Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Ulė @ 2011 09 05, 19:58)
Troškinys moliūge

Jau koks grozis wub.gif gaila mano siemetiniai moliugai netilps i orkaite
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 05, 19:58)
Troškinys moliūge
Kaip mums patiko !!! Puikus būdas sunaudoti moliūgus ir prabangiai papietauti smile.gif

user posted image

user posted image


NIAM NIAM, BUTENT TAI AS IR TUREJAU MINTYJE thumbup.gif
Atsakyti
Sonatinos rekomenduotas moliūgų pyragas superinis,niekad nemaniau,kad iš moliūgo galima taip skaniai iškepti pyragą smile.gif Dar įdėjau razinų ir džiovintų spanguolių,labai skanu buvo bigsmile.gif
Atsakyti
kas galit pasakyt kiek kepimo milteliu i ta moliugo pyraga deti ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2011 09 14, 13:45)
Sonatinos rekomenduotas moliūgų pyragas superinis,niekad nemaniau,kad iš moliūgo galima taip skaniai iškepti pyragą smile.gif  Dar įdėjau razinų ir džiovintų spanguolių,labai skanu buvo bigsmile.gif

Gal gali įdėti nuorodą, pagal kokį receptą kepei? noriu nors kartą ir aš išbandyti moliūgų pyraga. turiu moliūgų, bet nežinojau patikimo recepto. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 09 14, 14:29)
Gal gali įdėti nuor odą, pagal kokį receptą kepei? noriu nors kartą ir aš išbandyti moliūgų pyraga. turiu moliūgų, bet nežinojau patikimo recepto.  bigsmile.gif


Pirmame sios temos puslapelyje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2011 09 14, 14:27)
kas galit pasakyt kiek kepimo milteliu i ta moliugo pyraga deti ? 4u.gif

radau tokį pat receptą ir su kiekiu nurodytu kepimo miltelių 1,5 arbatinis šaukštelis mirksiukas.gif

QUOTE(Letune @ 2011 09 14, 14:29)
Gal gali įdėti nuorodą, pagal kokį receptą kepei? noriu nors kartą ir aš išbandyti moliūgų pyraga. turiu moliūgų, bet nežinojau patikimo recepto.  bigsmile.gif

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Tik man užtenka kepti apie 30-40 min. ir aš nenaudojau kokoso drožlių.
Atsakyti
moliūgo turėtojoms 4u.gif
http://gyvenimas.del...i.d?id=49671680
Atsakyti
Dar vienas puikus būdas panaudoti moliūgą. Kepiau, vyras labai gyrė, pati neragavau (kepti patinka, valgyti ne biggrin.gif ).
Dėkui ir vėl Sonatinai thumbup.gif
Moliūgų pyragas su virtu kondensuotu pienu
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2010 10 21, 22:05)
~600 g moliugo minkstimo
3 dideles morkos
4 bulves
puse nedidelio kopusto
100 g. ryziu
500g mesytes (tinka visokia, as turejau eriuko mesos, tai tokia ir dejau)
vegetos
pipiru
druskos
ir visokiu kitokiu prieskoniu kokiu tik sugalvosit (as dejau ir picos ir saslyku prieskoniu
Eiga:
Moliug, morkas, bulves, kopusta supjaustyti ir suversti i puoda ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu, uzkaisti, kai uzverda sudeti prieskonius. Mesyte supjaustyti ir pakepinti laseli aliejaus, tada sudeti i puoda, suberti ryzius ir troskinti kol viskas isvirs.


Išbandžiau. Kadangi mėgstam tokias visokias daržovienes,tai skanu buvo. Tik kitą kartą darysiu kitaip,t.y. ne tokia eiga.Pirmiausia mėsą apkepsiu ir į puodą,o moliūgus gal paskutinius įdėsiu g.gif Nes mėsa vistik ilgokai verda,kad ir apkepta ir nedideliais gabaliukais supjaustyta... Šį sykį belaukiant kol išvirs mėsa gavosi tokia pliurzė su mėsos gabaliukais hihihi.gif
Prieskoniai,man idealiai tinkantys tokiai daržovienei - Santa Maria "Pipirų mišinys"


O dabar apie tą pyragą,kuris vienoms gaunasi,kitoms ne. Turiu dviejų rūšių moliūgų - vieni dideli,vidus šviesiai gelsvas,minkšti,sultingi. Kiti mažesni,vidus tamsiai geltonas,sausokas ir kietoki. Iš kurio moliūgo geresnis pyragas būtų g.gif Galvoju,gal iš to kietesnio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 18 rugsėjo 2011 - 13:46
Sveikos,moliūgų fanės 4u.gif


Vakar ieškojau internete,kaip pasiruošti žiemai putino uogų sirupo su medumi,ir,užtikau žolinčių akademijos puslapyje,kad jos raugina moliūgus ir paskui užkonservuoja kaip agurkus.

Gal esate kuri konservavusi taip moliūgą,pasidalinkite savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2011 09 18, 13:42)


Išbandžiau. Kadangi mėgstam tokias visokias daržovienes,tai skanu buvo. Tik kitą kartą darysiu kitaip,t.y. ne tokia eiga.Pirmiausia mėsą apkepsiu ir į puodą,o moliūgus gal paskutinius įdėsiu  g.gif Nes mėsa vistik ilgokai verda,kad ir apkepta ir nedideliais gabaliukais supjaustyta... Šį sykį belaukiant kol išvirs mėsa gavosi tokia pliurzė su mėsos gabaliukais hihihi.gif
Prieskoniai,man idealiai tinkantys tokiai daržovienei - Santa Maria "Pipirų mišinys"
O dabar apie tą pyragą,kuris vienoms gaunasi,kitoms ne. Turiu dviejų rūšių moliūgų - vieni dideli,vidus šviesiai gelsvas,minkšti,sultingi. Kiti mažesni,vidus tamsiai geltonas,sausokas ir kietoki. Iš kurio moliūgo geresnis pyragas būtų  g.gif Galvoju,gal iš to kietesnio.

bulves ir ryziai g.gif kazko vieno atsisakyciau.
Atsakyti