Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(1juraciukas @ 2011 08 29, 14:56)
ax.gif  Radau, pasidalinsiu, gal kuriai patiks  blush2.gif

Moliūgų džemas
1,5 kg moliūgų, 1 l vandens, 2 apelsinai, 3 citrinos, keletas gvazdikėlių, 1 kg cukraus.

Moliūgus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Apelsinus bei citrinas gerai nuplaukite ir neluptus supjaustyti plonais griežinėliais.Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite apie pusvalandį. Suberti cukrų, įmeskite gvazdikėlius ir maišykite, kol cukrus ištirps. Tuomet pavirkite dar apie 25-30 min. Karštą džemą išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.



labai idomus receptukas, kaip tik turiu daugybe moliugu. tik neaiskumas su citrinom ir apelsinais g.gif juk tos zieveles ir tos skilteliu pleves nesuverda, moliugas tai tikrai suvirs i pliurze, bet kaip su tom zievelem bus? galima sublenderiuot jeigu ka, bet ar nepriduos jos kartumo? kaip jum atrodo?
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2011 08 30, 16:35)
labai idomus receptukas, kaip tik turiu daugybe moliugu. tik neaiskumas su citrinom ir apelsinais  g.gif  juk tos zieveles ir tos skilteliu pleves nesuverda, moliugas tai tikrai suvirs i pliurze, bet kaip su tom zievelem bus? galima sublenderiuot jeigu ka, bet ar nepriduos jos kartumo? kaip jum atrodo?


Įkišiu ir aš ,savo nosį,nors čia ne man reikia atsakyti,bet.... tikiuosiu,kad1juraciukas,neužtvos šaukštu per makaulę .

Šis receptas yra iš knygos "konservavimas"{paruošta pagal žurnalą "geri patarimai"}

Taip ten parodyta,nuotraukoje,kad apelsinai reikia pjaustyti griežinėliais{bet ar citrusinių vaisių skridinėliai suvirs}

Todėl aš juos pjausčiu kvadratėliais,aišku jie suminkštėja,ir labai maloniai kramtosi.

Aš,tiek apelsinus,tiek citrinas nuplikinu virintu vandeniu,palaikau,tuomet jos greičiau suminkštėja,ir norint išgauti džemo konsistencija,mažiau reik virti ant didelės kaitros
Tik nepalikite sėklų šių vaisių,nes jos priduoda kartumą.
.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 30, 22:26)



tai dar karta perklausiu, gal nepasirodysiu ikyri blush2.gif reiskia reikia tuos citrusinius vaisius nulupti, atskirti skilteles ir dar supjaustyti jas, t.y. susmulkinti. ir tas skilteles smulkintas nuplikinti karstu vandeniu? o zieviu nereikia? man dzemas kazkaip asocijuojasi su vientisa mase, be jokiu gabaliuku schmoll.gif tai gal reikia ta visa reikala iskart sublenderiuoti ir suverst i puoda su moliugu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 30, 22:26)
Įkišiu ir aš ,savo nosį,nors čia ne man  reikia atsakyti,bet.... tikiuosiu,kad1juraciukas,neužtvos šaukštu per makaulę .




O ko cia tas juraciukas turetu tais saukstais mosykuotis, kai receptas ne mano kurtas, o tikrai rastas interneto platybese, o be to pacios dar neisbandytas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Na, isbandziau as ta receptuka. Nezinau, nezinau g.gif
As tuos citrusus taip pat supjausciau, nes dar nepradejus pjaustyti kilo itarimas, lygtai nejauciau ragaugama tu gabaliuku.
Nezinau ar gerai, ar ne, taciau, as pirma plonai nuemiau skurytes kiek nuo apelsinu tiek nuo citrinu. Tada tuos baltus marskinelius nulupau visai ir ismeciau. Citrusus supjausciau ir i puoda. Na, vistiek man nepatiko tie gabaliukai ir.... paemusi blenderi kaip prasukau-viskas susimale ax.gif Tik va kaitinu kaitinu, kaitinu kaitinu-skysta man ta mase gavosi unsure.gif gal del to, kad as sublenderiavau? o gal pastovejusi stiklainiuose sutirstes??? unsure.gif
Gal kuri mamyte daugiau patisties turi su siuo dzemu ir pasidalintu savo virimo ipatumais. Nes receptas gali buti vienas, o interpretaciju n.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1juraciukas: 02 rugsėjo 2011 - 12:22
QUOTE(1juraciukas @ 2011 09 02, 13:21)

Na, isbandziau as ta receptuka.

kaip gerai kad vel paziurejau temuke bigsmile.gif kaip tik vaikus sumigdziau ir ruosiuosi virti si dzema.

gal netirsteja del to, kad vandens reikejo ipilt ir, sakyciau, daugokai? juk tiek moliugas, tiek citrusai tu sulciu turi nemazai g.gif . bandysiu tada nepilti vandens, ar bent jau siek tiek, kad nesviltu. irgi bandysiu blenderiuot. ziuresim kas gausis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 18:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:
Moliūgų pyragas

Kepiau šiandien šį pyragą. Viskas puikiai gavosi thumbup.gif Vieną stiklinę miltų, pakeičiau speltos miltais. Kiaušinį su cukrumi išplakiau atskirai iki putų. Dar dėjau razinų, nes riešutų neturėjau ir a.š. malto cinamono mirksiukas.gif Ai dar... kepiau silikoninėj formoj, apvalioj su skyle per vidurį, viskas man puikiai iškilo.
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2011 09 02, 13:35)
kaip gerai kad vel paziurejau temuke  bigsmile.gif  kaip tik vaikus sumigdziau ir ruosiuosi virti si dzema.

