Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(guodzik @ 2011 11 03, 00:40)
kadangi pati turejau nemaza moliugo gabala tai biski atsibodo  doh.gif blyneliai man nlb skanu, skaniau is cukinijos tai karta per savaite virdavau trinta moliugu sriubyte bet su ryziais, skanumynas neispasakytas.
dedavau i puoda daug moliugo, morkos, uzvirdavau, tada cesnako, kai viskas suvirdavo imesdavau kubeli (kam nenaturalu ir neskanu galima praleisti bet tada deti druskos ir kitu prieskoniu). aisku viska pakepinus gal butu skaniau bet as tingiu uzsiimti. tada sutrindavau, sauja ryziu, uzvirdavau ir palikdavau pastoveti ir pabrinkti. tokia kaip kosyte kaip sriubyte, pikantisko skonio  thumbup.gif
tai va cia vieninetlis dalykas kas man skanu is to moliugo o siaip tai, nu ne mano jis skonio, man jau geriau cukinija.


Panašią sriubą šiandien išbandžiau, tik morkos neįdėjau štai čia
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 11 01, 21:22)
tamosiuke- moliugas neatlaikys Jusu planuojamo laiko orkaiteje -subliuks ir isbegs troshkinukas  schmoll.gif  mes kiek darem -maximum 25 min orkaiteje.......  bet norint apsidraust geriau 15-20, nes jei "puodas" neatlaikys- bus produktai veltui.......


šiandien dariau - moliūgas kepė 1 val 15 min ir liuks, niekas neperkepė. vat mažiuką turėjau, kumščio dydžio, tai jis kepė kartu tik pusvalandį smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 11 01, 21:22)
tamosiuke- moliugas neatlaikys Jusu planuojamo laiko orkaiteje -subliuks ir isbegs troshkinukas  schmoll.gif  mes kiek darem -maximum 25 min orkaiteje.......  bet norint apsidraust geriau 15-20, nes jei "puodas" neatlaikys- bus produktai veltui.......

Taigi kepiau biggrin.gif aprasinejau tik savo pastebejimus jau po viso 4u.gif Moliugas atlaikytu ir dar daugiau, turbut nuo rusies priklauso...maniskiai nemazi ir labai kieta zieve, storu vidumi, tai 1,5 val pats tas 4u.gif
Siandien kepiau kotletus su tarkuotu moliugu, nedaug as jo dejau, nes liko nuo rytiniu blynu, tai tokia gera sauja idejau. Patiko. As daznai i kotletus itarkuoju morkos, dar grybu idedu i pati farsa, tai tokie truputi idomesni jie gaunasi. Ir idarui dejau dz.slyvu su tarkuotu suriu, majonezu ir cesnaku, nu labai patiko. Tokie pikantiski kepsneliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2011 11 06, 23:47)
Taigi kepiau biggrin.gif aprasinejau tik savo pastebejimus jau po viso 4u.gif Moliugas atlaikytu ir dar daugiau, turbut nuo rusies priklauso...maniskiai nemazi ir labai kieta zieve, storu vidumi, tai 1,5 val pats tas 4u.gif
Siandien kepiau kotletus su tarkuotu moliugu, nedaug as jo dejau, nes liko nuo rytiniu blynu, tai tokia gera sauja idejau. Patiko. As daznai i kotletus itarkuoju morkos, dar grybu idedu i pati farsa, tai tokie truputi idomesni jie gaunasi. Ir idarui dejau dz.slyvu su tarkuotu suriu, majonezu ir cesnaku, nu labai patiko. Tokie pikantiski kepsneliai thumbup.gif


apie kotletus shauni mintis bigsmile.gif reiks pasinaudot 4u.gif

o moliugo kepimo laikas tai matyt kad ir nuo rushies ir nuo ishskaptavimo priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 11 07, 00:34)
o moliugo kepimo laikas tai matyt kad ir nuo rushies ir nuo ishskaptavimo priklauso  g.gif


