[quote=Kapabull,2011 11 10, 09:48]
Originale recepte naudojamos morkos, ne moliūgai, tačiau puikiai pavyko ir su jais. Receptas:
Visai šaunus receptas, gal net šiandien pabandysiu
QUOTE(+777+ @ 2011 11 10, 14:50)
Visai šaunus receptas, gal net šiandien pabandysiu
Man irgi labai patiko Esu valgiusi kažką panašaus, bet svečiuose. Reiktų pačiai kada pasigaminti.
Kepaiu sian apkepa su farsu, remaiusi sonatinos receptu http://www.sonatinos...ij-apkepas.html, tik dejau moliuga vietoj cukinijos, ir tarkavau su burokine tarka, siek tiek sausoka pasirode ta mase, tai ipyliau siek tiek grietineles, ta mase isklojau dugno sluoksni, tada dejau kepinta farsa su prieskoniais, ant virsaus moliugu sluoksnis ir uztarkavau surio, nu super gavosi
QUOTE(Kapabull @ 2011 11 10, 09:48)
apie 500 gr moliūgo sutarkuoti burokine tarka,
P.S> nuotrauka daryta mobiliuoju telefonu, todėl nėra kokybiška.
Na kaip tik is moliugo turiu per daug nulupto, ir varskytes yra saldytuve......ech, jei ne siandien, tai rytoj, butinai butinai. Atrodo fantastisfai net telefonu fotografuota
QUOTE(yerena @ 2011 11 10, 14:30)
Dėl moliūgų laikymo sąlygų (patikrinta praktikoje): trumpiausiai išsilaiko šaltame ir drėgname rūsyje- pradeda pūti. Kai patalpoje ~20 C ir daugiau- moliūgai pradeda džiūti. Idealiausias variantas, kai patalpa yra sausa, bet šaltoka, apie 12 C- taip moliūgus išlaikome iki gegužės.
Viskas dar priklauso nuo moliūgo rūšies ir odelės storio- yra rūšių, kurias drąsiai galima sandėliuoti tinkamomis sąlygomis iki 2 metų.
Viskas dar priklauso nuo moliūgo rūšies ir odelės storio- yra rūšių, kurias drąsiai galima sandėliuoti tinkamomis sąlygomis iki 2 metų.
Tai vat, kad nepasiseke, nei kampelio nors panasiai tinkamo jiems, nebent kolidoriuje . Rusyje +12, bet dregna, namuose silta ir sausa.... verandoje salta... Zodziu vistiek bandysim issaugoti, kiek pavyks, tiek.
ACIU labai
Visada laikau namie kur temperatūra 20-25 laipsniai-jei pribrendę , kieta luoba-laikosi tikrai gerai. Turiu dar vieną sweet buternut net iš praėjuių metų išsilaikiusį.
QUOTE(crocus @ 2011 11 10, 15:31)
Visada laikau namie kur temperatūra 20-25 laipsniai-jei pribrendę , kieta luoba-laikosi tikrai gerai. Turiu dar vieną sweet buternut net iš praėjuių metų išsilaikiusį.
O koks drėgmės režimas prie tokių temperatūrų?
Normalus kambarinis Turbūt į sausąją pusę, nes centrinis šildymas
moliūgų sėklų užkandis
moliūgų tyrė
tyrę išbandžiau, tikrai labai patiko, kai reikia greitai turėti jau paruošto moliūgo.
Dar viriau moliūgų ir spanguolių uogienę. Labai geras derinys.
moliūgų tyrė
tyrę išbandžiau, tikrai labai patiko, kai reikia greitai turėti jau paruošto moliūgo.
Dar viriau moliūgų ir spanguolių uogienę. Labai geras derinys.
QUOTE(Mililė @ 2011 11 13, 14:40)
Dar viriau moliūgų ir spanguolių uogienę. Labai geras derinys.
Gal galite pasidalinti receptu?
QUOTE(Nome @ 2011 11 13, 15:42)
Gal galite pasidalinti receptu?
kad iš akies dariau
spanguolių tiek pat kiek cukraus, moliūgo gali būti ir daugiau. Moliūgą pjausčiau kubeliais. Viriau kol moliūgas ir uogos suminkštėjo. Tik gana skystoka gavosi, gal dėl to, kad mano moliūgas labai sultingas. Kitą kartą rinkčiausi kietesnį pagal rūšį. Arba galima labiau pagarinti
Kas mėgsta spanguoles, tikrai siūlyčiau pabandyti
QUOTE(Mililė @ 2011 11 13, 16:00)
spanguolių tiek pat kiek cukraus, moliūgo gali būti ir daugiau.
Tai jeigu gerai supratau, sakykim dėjot pvz. litrą spanguolių, tai ir litrą cukraus, ar ne? O moliūgo tuomet tarkim kokį 1,5 litro? Ar palaukėt kažkiek kol cukrus aptirps ar iškart viską ant ugnies ir kaitinot?
Labai jau sudomino mane toks derinys
QUOTE(Nome @ 2011 11 13, 16:55)
Tai jeigu gerai supratau, sakykim dėjot pvz. litrą spanguolių, tai ir litrą cukraus, ar ne? O moliūgo tuomet tarkim kokį 1,5 litro? Ar palaukėt kažkiek kol cukrus aptirps ar iškart viską ant ugnies ir kaitinot?
Labai jau sudomino mane toks derinys
Labai jau sudomino mane toks derinys
dėl santykio, tai panašiai - litras uogų, kg cukraus, 1,5 kg moliūgo. Supjausčiau iš vakaro, užpyliau cukrum ir viriau ryte. Cukraus kiekį galima ir koreguoti, nes nežinau ar mano pasirinktu santykiu galima laikyti ne šaldytuve. Dar eksperimentuosiu.