsinus dejau tik 4 ant 2 kg moliugo.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dijana.r: 17 sausio 2012 - 15:33
Šiemet aš tai pogi jos viriau nemažai, tai dabar labai gerai trapios tešlos pyragams įdarai.

Savaitgalį bandysiu virti koldūnus su moliūgų tyre mirksiukas.gif
Parašysiu savo eksperimento kokybę lotuliukas.gif



QUOTE(dijana.r @ 2012 01 17, 16:31)
Ne taip ir senai viriau moliugo, apelsinu makaliuze tongue.gif jau skonis koks nerealus, vyras taip isgyre, kad kaip mat 5 puslitriai is saldituvo isgaravo, tada viriau antra karta, si karta siektiek daugiau, gavosi tikrai neblogai, isvirusi viska perleidau per blenderi, tai nezinau ar butu buve geriau jei butu like kubeliai, bet man tokia tyre ant batono ir su pienu, isvis nerealu, ir atrodo daugiau, kad valgyciau apelsinu uogiene nei moliugu, nors apelsinus dejau tik 4 ant 2 kg moliugo.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(dijana.r @ 2012 01 17, 16:31)
Ne taip ir senai viriau moliugo, apelsinu makaliuze tongue.gif


Skamba labai jau gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dijana.r @ 2012 01 17, 15:31)
Ne taip ir senai viriau moliugo, apelsinu makaliuze tongue.gif jau skonis koks nerealus, vyras taip isgyre, kad kaip mat 5 puslitriai is saldituvo isgaravo, tada viriau antra karta, si karta siektiek daugiau, gavosi tikrai neblogai, isvirusi viska perleidau per blenderi, tai nezinau ar butu buve geriau jei butu like kubeliai, bet man tokia tyre ant batono ir su pienu, isvis nerealu, ir atrodo daugiau, kad valgyciau apelsinu uogiene nei moliugu, nors apelsinus dejau tik 4 ant 2 kg moliugo.


o kiek cukraus reiktu tokiam kekiui?
Atsakyti
Mano minėti saldainiukai, išsiaiškinau kaip daryti, bet kadangi daug terliotis, tai jaučiu nesiryšiu ax.gif

user posted image

daroma iš moliūgų tyrės su cukrumi. Tyrė paskleidžiama plonu sluoksniu ant folijos, blėkos, kažkokio indo... 1 dieną 50 laipsnių temperatūroje džiovinama orkaitėje, kitą dieną ištraukiama, 3 dieną orkaitėje ir taip pakaitomis visą savaitę blink.gif
Supjaustoma juostelėmis ir suvyniojama.
Dedant keliais aukštais galima daug pasidaryti iš karto g.gif , skonis tai tikrai patiko, bet jau reikia užsiimti.
Atsakyti
Sveikos,
aš iš moliūgo dažniausiai kepu keksiukus smile.gif mano šeimai labai patinka ax.gif , o ir paruošti pakankamai paprasta smile.gif

Moliūgų keksiukai:
350 g moliūgo
1a.š. kepimo miltelių
1,5 stiklinės miltų
0,5 a.š. sodos
2 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
1,5 a.š. cinamono
žiubsnelis tarkuotų muskatų
maltų gvazdikėlių
malto imbiero
kvapiųjų pipirų
300 g cukraus
žiubsnelis druskos

Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į virtuvė kombainą, sutrinkite iki vientisos masės (tą patį galima padaryti ir su blenderiu).
Į moliūgų košę įmaišykite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (šaukštą cukraus atidėkite), sodą, pusę šaukštelio cinamono ir likusius prieskonius. Gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Šaukštą cukraus sumaišykite su šaukšteliu cinamono. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi (aš kepu silikoninėje, tai netepu), į kiekvieną keksiukų formelę įkrėskite šiek tiek tešlos, viršų pabarstykite cukrumi su cinamonu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai keksiukai iškeps, neskubėkite jų ištraukti iš orkaitės, palikite vėsti ant grotelių.
Skanaus 4u.gif
Man iš šios normos išeina 12 keksiukų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Corneli: 19 vasario 2012 - 11:06
o kur laikote moliugu-apelsinu dzema per ziema, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 28, 14:24)
o kur laikote moliugu-apelsinu dzema per ziema, aciu 4u.gif


Rusyje, kartu su kitom uogienem, kompotais , konservais .................
Atsakyti
Gal galite imesti recepta moliugu-apelsinu dzemo? Kokios proporcijos ir kiek laiko virti...
Atsakyti
mane irgi domina, kad nereiketu labai vargti, gal galima sumalti kazkaip, tik norisi sulaukti proporciju 4u.gif
Atsakyti