QUOTE(Leilla @ 2011 09 14, 14:27)
kas galit pasakyt kiek kepimo milteliu i ta moliugo pyraga deti ?
radau tokį pat receptą ir su kiekiu nurodytu kepimo miltelių 1,5 arbatinis šaukštelis
QUOTE(Letune @ 2011 09 14, 14:29)
Gal gali įdėti nuorodą, pagal kokį receptą kepei? noriu nors kartą ir aš išbandyti moliūgų pyraga. turiu moliūgų, bet nežinojau patikimo recepto.
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Tik man užtenka kepti apie 30-40 min. ir aš nenaudojau kokoso drožlių.