QUOTE(yerena @ 2011 11 07, 18:38)
Uogienėms, manau, dar ne vėlu:
Moliūgų uogienė su cukruotu imbieru (išeiga- 2 maži stiklainiukai)
850 g moliūgų tyrės (2 būdai)*
vienos citrinos sultys
400 g cukraus
3 gvazdikėliai
1/2 šaukštelio cinamono
35 g cukruoto imbiero gabaliukų
Moliūgo tyrę, citrinos sultis, cukrų, prieskonius išmaišyti su stikline vandens ir virti ant mažos ugnies. Kai masė sutirštės (po 20-30 min) sudėti smulkiai supjaustytus cukruoto imbiero gabaliukus ir virti dar porą minučių. Karštą uogienę sudėti į stiklainiukus, užsukti.
* 1 būdas. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų iki pusės. Virti ~10 min. Nukošti vandenį ir palaikyti gabaliukus ant sietelio, kad nuvarvėtų likęs vanduo. Kubelius sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės- tyrės.
*2 būdas. Moliūgą supjaustyti gabalais (pusmėnulio formos), sėklas išimti, bet nelupti. Sudėti tankiai ant skardos ir kepti orkaitėje ~1 val (viskas priklauso nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio), kol moliūgas bus minkštas. Atvėsintoms riekelėms nulupti odelę, o minkštimą sutrinti iki vientisos masės.
Moliūgų džemas su kardamonu (išeiga- 3 maži stiklainiukai)
800 g moliūgų tyrės
400 g cukraus
nulupta žievelė nuo vienos citrinos
5-6 kardamono dežutės
Iš kardamono dežučių išimti sėklas, jas sutrinti grūstuvėje. Moliūgo tyrę, cukrų, žievelės gabaliukus, kardamono sėklas išmaišyti su 2 stiklinėmis vandens ir virti tol, kol masė sutirštės (~40 min). Išimti citrinos žieveles, o karštą džemą sudėti į paruoštus stiklainiukus, užsukti. Atvėsusius sunešti į rūsį.
Moliūgų uogienė su cukruotu imbieru (išeiga- 2 maži stiklainiukai)
850 g moliūgų tyrės (2 būdai)*
vienos citrinos sultys
400 g cukraus
3 gvazdikėliai
1/2 šaukštelio cinamono
35 g cukruoto imbiero gabaliukų
Moliūgo tyrę, citrinos sultis, cukrų, prieskonius išmaišyti su stikline vandens ir virti ant mažos ugnies. Kai masė sutirštės (po 20-30 min) sudėti smulkiai supjaustytus cukruoto imbiero gabaliukus ir virti dar porą minučių. Karštą uogienę sudėti į stiklainiukus, užsukti.
* 1 būdas. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų iki pusės. Virti ~10 min. Nukošti vandenį ir palaikyti gabaliukus ant sietelio, kad nuvarvėtų likęs vanduo. Kubelius sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės- tyrės.
*2 būdas. Moliūgą supjaustyti gabalais (pusmėnulio formos), sėklas išimti, bet nelupti. Sudėti tankiai ant skardos ir kepti orkaitėje ~1 val (viskas priklauso nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio), kol moliūgas bus minkštas. Atvėsintoms riekelėms nulupti odelę, o minkštimą sutrinti iki vientisos masės.
Moliūgų džemas su kardamonu (išeiga- 3 maži stiklainiukai)
800 g moliūgų tyrės
400 g cukraus
nulupta žievelė nuo vienos citrinos
5-6 kardamono dežutės
Iš kardamono dežučių išimti sėklas, jas sutrinti grūstuvėje. Moliūgo tyrę, cukrų, žievelės gabaliukus, kardamono sėklas išmaišyti su 2 stiklinėmis vandens ir virti tol, kol masė sutirštės (~40 min). Išimti citrinos žieveles, o karštą džemą sudėti į paruoštus stiklainiukus, užsukti. Atvėsusius sunešti į rūsį.