Moliugas labai skanus ir ''zalias'', galima maisyti su morkomis (tarkuoti su burokine tarka ir ispausti truputi apelsinu sulciu), labai skanu imaisyti i visokias sultis, nuostabi trinta moliugu sriuba irmoliugu troskiniai. Tiesiog puiki darzove
Sveikos,
Turedama pusvalandi "dyko" laiko......,kad nebutu nuobodu, ilindau i tema "moliugai". O cia tiek receptuku....,kad net alkana skrandi susopo
Jau senai auginu moliugus, virem tyreles koseles maziukams, veliau, paaugus, kepem blynus ir labai visu megstama trinta moliugu sriubyte. Kiek bandziau moliugu pyragu....... visus suvalgydavau viena pati. Namiskiams patikdavo tik nuostabus kvapas O vaikai mano aplamai nelabai pyragu, tortu, keksu ...
Prisikopinau receptu.......tai kaip dabar bandysiu viska..... aciu uz idejas
Turedama pusvalandi "dyko" laiko......,kad nebutu nuobodu, ilindau i tema "moliugai". O cia tiek receptuku....,kad net alkana skrandi susopo
Jau senai auginu moliugus, virem tyreles koseles maziukams, veliau, paaugus, kepem blynus ir labai visu megstama trinta moliugu sriubyte. Kiek bandziau moliugu pyragu....... visus suvalgydavau viena pati. Namiskiams patikdavo tik nuostabus kvapas O vaikai mano aplamai nelabai pyragu, tortu, keksu ...
Prisikopinau receptu.......tai kaip dabar bandysiu viska..... aciu uz idejas
Na ka gi, isbandziau Casual receptuka.
Vyniojausi ir as is padeties panasiai, viena pakeiciant kitais ir ananasai is skardines....
Vaizdelis buvo nuostabus. Visu reakcija i ant stalo padeta moliuga buvo vuau....
Tik zinote, man buvo per saldu. Moliugas pats is saves saldus, o morkos, svogunai, o ka jau sakyti apie ananasus (nors dejau nebedaug jo) Bet siaip, skanu. Kita karta bandysiu truputi paburti ka kitka i ta moliuga
Ai, tiesa. Pamaciusi, kad gan saldu..... ant greituko pakepinau juodos duonytes, patryniau gerai cesnaku ir buvo nuostabu, labai i tema. Balansas taip sakant
Vyniojausi ir as is padeties panasiai, viena pakeiciant kitais ir ananasai is skardines....
Vaizdelis buvo nuostabus. Visu reakcija i ant stalo padeta moliuga buvo vuau....
Tik zinote, man buvo per saldu. Moliugas pats is saves saldus, o morkos, svogunai, o ka jau sakyti apie ananasus (nors dejau nebedaug jo) Bet siaip, skanu. Kita karta bandysiu truputi paburti ka kitka i ta moliuga
Ai, tiesa. Pamaciusi, kad gan saldu..... ant greituko pakepinau juodos duonytes, patryniau gerai cesnaku ir buvo nuostabu, labai i tema. Balansas taip sakant
Sveiki. O gal kas zino kiek laiko galima (ir kaip) laikyti moliuga supjaustyta kubeliais saldytuve? Dave kaimyne pora kg jau sapjaustytu, o saldytu jau turiu, tai idomu ar imanoma kuri laika laikyti saldytuve.
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 11 27, 21:48)
Sveiki. O gal kas zino kiek laiko galima (ir kaip) laikyti moliuga supjaustyta kubeliais saldytuve? Dave kaimyne pora kg jau sapjaustytu, o saldytu jau turiu, tai idomu ar imanoma kuri laika laikyti saldytuve.
Nu manau ne daugiau savaitės. Jis jau nebeskanus pasidarys paprasčiausiai. Išvirkit uogienės, labai gerai sueis tie 2 kg.
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 11 27, 21:48)
Sveiki. O gal kas zino kiek laiko galima (ir kaip) laikyti moliuga supjaustyta kubeliais saldytuve? Dave kaimyne pora kg jau sapjaustytu, o saldytu jau turiu, tai idomu ar imanoma kuri laika laikyti saldytuve.
As laikiau supjaustyta kubeliais moliuga gal savaite, nes niekaip nesugalvojau ka is jo pagaminti, tai jis man paprasciausiai supelijo saldytuve, apsitrauke baltu "kailiuku"
manau reiktu is jo kazka kuo galima greiciau sugalvot pagaminti
Labai aciu JUMS. Tada reikes sugalvot ka padaryt is jo. arba dar uzsaldysiu.
QUOTE(biriusa @ 2010 11 01, 14:19)
Dar isejo fantastiska sriubyte su riesutu skoniu o gaminau ja taip:
orkaiteje uzkepiau moliugo gabaliukus (zukpetas moliugas ir priduos riesutu skonio sriubai). Uzvirinu vandens puode su sultinio kubeliu, kai uzvire imeciau virtu bulviu, uzkpeta moliuga ir pakepintu ant sviesto svoguniuku, viska su blenderiu susmulkinau, ipiliau grietineles...valgem su dziuveseliais...nerealiai skanu ir sotu
O kiek laiko ar iki kokios kondicijos moliūgą kepti ir kokio dydžio gabalėliais pjaustyti?
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 20:10)
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Išbandžiau vakar šitą receptą. Recepte neparašyta, kiek kepimo miltelių dėti, tai dėjau iš akies Matyt, per mažai įdėjau, nes pyragas neiškilo. Šiaip lyg ir skanu būtų, bet toks kaip ne visai iškepęs. Gal kas galit patikslinti, kiek tų kepimo miltelių reikia
gal kas nors kaune norit didelio gabalo moliugo?
i az
i az
QUOTE(Casual @ 2010 12 06, 15:32)
jau pazadetas
QUOTE(biriusa @ 2010 11 01, 14:19)
Isviriau soru koses su moliuku, mano visa seiminele laba ja megsta. Viru soru kose ant vandens, kai kruopos pusiau isvire, reikia ideti moliugo (mazdaug trecidali arba puse nuo krupu apimties), da pienuko ipilti ir taip ant mazos ugnies palaikyti kol isvirs krupos ir moliugas. Veliau susmulkinti moliuga koseje su tuo irankiu su kuriuo bulviu kose minam ...neprisimenu kaip jis ten vadinasi
ačiū už idėją ant sorų maišiuko parašyta kad reikia į užvirintą vandenį įdėti sviesto gabaliuką ir druskos, tada kruopas, aš dėjau sviestą ir šonkauliukų sultinio pusantro kubelio, tada supyliau pusė maišelio kruopų (apie 250g) joms apvirus sudėjau tarkuotą burokine tarka moliūgą,(tada nereikia nieko trinti) įpyliau šlakelį pieno ir pabaigiau virti, ant galo dar sviestuko uždėjau, šeima iš pradžių labai itartinai žiūrėjo į mano meną, bet po to valgė net ausys linksėjo, mažylis sakė kaip plovas su mėsom išgraibytom (mat kartais jam tik toks po sesės likdavo )