Mažius netikėtai nuo stalo nuvertė moliūgą, tad kol nepradėjo gesti, nutariau kuo greičiau jį ,,reanimuoti"- štai kuo jis tapo-
Molūgų duonele 1 stiklinės smulkiai sutarkuoto moliūgo
1 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės augalinio aliejaus
2 kiaušinių
1/2 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
2 stiklinių miltų (tik ne kupinų)
1/3 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio sodos
1 arbatinio šaukštelio cinamono
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepimo formą (21 cm ilgio) ištepkite sviestu Smulkia bulvių tarka sutarkuokite nemažą nuluptą moliūgo riekę. Susidariusių sulčių nenuspauskite. Turite pritarkuoti stiklinę šlapios moliūgo masės.
Viename dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinius, moliūgo tarkius, smulkiai nutarkuotą apelsino žievelę, kitame sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną. Sausų ingridientų mišinį įmaišykite į skystų ingridientų masę. Nepermaišykite - ilgai maišant, gluteinas, esantis miltuose, paverčia tešlą lipnia ir iškepusi duonelė gali būti kieta. Dėl gumuliukų nesijaudinkite, svarbiausiai, kad nebūtų likę sausų miltų.
Tešlą supilkite į paruoštą skardą. Kepkite apie 1 val ir 10 min. Ar duonelė iškepusi, patikrinkite su mediniu iešmeliu: smeikite jį į duonelės vidurį ir truputį pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.
Mažiaus dėka visi smaližiaujame, o ypač jis pats
receptukas paimtas iš
čia