Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Laimme @ 2011 10 09, 23:16)
O man sitas pyragas keliavo i siuksliu deze, kepiau ilgai, aisku pas mane orkaite ne elektrine, o dujine ir be rezimu, uzsidejo tokia kieta pluta ant pyrago, tai pyrago vidus neiskepe, toks sulipes kleckas gavosi doh.gif  na nors kepant kvepejo skaniai , tai aromaterapija nors gavosi biggrin.gif

Tai matyt kalta dujine jusu g.gif Nes as vakar kepiau tai liuks gavosi thumbup.gif Ir jokiu vaisiu dziovintu nedejau,tik apelsina su blederiu sumaliau biggrin.gif Va ir dabar prie kavytes valgau tai super skonis.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 23, 15:41)
As panasiai darau, tik moliuga, apelsinus ir citrina su skurom sumalu mesmale.

Sveikos,
Mes lygiai tokia pat uogiene, dzema, ar marmela (kaip pavadinsi taip nepagadinsi) darydavom, tik vietoj moliugo, dedavom cukinija ir ja pjaustydavom kubeliais, tik man va apelsinas, jei jis buna dedamas i ta visa dzema su odelemis jausdavosi aitrumas, tai man be tos odeles zymiai skanesnis dzemas gaunasi. Bet skonis tai tikrai mmm labai labai geras ax.gif
Atsakyti
man labai skani buvo moliugo sriuba su ryziais, beveik kosyte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sega01 @ 2011 10 10, 13:24)
Nes as vakar kepiau tai liuks gavosi thumbup.gif Ir jokiu vaisiu dziovintu nedejau,tik apelsina su blederiu sumaliau biggrin.gif Va ir dabar prie kavytes valgau tai super skonis.



O kiek laiko Jus kepet ir kokioje temperaturoje? smile.gif Praeitais metais karta kepiau si pyraga be jokiu vaisiu, kiek pamenu buvo skanus, bet dabar prisiskaiciau tiek ivairiu komentaru, idomu, kaip sikart man pavyks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 22, 07:24)
Vakar irgi kepiau. Irgi nesuprantu, kodel tiek susizavejimo suksniu jis kitiems sukelia, mano seimyna paragavo ir nosis nusuko.  doh.gif Tikrai, geras zodis pritaikytas-beskonis. Kazkoks aizus. drinks_cheers.gif Neturi jokio kvapo, jokio skonio, mastau, gal reiketu i recepta itraukti koki malta apelsina, gal jis skoni ir kvapa pridetu? g.gif
Atnesiau i darba, ziuresiu, kaip bendradarbiai ivertins hihihi.gif

issikepiau ir as pagal pradini varianta, tai nezinau, ar cia jis toks turi gautis, bet man jis kazko burnoj veliasi lotuliukas.gif slapias labai gavosi, nors atrodo, kad iskepes gerai. Del kvapo tai idejau vanilinio cukraus, tai kvepia labai skaniai. Nzn ar kas ji valgys unsure.gif laukiu vakaro paziuresiu kaip seimyna ivertins unsure.gif
Atsakyti
Na ka, iskepiau pyraga, irgi gavosi slapias. Nedejau tu triju stikliniu miltu, jau ir po 1,5 stiklines atrode gan tirsta klampi mase. g.gif Bijojau, kad iskepes nebutu kietas...papildomai dejau razinu ir kakavos. Kas ragavo, niekam nebuvo superinis, vieniems per slapias, kitiems kazko truksta...as pati kadangi megstu slapius pyragus, tai man su arbata sueis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 23, 15:41)
As panasiai darau, tik moliuga, apelsinus ir citrina su skurom sumalu mesmale. Oi, kaip skanu drinks_cheers.gif Bet galvoju, gal tikrai moliuga greiciau bus sutarkuoti burokine tarka, nes su mesmale labai daug uztrunku.

Tiesa, toks dzemas(beje, jis man irgi i dzema panasus, o ne i uogiene) labai tiks kaip pertepimas trupininiam pyragui, iki siol naudojau obuolienes, slyvienes, kriausienes.
http://www.mamosrece...gardumelis.html

Sveikutes puode verda pagal jusu receptuka uogiene-dzemas, ir kameroje jau trupininio pyrago tesla, ryt papasakosiu kaip buvo skanu thumbup.gif
P.S aciu uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2011 09 15, 09:22)
Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai............

Man labai skanus gavosi. Ir skonis yra,ir neaižus kaip kai kurios rašė.Ir nešlapias. Gal nuo moliūgo priklauso koks pyragas bus g.gif Panašų kepu su morkom,o dabar kepiau iš oranžinio kieto moliūgo. Viską pyliau iš akies,nieko nematavau ir nesvėriau biggrin.gif Tik dar grietinės įdėjau. Ir sutarkuotus moliūgus palikau gerai valandai sumaišius su cukrum - išsiskyrė sultys.
Atsakyti
Siūlau molūgo spurgas
Atsakyti
QUOTE(agnmac @ 2011 10 12, 20:53)
Sveikutes puode verda pagal jusu receptuka uogiene-dzemas, ir kameroje jau trupininio pyrago tesla, ryt papasakosiu kaip buvo skanu thumbup.gif
P.S aciu uz receptuka thumbup.gif

Labuka, viska pavyko ir pyragas gavosi puikus thumbup.gif
Atsakyti
Mažius netikėtai nuo stalo nuvertė moliūgą, tad kol nepradėjo gesti, nutariau kuo greičiau jį ,,reanimuoti"- štai kuo jis tapo- Molūgų duonele wub.gif

user posted image

1 stiklinės smulkiai sutarkuoto moliūgo
1 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės augalinio aliejaus
2 kiaušinių
1/2 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
2 stiklinių miltų (tik ne kupinų)
1/3 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio sodos
1 arbatinio šaukštelio cinamono

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepimo formą (21 cm ilgio) ištepkite sviestu Smulkia „bulvių“ tarka sutarkuokite nemažą nuluptą moliūgo riekę. Susidariusių sulčių nenuspauskite. Turite pritarkuoti stiklinę „šlapios“ moliūgo masės.
Viename dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinius, moliūgo tarkius, smulkiai nutarkuotą apelsino žievelę, kitame sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną. Sausų ingridientų mišinį įmaišykite į skystų ingridientų masę. Nepermaišykite - ilgai maišant, gluteinas, esantis miltuose, paverčia tešlą lipnia ir iškepusi duonelė gali būti kieta. Dėl gumuliukų nesijaudinkite, svarbiausiai, kad nebūtų likę sausų miltų.
Tešlą supilkite į paruoštą skardą. Kepkite apie 1 val ir 10 min. Ar duonelė iškepusi, patikrinkite su mediniu iešmeliu: smeikite jį į duonelės vidurį ir truputį pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.

Mažiaus dėka visi smaližiaujame, o ypač jis pats wub.gif

receptukas paimtas iš čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 15 spalio 2011 - 14:50
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 23, 15:41)
Tiesa, toks dzemas(beje, jis man irgi i dzema panasus, o ne i uogiene) labai tiks kaip pertepimas trupininiam pyragui, iki siol naudojau obuolienes, slyvienes, kriausienes.
http://www.mamosrece...gardumelis.html

vakar kaip tik dariau šį trupininį su moliūgų džemu, bet man tai ne schmoll.gif bet čia aišku skonio reikalas, labiau patiko su slyviene, nes su moliūgo džemu man per saldu, trūko rūgštelės, tad jaučiu nieko skaniau nebus kaip juodūjų serbentų uogienė tokiam pyragui bigsmile.gif
Atsakyti