turbūt, nes vakar kepiau ir didesnį moliūgą žalsva žieve, tai viduje sėklų buvo praktiškai nedidelė saujelė, o daugiau vien minkštimas, bet ir iškepęs jis baisiai skanus, toks kietesnis.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2011 11 06, 22:37)
šiandien dariau - moliūgas kepė 1 val 15 min ir liuks, niekas neperkepė. vat mažiuką turėjau, kumščio dydžio, tai jis kepė kartu tik pusvalandį smile.gif

user posted image


Atrodo labai įdomus variantas, ačiū 4u.gif Reikės prie progos pamėginti.
Atsakyti
Išbandžiau moliūgą vietoj obuolių pyrage su manų kruopom pyragas. Gausiai įtarkavau muskato ir cinamono. Tai šis patiko ir vaikams. Nors prieš tai kitus moliūgo pyragus ir patiekalus spjaudydavo lauk-mums su vyru atrodo skanumynas, o jiems nė pro kur tongue.gif . Rekomenduoju pabandyti mėgstantiems moliūgą ir muskatą, cinamoną.
Atsakyti
Uogienėms, manau, dar ne vėlu:

Moliūgų uogienė su cukruotu imbieru (išeiga- 2 maži stiklainiukai)

850 g moliūgų tyrės (2 būdai)*
vienos citrinos sultys
400 g cukraus
3 gvazdikėliai
1/2 šaukštelio cinamono
35 g cukruoto imbiero gabaliukų

Moliūgo tyrę, citrinos sultis, cukrų, prieskonius išmaišyti su stikline vandens ir virti ant mažos ugnies. Kai masė sutirštės (po 20-30 min) sudėti smulkiai supjaustytus cukruoto imbiero gabaliukus ir virti dar porą minučių. Karštą uogienę sudėti į stiklainiukus, užsukti.

* 1 būdas. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų iki pusės. Virti ~10 min. Nukošti vandenį ir palaikyti gabaliukus ant sietelio, kad nuvarvėtų likęs vanduo. Kubelius sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės- tyrės.
*2 būdas. Moliūgą supjaustyti gabalais (pusmėnulio formos), sėklas išimti, bet nelupti. Sudėti tankiai ant skardos ir kepti orkaitėje ~1 val (viskas priklauso nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio), kol moliūgas bus minkštas. Atvėsintoms riekelėms nulupti odelę, o minkštimą sutrinti iki vientisos masės.

Moliūgų džemas su kardamonu (išeiga- 3 maži stiklainiukai)

800 g moliūgų tyrės
400 g cukraus
nulupta žievelė nuo vienos citrinos
5-6 kardamono dežutės

Iš kardamono dežučių išimti sėklas, jas sutrinti grūstuvėje. Moliūgo tyrę, cukrų, žievelės gabaliukus, kardamono sėklas išmaišyti su 2 stiklinėmis vandens ir virti tol, kol masė sutirštės (~40 min). Išimti citrinos žieveles, o karštą džemą sudėti į paruoštus stiklainiukus, užsukti. Atvėsusius sunešti į rūsį.
Atsakyti
Ačiū už naujus receptus. Reiks išbandyti.
Savaitgalį dariau moliūgų saldainius. Labai įdomaus skonio gavos. Pyliau imbiero. Kai baigėm suvalgyti pirmuosius saldainius, pagalvojau, kad reikia pabandyti iš moliūgo išsivirti ir sūrį ax.gif
Kai pabandysiu, būtinai prašysiu ar eksperimentas gavosi lotuliukas.gif




QUOTE(yerena @ 2011 11 07, 18:38)
Uogienėms, manau, dar ne vėlu:

Moliūgų uogienė su cukruotu imbieru (išeiga- 2 maži stiklainiukai)

850 g moliūgų tyrės (2 būdai)*
vienos citrinos sultys
400 g cukraus
3 gvazdikėliai
1/2 šaukštelio cinamono
35 g cukruoto imbiero gabaliukų

Moliūgo tyrę, citrinos sultis, cukrų, prieskonius išmaišyti su stikline vandens ir virti ant mažos ugnies. Kai masė sutirštės (po 20-30 min) sudėti smulkiai supjaustytus cukruoto imbiero gabaliukus ir virti dar porą minučių. Karštą uogienę sudėti į stiklainiukus, užsukti.

