Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

[quote=Kapabull,2011 11 10, 09:48]
Originale recepte naudojamos morkos, ne moliūgai, tačiau puikiai pavyko ir su jais. Receptas:

Visai šaunus receptas, gal net šiandien pabandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2011 11 10, 14:50)
Visai šaunus receptas, gal net šiandien pabandysiu mirksiukas.gif


Man irgi labai patiko thumbup.gif Esu valgiusi kažką panašaus, bet svečiuose. Reiktų pačiai kada pasigaminti.
Atsakyti
Kepaiu sian apkepa su farsu, remaiusi sonatinos receptu http://www.sonatinos...ij-apkepas.html, tik dejau moliuga vietoj cukinijos, ir tarkavau su burokine tarka, siek tiek sausoka pasirode ta mase, tai ipyliau siek tiek grietineles, ta mase isklojau dugno sluoksni, tada dejau kepinta farsa su prieskoniais, ant virsaus moliugu sluoksnis ir uztarkavau surio, nu super gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2011 11 10, 09:48)

apie 500 gr moliūgo sutarkuoti burokine tarka,
P.S> nuotrauka daryta mobiliuoju telefonu, todėl nėra kokybiška.


Na kaip tik is moliugo turiu per daug nulupto, ir varskytes yra saldytuve......ech, jei ne siandien, tai rytoj, butinai butinai. Atrodo fantastisfai net telefonu fotografuota thumbup.gif


QUOTE(yerena @ 2011 11 10, 14:30)
Dėl moliūgų laikymo sąlygų (patikrinta praktikoje): trumpiausiai išsilaiko šaltame ir drėgname rūsyje- pradeda pūti. Kai patalpoje ~20 C ir daugiau- moliūgai pradeda džiūti. Idealiausias variantas, kai patalpa yra sausa, bet šaltoka, apie 12 C- taip moliūgus išlaikome iki gegužės.
Viskas dar priklauso nuo moliūgo rūšies ir odelės storio- yra rūšių, kurias drąsiai galima sandėliuoti tinkamomis sąlygomis iki 2 metų.


Tai vat, kad nepasiseke, nei kampelio nors panasiai tinkamo jiems, nebent kolidoriuje unsure.gif . Rusyje +12, bet dregna, namuose silta ir sausa.... verandoje salta... Zodziu vistiek bandysim issaugoti, kiek pavyks, tiek.
ACIU labai aciuks.gif
Atsakyti
Visada laikau namie kur temperatūra 20-25 laipsniai-jei pribrendę , kieta luoba-laikosi tikrai gerai. Turiu dar vieną sweet buternut net iš praėjuių metų išsilaikiusį.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2011 11 10, 15:31)
Visada laikau namie kur temperatūra 20-25 laipsniai-jei pribrendę , kieta luoba-laikosi tikrai gerai. Turiu dar vieną sweet buternut net iš praėjuių metų išsilaikiusį.

O koks drėgmės režimas prie tokių temperatūrų?
Atsakyti
Normalus kambarinis smile.gif Turbūt į sausąją pusę, nes centrinis šildymas
Atsakyti
moliūgų sėklų užkandis

moliūgų tyrė

tyrę išbandžiau, tikrai labai patiko, kai reikia greitai turėti jau paruošto moliūgo.
Dar viriau moliūgų ir spanguolių uogienę. Labai geras derinys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 11 13, 14:40)
Dar viriau moliūgų ir spanguolių uogienę. Labai geras derinys. smile.gif

Gal galite pasidalinti receptu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 11 13, 15:42)
Gal galite pasidalinti receptu?  4u.gif


kad iš akies dariau g.gif

spanguolių tiek pat kiek cukraus, moliūgo gali būti ir daugiau. Moliūgą pjausčiau kubeliais. Viriau kol moliūgas ir uogos suminkštėjo. Tik gana skystoka gavosi, gal dėl to, kad mano moliūgas labai sultingas. Kitą kartą rinkčiausi kietesnį pagal rūšį. Arba galima labiau pagarinti g.gif
Kas mėgsta spanguoles, tikrai siūlyčiau pabandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 11 13, 16:00)
spanguolių tiek pat kiek cukraus, moliūgo gali būti ir daugiau.

Tai jeigu gerai supratau, sakykim dėjot pvz. litrą spanguolių, tai ir litrą cukraus, ar ne? O moliūgo tuomet tarkim kokį 1,5 litro? Ar palaukėt kažkiek kol cukrus aptirps ar iškart viską ant ugnies ir kaitinot?
Labai jau sudomino mane toks derinys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 11 13, 16:55)
Tai jeigu gerai supratau, sakykim dėjot pvz. litrą spanguolių, tai ir litrą cukraus, ar ne? O moliūgo tuomet tarkim kokį 1,5 litro? Ar palaukėt kažkiek kol cukrus aptirps ar iškart viską ant ugnies ir kaitinot?
Labai jau sudomino mane toks derinys smile.gif


dėl santykio, tai panašiai - litras uogų, kg cukraus, 1,5 kg moliūgo. Supjausčiau iš vakaro, užpyliau cukrum ir viriau ryte. Cukraus kiekį galima ir koreguoti, nes nežinau ar mano pasirinktu santykiu galima laikyti ne šaldytuve. Dar eksperimentuosiu. smile.gif
Atsakyti