Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 20:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:

"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Skanaus!

P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą... smile.gif

Katik iskepiau pyraga pagal si recepta. SUPER GAVOSI! thumbup.gif Tik vietoj aliejaus dejau apie 70gr margarino tirpinto, taip pat iberiau cinamono, vanilinio cukraus, miltus sijojau. Puikiai gavosi nei suskilo, nei per slapias nei per sausas. Zodziu puikus pyragas mirksiukas.gif
Atsakyti
O ką daryti su moliugų sėklomis? Nes aš jas išmetu bet kažkaip pagalvojau juk jos turbūt tokios pačios kur parduotuvėse būna pirkti? Ar ne visos tinkamos valgyti?
Atsakyti
jei moliūgas buvo subrendęs, tai sėklas galima išdžiovint ir vėliau gliaudyt smile.gif manau, galima prieskoniuse pavoliot, jei norisi su skoniu. buvau nete radus, kad riešutus, man atr, pavolioja kiaušinio baltyme išplaktam ir tada deda į įv prieskonius bei apkepa, tai manau ir tokiu atv tiktų ax.gif ar čili pipiriukuose, ar cinamone ir pan 4u.gif
o aš šiemet buvau prapjovus vieną moliūgą, kuris buvo dar jaunas, tai jo sėklos buvo nesubrendę, tai vis tiek aš jas įdėjau į orkaitę ir pakepiau. tik man jos per daug apskrudo, tai su visa luobele ir suvalgiau (ten jų vos kelios buvo, o šiaip tai trb nepatartina taip daryt.. blush2.gif )
Atsakyti
Musu seimyna is moliugo gamina tokius patiekalus - blynelius 4u.gif

Jei norite, kad moliugo skonis nebutu toks issiskiriantis, kepti moliugo blynelius su bulvemis. Tiesiog sutarkuoju moliuga ant smulkios burokines tarkos, ir tiek pat sudarkuoju bulviu, idedu prieskoniu, pipiru, cesnako ir viska gerai ismaisau. Ir kepame ant nedidelio aliejaus kiekio. Valgome su grietine arba grietines ir varskes padazu smile.gif

Nesenai gaminau ir visai seimai patiko toks blyneliu receptas:

Apie 500 gr. moliugo sutarkavau ant smulkios tarko, idejau saukta cukraus, siek tiek druskos pagal skoni, imusiau 2 kaiusinius, iberiau 1.5 stiklines miltu (pagal savo nuoziura galite berti miltus), soda sumaisiau su saukstu grietines sumaisiau ir ipyliau i gauta mase. Dar galima ir zalumynu: petrazoliu ar krapu. As megstu krapus. Taigi viska ismaisome ir kepame blynelius ant mazo aliejaus kiekio smile.gif Valgome su giretine arba grietines ir varskes padazu smile.gif
Papildyta:
O del seklu, tai mes tiesiog isdzioviname jas ant palanges ir gaunasi kaip pirktines moliugo seklos smile.gif
Atsakyti
Dėkui smile.gif sekančio moliūgo sėklos bus išdžiovintos ir suvalgytos biggrin.gif
Atsakyti
mano pasiulymas, kur panaudoti moliuga 4u.gif

Pica su moliugais
Atsakyti
QUOTE(son @ 2010 08 17, 13:18)
saldyti moliugai liux, ypac maziem vaikams i kose ziema, bulve morka o prues baigiantr virti moliugo gabaliukai skanu ir sveika ne tik rudeni bet ir ziema skanaujam moliugus. tai sunus uzaugo nepirkau jokiu kosiu savo viriau su moliugu.

o sakykit kaip jūs šaldote moliūgus? Noriu iš aš prisiruošti žiemai moliūgų, kad turėčiau iš ko košes sūneliui virti... ar reik juos blančiruoti?
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 10 13, 09:47)
o sakykit kaip jūs šaldote moliūgus? Noriu iš aš prisiruošti žiemai moliūgų, kad turėčiau iš ko košes sūneliui virti... ar reik juos blančiruoti?


nieko jiems nereik daryt- nulupi oda, ishimi seklas- susipjaustai norimo dydzio gabalukais - i indukus/maishelius -ir i kamera.
jei paliksi dideliais gabalais tai po to to ledo gabalo niekaip neperpjausi. mazesniais gabaleliais stipriai patogiau 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(kutvela @ 2010 09 22, 10:11)
noriu labai padekoti Casual, uz puiku recepta. Troskinys moliuge labai skanu 4u.gif  4u.gif  4u.gif


dziaugiuosi kad patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 10 13, 10:39)
nieko jiems nereik daryt- nulupi oda, ishimi seklas- susipjaustai norimo dydzio gabalukais - i indukus/maishelius -ir i kamera.
jei paliksi dideliais gabalais tai po to to ledo gabalo niekaip neperpjausi. mazesniais gabaleliais stipriai patogiau 4u.gif

drinks_cheers.gif
aš smulkinu tokio dydžio gabaliukais, kokius žadu naudoti maistui- t.y. dalį pjaustau, o dalį labai smarkiai susmulkinu , tada vėliau nebereikia nieko daryti, tik atšildyti ax.gif
Atsakyti
o jei moliūgas labai didelis, tinka šaldyti? ar visgi geriau mažiukus? Kažkurioje temoje skaičiau, kad jau jie nebesultingi būna (dideli)
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 10 14, 08:33)
o jei moliūgas labai didelis, tinka šaldyti? ar visgi geriau mažiukus? Kažkurioje temoje skaičiau, kad jau jie nebesultingi būna (dideli)

tinka visi moliugai, as saldau didesniais gabalais ir jie man i ledo gabala nesusoka nes kai supjaustau ant medines lenteles sudedu ir siek tiek kameroje apsaldau o po to puikiai gabaliukai susideda i kamera ir nesuledeje buna 4u.gif
Atsakyti
As saldydavau moliuga supjauscius tokiais gabaliukais kokiu man reikes dukrytei i kosytes. Tuos gabaliukus suberdavau i maiseli ir i kamera, jie man visai nesukibdavo vienas su kitu, budavo toki atskiri gabaliukai, kokius ir suberiau. O saldziau tiek didelius tiek masus, kokiu turejau tokius ir saldziau smile.gif
Atsakyti