QUOTE(1juraciukas @ 2011 08 29, 14:56)
Radau, pasidalinsiu, gal kuriai patiks
Moliūgų džemas
1,5 kg moliūgų, 1 l vandens, 2 apelsinai, 3 citrinos, keletas gvazdikėlių, 1 kg cukraus.
Moliūgus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Apelsinus bei citrinas gerai nuplaukite ir neluptus supjaustyti plonais griežinėliais.Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite apie pusvalandį. Suberti cukrų, įmeskite gvazdikėlius ir maišykite, kol cukrus ištirps. Tuomet pavirkite dar apie 25-30 min. Karštą džemą išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Moliūgų džemas
1,5 kg moliūgų, 1 l vandens, 2 apelsinai, 3 citrinos, keletas gvazdikėlių, 1 kg cukraus.
Moliūgus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Apelsinus bei citrinas gerai nuplaukite ir neluptus supjaustyti plonais griežinėliais.Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite apie pusvalandį. Suberti cukrų, įmeskite gvazdikėlius ir maišykite, kol cukrus ištirps. Tuomet pavirkite dar apie 25-30 min. Karštą džemą išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
labai idomus receptukas, kaip tik turiu daugybe moliugu. tik neaiskumas su citrinom ir apelsinais juk tos zieveles ir tos skilteliu pleves nesuverda, moliugas tai tikrai suvirs i pliurze, bet kaip su tom zievelem bus? galima sublenderiuot jeigu ka, bet ar nepriduos jos kartumo? kaip jum atrodo?