Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(georgiana @ 2010 10 15, 09:47)
tinka visi moliugai, as saldau didesniais gabalais ir jie man i ledo gabala nesusoka nes kai supjaustau ant medines lenteles sudedu ir siek tiek kameroje apsaldau o po to puikiai gabaliukai susideda i kamera ir nesuledeje buna 4u.gif


tai cia ne apie sushokima gi ir kalbam biggrin.gif tiesiog apie tai kad pvz ne "ciela" trecdali viso moliugo uzshaldyti, bet susipjaustyti ji mazesniais gabaliukais 4u.gif
Atsakyti
ačiū labai už atsakymus, mamytės 4u.gif bandysim kauptis atsargas žiemai.
Atsakyti
Parsiveziau is anytos moliuga, is jo tik dukrytei kosytes seniau viriau, bet si karta pasiskaitinejus sia tema nusprendziau pasidaryti troskini sumesyte.
Taigi Ingredientai:
~600 g moliugo minkstimo
3 dideles morkos
4 bulves
puse nedidelio kopusto
100 g. ryziu
500g mesytes (tinka visokia, as turejau eriuko mesos, tai tokia ir dejau)
vegetos
pipiru
druskos
ir visokiu kitokiu prieskoniu kokiu tik sugalvosit (as dejau ir picos ir saslyku prieskoniu tongue.gif )

Eiga:
Moliug, morkas, bulves, kopusta supjaustyti ir suversti i puoda ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu, uzkaisti, kai uzverda sudeti prieskonius. Mesyte supjaustyti ir pakepinti laseli aliejaus, tada sudeti i puoda, suberti ryzius ir troskinti kol viskas isvirs. Vis paragauti ar nieko netruksta smile.gif
As padariau toki astroka, bet ne per astru, tai super buvo, atsivalgyti negalejom smile.gif kita karta butinai darysiu.
Niekada nemaniau, kad is moliugo galima toki skanumyna pasigaminti smile.gif
beje, prie troskinio issiviriau keleta bulviu kaip garnyra smile.gif
Atsakyti
as pabijojau kad moliugai gesti ims ir zinot nutariau kad reikia dziovinti, nuvezu mamai ji supjausto riekelem ir ant radijatoriu bute, dabar kaip tik sildymas prasidejo, na ir ka i sriuba super ir kas svarbiausiai saldiklyje tiek vietos neuzima, nes jei didesnis moliugas, kad ir supjaustytas uzima vieta ax.gif
Atsakyti
Georgiana, o kaip tavo mama moliūgus džiovina? Tiesiai ant radiatoriaus ar ant kokios daikto (marlės ar lentelės...)
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2010 10 21, 22:05)
Parsiveziau is anytos moliuga, is jo tik dukrytei kosytes seniau viriau, bet si karta pasiskaitinejus sia tema nusprendziau pasidaryti troskini sumesyte.
Taigi Ingredientai:
~600 g moliugo minkstimo
3 dideles morkos
4 bulves
puse nedidelio kopusto
100 g. ryziu
500g mesytes (tinka visokia, as turejau eriuko mesos, tai tokia ir dejau)
vegetos
pipiru
druskos
ir visokiu kitokiu prieskoniu kokiu tik sugalvosit (as dejau ir picos ir saslyku prieskoniu tongue.gif )

Eiga:
Moliug, morkas, bulves, kopusta supjaustyti ir suversti i puoda ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu, uzkaisti, kai uzverda sudeti prieskonius. Mesyte supjaustyti ir pakepinti laseli aliejaus, tada sudeti i puoda, suberti ryzius ir troskinti kol viskas isvirs. Vis paragauti ar nieko netruksta smile.gif
As padariau toki astroka, bet ne per astru, tai super buvo, atsivalgyti negalejom smile.gif kita karta butinai darysiu.
Niekada nemaniau, kad is moliugo galima toki skanumyna pasigaminti smile.gif
beje, prie troskinio issiviriau keleta bulviu kaip garnyra smile.gif


Sugundėte, gaminsiu smile.gif
Atsakyti
merginos, nepykit, isimetu nuosava recepta i paskutini puslapi, nes niekaip mintinai neishmokstu, o va jau antra karta visa tema praverciau kol suradau blush2.gif
kaip tik dabar gaminu thumbup.gif

