QUOTE(AkvileZ @ 2011 09 23, 14:05)
Prieš pora dienų viriau moliūgų-apelsinų uogienę, nors man į džemą panašiau. Labai skanu, iš 2 kg moliūgų, 4 apelsinų, 2 citrinų, 3 obuolių, 1,5 kg cukraus išėjo 7,5 pusės litro stiklainiukų. Šiandien vėl virsiu, tik šį kart niekam neduosiu
po pirmo virimo liko tik 2 stiklainiukai
Moliūgą nulupau ir kubeliais supjausčiau (šiandien tarkuosiu, nes visiškai nesubyra kubeliai, teko patrint bulvių trintuve), 1,5 apelsinus ir 1 citriną pjausčiau plonais griežinėliais, 2,5 apelsinų ir 1 citrinos odelės geltonąjį sluoksnį nutarkavau, o baltąjį nulupau, pjausčiau kubeliais. Obuolius lupau ir pjausčiau. Viska užpyliau cukrumi ir viriau kokį pusvalanduką kol sutirštėji ir suiro. Turėjau pabaigoje dėti cinamoną ir gvazdikėlį, bet pamiršau, o skonis nenukentėjo.
As panasiai darau, tik moliuga, apelsinus ir citrina su skurom sumalu mesmale. Oi, kaip skanu
Bet galvoju, gal tikrai moliuga greiciau bus sutarkuoti burokine tarka, nes su mesmale labai daug uztrunku.
Tiesa, toks dzemas(beje, jis man irgi i dzema panasus, o ne i uogiene) labai tiks kaip pertepimas trupininiam pyragui, iki siol naudojau obuolienes, slyvienes, kriausienes.
http://www.mamosrece...gardumelis.html