Visų pirma ačiū už gausybę pasidalintų patirčių
kaip viena mamytė išsireiškė šiandien viriau tai kas papuolė po ranka:
4 bulvės
2 morkos
1 did.svogūnas
žalia paprika
500gr.stambiai maltos kiaulienos
2 skilt. česnako
aibė prieskonių + "Vorčesterio" padažas be kurio neįsivaizduoju nei vieno "virtos mėsos" patiekalo
Viską susmulkinau kubeliais ir į puodą, moliūgo apie 600-700gr. jau paruošto laukė savo eilės. Pakepinau mėsytę su kariu ir indiškais prieskoniais. kai viskas kunkuliavo sudėjau moliugą po 5min. ir mėsą. dar saujelė ryžių (skolintas reiškinys
) . Pusvalandukas ir prašom prie stalo
QUOTE(Casual @ 2011 11 01, 22:22)
nuziurejau kad grazi nuotrauka - pagalvojau atsidarysiu nuoroda
Jau moliūgas nužiūrėtas šiam patiekalui, o receptukas superinis
Kepamas pyragas
400 g smulkiai tarkuoto moliūgo
100 g riešutų (dėjau lazdyno, perpjoviau juos pusiau ir šiek tiek pinijų)
250 g miltų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 g cukraus
120 g sviesto ar margarino
Maltų cinamono, kardamono, gvazdikėlių - apie šaukštelį bendrai
Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame juos su puse kiekio cukraus, kurį dedame palaipsniui visą laiką plakant. Sviestą išsukame su likusiu cukrumi, įmaišome trynius, tada miltus su kepimo milteliais ir galiausiai standžiai išplaktus baltymus. Sudedame moliūgą ir riešutus bei prieskonius, kepame kekso formoje 180 laipsnių apie valandą. Pagaliuku tikriname ar pyragas iškepęs.
Receptuką radau internete ir susigundžiau iškepti
Esu kepusi su varške apkepą, bet man jis nesigavo liko tik pliurza tokia. O va apkepas su ryžiais iš knygos "Sena gera virtuvė" (kas turite 358psl.) super skanus skanus