QUOTE(Casual @ 2010 01 08, 11:08)

recepta susivedziau i mobiluji besededama kirpykloje is kazkokio zurnalo  bigsmile.gif  tongue.gif
ten ir pavadinimas jo kazkokia kitonishka kalba buvo lotuliukas.gif
1. Moliugas
2. 700-800 gr jautienos ( dejau apie kg, priklausomai nuo moliugo dydzio, dejau kiauliena, dejau vistiena - visaip skonis liuksiskas)
3.. alyvu aliejus (pyliau saulegrazu)
4. 3 morkos, 2 paprikos
5. 2-3 svogunai
6. 2-3 skilteles cesnako
7. 1 poras
8. ketvirtis aitrios paprikos (neturejau ir nedejau)
9. puse butelio gero balto vyno
10. 1 skardine marinuotu pomidoru (pjausciau zalius, nulupus odeles - kartu su kt darzovem)
11. 1 st ananasu sulciu
12. ananasas ( perku skardineje - vietoj ananasu sulciu supilu skysti is skardines)

13 -15. druska, pipirai, prieskoniai
Ishskobt moliuga ;
gabaliukais mesa ir i keptuve ant alyvuogiu aliejaus apkept
stambiai pjaustyt visas darzoves (svoguna smulkiau)
viska ant mesos; apkept
mesa ir darzoves i puoda, pilam ananasu sultis, pomidorus, vyna, ananasa ir moliugo minkstima.
Troshkint 30 min ( max 10-15 troshkinu. matyt priklausomai nuo to kokia jautiena), det prieskonius.
Supilt viska i moliuga.
orkaite je 200 laipsniu kepti 15 min. (kepu irgi apie 20)

ziauriai man skanu su vynu  rolleyes.gif  jei lieka is to paties butelio... nes sheimininkavimo eigoje priklauso vyneli gurksnoti  cool.gif
Zodziu, kaip matot as nuo recepto visas "komplikacijas" nuimu - bet vis viena ziauriai skanu  wub.gif jau keturis moliugus shitaip sudorojom.... o jau galvojau kad supudysiu savo sodo derliu doh.gif  dabar va pergyvenu kad tik du moliugai beliko  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jau vien del sio troshkinio kitais metais reiks puse darzo moliugais uzsodinti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
P.S. Beje, labai buna skanu "puoda" ishgramdyti  blush2.gif  blush2.gif  ax.gif

Atsakyti
Siandien gaminau sia moliugine sriuba, ziauriai skanu. Niam niam thumbup.gif
Atsakyti
As irgi pradejau moliuga tad teko suktis kaip ir ka daryti kad neismesti biggrin.gif Isviriau soru koses su moliuku, mano visa seiminele laba ja megsta. Viru soru kose ant vandens, kai kruopos pusiau isvire, reikia ideti moliugo (mazdaug trecidali arba puse nuo krupu apimties), da pienuko ipilti ir taip ant mazos ugnies palaikyti kol isvirs krupos ir moliugas. Veliau susmulkinti moliuga koseje su tuo irankiu su kuriuo bulviu kose minam ...neprisimenu kaip jis ten vadinasi doh.gif

Dar isejo fantastiska sriubyte wub.gif su riesutu skoniu o gaminau ja taip:
orkaiteje uzkepiau moliugo gabaliukus (zukpetas moliugas ir priduos riesutu skonio sriubai). Uzvirinu vandens puode su sultinio kubeliu, kai uzvire imeciau virtu bulviu, uzkpeta moliuga ir pakepintu ant sviesto svoguniuku, viska su blenderiu susmulkinau, ipiliau grietineles...valgem su dziuveseliais...nerealiai skanu ir sotu thumbup.gif

Likusia dali moliugo supjasciau gabaliukais ir uzsaldziau. Dabar dar kelis kartus panadusiu kosei virti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 11 01, 14:19)
As irgi pradejau moliuga tad teko suktis kaip ir ka daryti kad neismesti  biggrin.gif 


Biriusia, 4u.gif

Sudomino tavo moliūgo košė su sorų kruopomis.

Būtinai teks išbandyti.

Ir,kad moliūgą kepti orkaitėje man patiko įdėja

Kai tik turiu moliūgo.

Atsakyti
QUOTE(Lijele @ 2010 10 28, 13:04)
Georgiana, o kaip tavo mama moliūgus džiovina? Tiesiai ant radiatoriaus ar ant kokios daikto (marlės ar lentelės...)

jatauu persiprasau kad neatsakiau:( bet reikia kazkoki pagrinda padeti, ar kokia siaura blekele, na aisku ir merliukas tinka tuomet taip radiatoriai nesusigadina, beje moliugu veisle irgi dziovinta skiriasi, mama dziovino manuosius tikruosius geltonus didelius ir tokie susisuke negraziai sudziuvo, o jos zalieji tie kur seklos be luobeles labai grazus 4u.gif
Atsakyti
Na, o as siandien vaikui prispaudziau sulciu. Obuoliai, moliugas ir cukinija. Visko emiau is akies, bet obuoliu gavosi siek tiek daugiau , nei moliugo. Be galo skanios sultys gavosi (o ir sveikos, nes viskas is mociutes darzo). thumbup.gif
Atsakyti