* 1 būdas. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti vandens, kad  apsemtų iki pusės. Virti ~10 min. Nukošti vandenį ir palaikyti gabaliukus ant sietelio, kad nuvarvėtų likęs vanduo. Kubelius sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės- tyrės.
*2 būdas. Moliūgą supjaustyti gabalais (pusmėnulio formos), sėklas išimti, bet nelupti. Sudėti tankiai ant skardos ir kepti orkaitėje ~1 val (viskas priklauso nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio), kol moliūgas bus minkštas. Atvėsintoms riekelėms nulupti odelę, o minkštimą sutrinti iki vientisos masės.

Moliūgų džemas su kardamonu (išeiga- 3 maži stiklainiukai)

800 g moliūgų tyrės
400 g cukraus
nulupta žievelė nuo vienos citrinos
5-6 kardamono dežutės

Iš kardamono dežučių išimti sėklas, jas sutrinti grūstuvėje. Moliūgo tyrę, cukrų, žievelės gabaliukus, kardamono sėklas išmaišyti su 2 stiklinėmis vandens ir virti tol, kol masė sutirštės (~40 min). Išimti citrinos žieveles, o karštą džemą sudėti į paruoštus stiklainiukus, užsukti. Atvėsusius sunešti į rūsį.

Atsakyti
Na, moliugai tikrai labai skirtingi. Siemet net 5 rusiu turime. Na, dvi rusys tokios..... o kitos: Oranziniai ryskus, kieti ir sausi kaip nezinau kas. Sviesesni, blankesni, jie sultingesni tokie. O dar uzauginome zalius tokius, va tai jie minkstuciai ir sultingi tokie. Tai labai reikia pagalvoti ka is kuriu daryti. Viriau uogiene, tai skirtinga ir gavosi. Viena tokia skysta, net vandens pilti nereikejo. O is kito, tai pabodo pilti, vistiek prisvilo sad.gif
Tai ir i orkaite ikisus, jie tikrai skirtingai keptu. O dar priklauso, kiek tas moliugas iskuobtuotas. Jei taip nepatingint, nepagailint, gerai sonus nugrandzius, tai orkaiteje tikrai ilgai nekepsi, o jei vos tik viduriuka......tai kad ir valanda. Nors, nezinau, kiekviena seimininke savaip daro, ir gaunasi liuksiskai.
Cia tik puse musu derliaus smile.gif , juokaujame, kad daugiau nei bulviu lotuliukas.gif tongue.gifuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1juraciukas: 07 lapkričio 2011 - 21:43
QUOTE(1juraciukas @ 2011 11 07, 21:36)
Na, moliugai tikrai labai skirtingi. Siemet net 5 rusiu turime. Na, dvi rusys tokios..... o kitos: tongue.gifuser posted image

1juraciukas, kokia tų pilkai-mėlynų moliūgų veislė?
Atsakyti
JŪRAČIUKAS1 nežinau ar tiesa, bet per TV rodė, kad norint gerai ilgai išlaikyti moliūgus , reikia palikti kotą ilgesnį iki 1 lapo. Pas jus labai trumpi g.gif Nors gal jūs jau ne pirmi metai juos taip laikote ir išsilaiko. Man tik pačiai įdomu ar tikrai tai tiesa, nes daug kas skundžiasi, kad negali ilgiau išlaikyti nesupuvusių moliūgų.
Atsakyti