Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 19:10)

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Skanaus!

sveiki 4u.gif

siandien iskepiau si pyraga,laaabai skanus,ant virsaus pabarsciau dziovintu slyvu,labai tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2011 09 21, 07:22)
na tai surašykit dabar klaviatūra:)

Jei būtų trumpas receptas, surašyčiau klaviatūra, bet dabar jis gan ilgas, tad užimtų nemažai laiko.
Atsakyti
QUOTE(ingriduke26 @ 2011 09 21, 12:32)
sveiki 4u.gif

siandien iskepiau si pyraga,laaabai skanus,ant virsaus pabarsciau dziovintu slyvu,labai tinka mirksiukas.gif

O mums nepatiko lotuliukas.gif , ir iškepė gerai ir iškilo, bet nežinau kažko jam trūksta, kažkoks beskonis lotuliukas.gif
Atsakyti
Jungiuos ir as, turiu moliugeli ir ieskau ka is jo ryt pagaminti thumbup.gif
Atsakyti
Man patiko šitie moliūginiai blynai blynai

Kitokie, nes moliūgas ne tarkuojamas, o pjaustomas kubeliais.
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2011 09 21, 14:55)
O mums nepatiko lotuliukas.gif , ir iškepė gerai ir iškilo, bet nežinau kažko jam trūksta, kažkoks beskonis lotuliukas.gif

Vakar irgi kepiau. Irgi nesuprantu, kodel tiek susizavejimo suksniu jis kitiems sukelia, mano seimyna paragavo ir nosis nusuko. doh.gif Tikrai, geras zodis pritaikytas-beskonis. Kazkoks aizus. drinks_cheers.gif Neturi jokio kvapo, jokio skonio, mastau, gal reiketu i recepta itraukti koki malta apelsina, gal jis skoni ir kvapa pridetu? g.gif
Atnesiau i darba, ziuresiu, kaip bendradarbiai ivertins hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 22, 08:24)
Vakar irgi kepiau. Irgi nesuprantu, kodel tiek susizavejimo suksniu jis kitiems sukelia, mano seimyna paragavo ir nosis nusuko.  doh.gif Tikrai, geras zodis pritaikytas-beskonis. Kazkoks aizus. drinks_cheers.gif Neturi jokio kvapo, jokio skonio, mastau, gal reiketu i recepta itraukti koki malta apelsina, gal jis skoni ir kvapa pridetu? g.gif
Atnesiau i darba, ziuresiu, kaip bendradarbiai ivertins hihihi.gif

drinks_cheers.gif aš irgi į darbą nusinešiau gabalėli, tai irgi kolegės nosytes paraukė
Atsakyti
Bendradarbiai paragavo. Is 7 zmoniu, musu skyriuje dirbanciu:
3 truksta skonio, sako, gal tikrai koks apelsinas ar citrina nepkenktu.
2 labai patiko, sako, nieko cia netruksta, fantastika, koks pyragas thumbup.gif
1 mandagiai patylejo
1 dar neragavo. biggrin.gif
Atsakyti
Perdariau moliugu pyraga, skonis fantastinis tikrai, va, ka reiskia ideti apelsina thumbup.gif
Moliūgų pyragas su apelsinu

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių(jei pakelis 30gr, tai pusę pakelio),
1 apelsinas, sumaltas su mėsmale su visa skūra)
cinamono
Moliūgą sutarkuoti per burokinę tarką, pilti cukrų, aliejų, išplaktus kiaušinius, apelsiną ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 22, 09:30)
Bendradarbiai paragavo. Is 7 zmoniu, musu skyriuje dirbanciu:
3 truksta skonio, sako, gal tikrai koks apelsinas ar citrina nepkenktu.
2 labai patiko, sako, nieko cia netruksta, fantastika, koks pyragas thumbup.gif
1 mandagiai patylejo
1 dar neragavo. biggrin.gif

matyt iš anksto pasakei,kad iš moliūgo smile.gif o pas mane kolegų kompanija susideda iš 11 žmonių,tai valgė visi ir ne po vieną gabalėlį. Na aš dėjau vaisių džiovintų gal irgi skonį duoda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2011 09 23, 09:32)
matyt iš anksto pasakei,kad iš moliūgo smile.gif  o pas mane kolegų kompanija susideda iš 11 žmonių,tai valgė visi ir ne po vieną gabalėlį. Na aš dėjau vaisių džiovintų gal irgi skonį duoda biggrin.gif

Aš dėjau tikrai nemažai džiovintų vaisių, bet man tai jie skonio nepagerino lotuliukas.gif , beskonis tas pyragas.
Va gal apelsinas, kaip rašė sena pažįstama , pagerintu skonį g.gif
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2011 09 23, 08:55)
Aš dėjau tikrai nemažai džiovintų vaisių, bet man tai jie skonio nepagerino lotuliukas.gif , beskonis tas pyragas.
Va gal apelsinas, kaip rašė sena pažįstama , pagerintu skonį g.gif

Tikrai labai pagerina drinks_cheers.gif Dar galvoju, kad ir citrina su skura tiktu, tik gal cukraus reiktu daugiau tada? g.gif
Citrusiniai vaisiai nuima ta aizuma, o ir pyragas dabar man kazkodel Kaledomis pakvipo wub.gif
Atsakyti