gal netirsteja del to, kad vandens reikejo ipilt ir, sakyciau, daugokai? juk tiek moliugas, tiek citrusai tu sulciu turi nemazai  g.gif . bandysiu tada nepilti vandens, ar bent jau siek tiek, kad nesviltu. irgi bandysiu blenderiuot. ziuresim kas gausis  rolleyes.gif


Tiesa pasakius, to vandens ipyliau vos stikline unsure.gif , vistiek skystoka. Na, gal kaip kokia zele sustings biggrin.gif
Atsakyti
baigia virti maniskis dzemas. viska supjausciau kaip ir parasyta, citrusus irgi isvilkau is pleviu, zieveles smulkiai supjausciau. vandens ipyliau vos vos, uzdengiau ir po kokiu 10 min puse puodo skysciu atsirado. tikrai vandens viso litro nereikia schmoll.gif . kai suvire moliugai viriau atidengtam puode ir geras 2 val kol eme tirsteti. nuvire, teisybe, viskas beveik per puse puodo. ir dar, cukraus dejau tik puse kg.

tai va, kokia maniske patirtis. daug klapato, bet skanu. netgi tie gabaliukai patiko ir neblenderiavau. kita karta darysiu perpus su obuoliais, nes dar daaaaug moliugo liko. ir dar auga pora doh.gif
Atsakyti
ir dar pasivaidensiu blush2.gif . zinokit seimyna si dzema ivertino puikiai thumbup.gif is karto susveite stiklainiuka. nu tikrai labai skanus. siandien virsiu is likusiu 6 kg moliugo doh.gif skanaus ir jum, tikrai pabandykit!
Atsakyti
Užsukau trumpam į šią nuostabią temą.

Perskaičiau daugumos virimo technologijas ir,noriu pasakyti,kad virti citrusinius vaisius reikia mums žinoti ko mes virdamos norime.
Pirmučiausiai vaisius reikia kruopščiai nuplauti,paskui nuplikinti{suminkštėja odelė,tai viena ,antra,jie juk purškiami}

Antra,tai kaip mes juos paruošiame,tokį rezultatą ir turime,jeigu mes išlupinėsime jų plėveles,nulupsime viršutinį sluoksnį,mes niekuomet negausime to natūralaus skonio.

Iš apelsinų reikiapašalinti tik sėklas.

Yra žmonių,kurie nemėgsta citrusinių vaisių,bet...ne vienai iš mūsų teko žiemą gerti citrusinių vaisių arbatą{natūralia}ir teko kramtyti žieveles.
Tai nuostabus skonis.



Atsakyti
Gavau pusę moliūgo, diiidelis, vos pakeliu, ir niekad nesu bandžius smile.gif
Teta rekomendavo manų košę su moliūgais - sakė, gaunasi ryža ir kitokio skonio...
Ir dar jaučiu, džemą su citrusiniais reiks pabandyt.
Ačiū merginos už receptus
Atsakyti
Troškinys moliūge


Kaip mums patiko !!! Puikus būdas sunaudoti moliūgus ir prabangiai papietauti smile.gif

user posted image

Moliūgo ( pamiršau pasverti savąjį, bet nedidukas, nors į orkaitę reikėjo pagrūsti smile.gif)
sauja apvirų voveraičių
5 skiltelės česnako
200 gr. konservuotų ananasų su sultimis
morka
svogūnas
paprika
indelis pomidorų padažo
http://skanusgyvenim...zas-ziemai.html
jei neturite nieko panašaus galite pridėti daržovių prieskonių kurias aš naudojau šiam padažui
100 gr. sūrio
800 gr. vištienos file
druska, pipirai
ciberžolės miltelių,
muskato riešuto,
aitrios paprikos miltelių
petražolių

Išskobti moliūgą, prie sienelių palikti 2-3 cm. Moliūgą ištrinti druska, Nedaug maždaug pusė šaukštelio. Keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą, šiek tiek marinuotą sausai prieskoniuose vištienos file, įspausti česnaką.
Ant sviesto pakepinti svogūną, voveraitės, gali būti pievagrybiai, veliau įdėti papriką, morką, ir išskobtą moliūgo minkštimą, kai daržovės suminkštės supilti padažą ir ananasus su sultimis, sudėti vištieną, suberti prieskonius viską permaišyti.

user posted image

Viską sudėti į moliūgą, suberti sūrį, kiek trūksta skysčio iki viršaus įpilti sultinio. Uždengti dangteliu ir kišti į orkaitę 190 C 1 val.30 min. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo dydžio, tiesiog reikia vis pirštu pabadyti moliūgą, jausite kaip bus pakankamai minkštas, bet neperkepkite, bes sukeps ir skystis sukris.

user posted image


Moliūgą iškilmingai išimti iš orkaitės, dėti ant stalo ir samčio pagalba pripildyti lėkštes. Labai skanu jei pasiseka samčio pagalba šiek tiek užkabinti už sienelės ir "pagauti" moliūgo minkštimo.
Siūlau pabarstyti kapotom petražolėm, įsipilti grietinėlės ir mėgautis smile.gif
Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti