Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

QUOTE(Casual @ 2010 01 08, 11:08)
rashiau bendraminciu temoje, o cia idet ir pamirshau  doh.gif  blush2.gif
recepta susivedziau i mobiluji besededama kirpykloje is kazkokio zurnalo  bigsmile.gif  tongue.gif
ten ir pavadinimas jo kazkokia kitonishka kalba buvo lotuliukas.gif
1. Moliugas
2. 700-800 gr jautienos ( dejau apie kg, priklausomai nuo moliugo dydzio, dejau kiauliena, dejau vistiena - visaip skonis liuksiskas)
3.. alyvu aliejus (pyliau saulegrazu)
4. 3 morkos, 2 paprikos
5. 2-3 svogunai
6. 2-3 skilteles cesnako
7. 1 poras
8. ketvirtis aitrios paprikos (neturejau ir nedejau)
9. puse butelio gero balto vyno
10. 1 skardine marinuotu pomidoru (pjausciau zalius, nulupus odeles - kartu su kt darzovem)
11. 1 st ananasu sulciu
12. ananasas ( perku skardineje - vietoj ananasu sulciu supilu skysti is skardines)

13 -15. druska, pipirai, prieskoniai
Ishskobt moliuga ;
gabaliukais mesa ir i keptuve ant alyvuogiu aliejaus apkept
stambiai pjaustyt visas darzoves (svoguna smulkiau)
viska ant mesos; apkept
mesa ir darzoves i puoda, pilam ananasu sultis, pomidorus, vyna, ananasa ir moliugo minkstima.
Troshkint 30 min ( max 10-15 troshkinu. matyt priklausomai nuo to kokia jautiena), det prieskonius.
Supilt viska i moliuga.
orkaite je 200 laipsniu kepti 15 min. (kepu irgi apie 20)

ziauriai man skanu su vynu  rolleyes.gif  jei lieka is to paties butelio... nes sheimininkavimo eigoje priklauso vyneli gurksnoti  cool.gif
Zodziu, kaip matot as nuo recepto visas "komplikacijas" nuimu - bet vis viena ziauriai skanu  wub.gif jau keturis moliugus shitaip sudorojom.... o jau galvojau kad supudysiu savo sodo derliu doh.gif  dabar va pergyvenu kad tik du moliugai beliko  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jau vien del sio troshkinio kitais metais reiks puse darzo moliugais uzsodinti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
P.S. Beje, labai buna skanu "puoda" ishgramdyti  blush2.gif  blush2.gif  ax.gif

iskilo klausimukas, jei pilasi vynas, tai vaikam valgyt nelabai galima ax.gif o gal be vyno galima kept?
bet receptas tikrai vertas demesio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutvela: 10 rugsėjo 2010 - 10:30
QUOTE(kutvela @ 2010 09 10, 11:26)
iskilo klausimukas, jei pilasi vynas, tai vaikam valgyt nelabai galima ax.gif o gal be vyno galima kept?
bet receptas tikrai vertas demesio


mano vaikai valge ax.gif maziui tada buvo virs 2metuku kai pirma syki ragavo. Isgaruoja tas alkoholis ir jo net prisiminimo nebelieka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 09 10, 12:34)
mano vaikai valge ax.gif  maziui tada buvo virs 2metuku kai pirma syki ragavo. Isgaruoja tas alkoholis ir jo net prisiminimo nebelieka  4u.gif

thumbup.gif reiks pabandyt tada 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 20:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:

"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Skanaus!



man neisejo sitas pyragas, iskilt iskilo, bet ne pyragas gavosi, o plokstainis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutvela: 10 rugsėjo 2010 - 13:26
gal ir nelabai rimtas, bet naudingas receptukas mirksiukas.gif
liekninancios sultys:
obuoliai - pomidorai - moliugas - citrina
santykis atitinkamai 4:2:2:1
(stiklinei sulciu sunaudoju 1,5 - 2 obuolius, dideli pomidora, moliugo gabaliuka (ketvircio ~ 4iem kartam uztenka ) ir puse nedideles citrinos)
sultis, zinoma, reikia gerti svieziai spaustas
rekomenduojama gerti "issikrovimo dienomis" po 1,5 - 2 litrus mirksiukas.gif (po stikline kas pora valandu)

jau geriu antra sekmadieni g.gif alkana tikrai nesijauciu, o jei ir isalkstu tai dar sulciu issispaudziu bigsmile.gif na, matomo rezultato kolkas irgi nepajauciau, bet ko noreti po dvieju bandymu doh.gif

ryt jau rezgu kaip trinta sriubyte issivirti ax.gif o dar ir kokios 6 cukinijos savo eiles laukia, ne nezinau ka su jom reiks daryti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurytea: 12 rugsėjo 2010 - 21:57
Sakykit o sėklas naudojat moliūgo, kaip paruošti jas žiemai? Išrinkt ir išdžiovinti kur nors pav. orkaitėj ar kaip. Tutim daug pas tėvus moliūgų, receptų prisirankiojau, bet dar ir sėklų norisi savo turėt, kad nereiktų pirkti. ar jau galima jas rinkti, ar dar per anksti. kada jos subręsta?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 09 13, 12:02)
Sakykit o sėklas naudojat moliūgo, kaip paruošti jas žiemai? Išrinkt ir išdžiovinti kur nors pav. orkaitėj ar kaip. Tutim daug pas tėvus moliūgų, receptų prisirankiojau, bet dar ir sėklų norisi savo turėt, kad nereiktų pirkti. ar jau galima jas rinkti, ar dar per anksti. kada jos subręsta?



Uolma,


Sėklas moliūgo išiimu iš jo gerai išplaunu ir džiovinu orkaitėje{nedidelėje kaitroje}


Išddžiuvusias supilu į indelį,kaip ir kitas sėklas.


Naudoju įvairioms reikmėms kepant duoną,ruošiant salotas,


Ruošiuosiu iš šviežių sėklų daryt tokią patrovą su medumi.

O,taip pat iš cielo moliūgo ruošiuosiu daryt vaistus,bet cia ne ta tema.


Sėklos sveika valgyt{tiek šviežios ,tiek džiovintos.

Nusiperki moliūgą ir galima visas dalis panaudoti įvairiems receptams.
Atsakyti
Siandien issivirem moliugu sriuba is kirvio t.y. tuscio saldytuvo smile.gif gavosi labai skaniai thumbup.gif
Gal kam pravers receptelis:
Moliugo is akies as dejau 2/3 puodo, kuriame dariau sriuba
Jautienos sultinio (tiesiog apkepiau ir isviriau su prieskoniais jautienos kauliukus)
Cesnakas
Alyvuoliu aliejus pirmo spaudimo (geriau kokybiskas)
Cili pipiriukas (be seklu)
Druska
Pipirai
Bazilikas
Batono
Isverdame jautienos sultini isimame mesa. I ji sudedame moliuga, cesnaka, cili pipira. Verdame apie 20min. Viska nukosiam tirscius sutrinam blenderiu, atskiedziam sultiniu iki norimo tirstumo. As palikau tokia tirstoka sriuba. Dedam druskos, pipiru ir baziliku pagal skoni. Pilam alyvuogiu aliejaus. Jo nepagaileti, labai pagerina skoni. Dar karta uzvirti ir viskas. Valgyti su batono skrebuciais. Juos ruosiu taip:
Tiesiog supjaustau nesviezia batona kubeliais ir palaisciusi alyvuogiu aliejumi pakepu orkaiteje iki aksines spalvos.

Viskas
Tikrai labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Kažkur skaičiau receptą sėklų su medum, jeigu galima čia parašyk. Mano šeima labai mėgsta moliūgų sėklas valgyt, bet tenka iš parduotuvės, o dabar yra darže moliūgų, tai bus galima savų pasiruošti. thumbup.gif

Viskas kas su moliūgais šioje temoje viskas tinka, ar maista ar vaistas, prašom plačiau apie vaistus.
Atsakyti
taigi ir issiviriau pasakiskai skania moliugu sriuba thumbup.gif
visko dejau is akies:
ant trupucio sviesto pakepinau 3 svogunus, paskui i keptuve sudejau pora tarkuotu morku, susmulkinta paprika, pora cesnaku skilteliu, siek tiek apkepiau, sudejau ketvirti moliugo, kol viskas kepe nusiskutau tris bulves, mazyti baklazana, supjausciau juos, tada viska suverciau i puoda uzpyliau vandens, kad vos apsemtu ir viriau apie 30 min smile.gif zinoma prieskoniu pagal skoni mirksiukas.gif isvirus sriuba isplakam ar sutrinam

valgiau be jokios grietines, grietineles ar pieno, ir labai skanu ir sveika thumbup.gif
esu valgius tik moliugu sriuba tai su daugiau darzoviu man tikrai labiau patiko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 09 13, 17:27)
Kažkur skaičiau receptą sėklų su medum, jeigu galima čia parašyk. Mano šeima labai mėgsta moliūgų sėklas valgyt, bet tenka iš parduotuvės, o dabar yra darže moliūgų, tai bus galima savų pasiruošti.  thumbup.gif

Viskas kas su moliūgais šioje temoje viskas tinka, ar maista ar vaistas, prašom plačiau apie vaistus.



Uolma,


Paimame nedidelį moliūgą{jeigu šeimyna yra nedidelė}

Nuvalome,{ta prasme}nuplauname gražiai nupjauname moliūgo kepurėlę{jos nenumetame}

Gražiai išskobiame vidų{ sėklų neišmetame,jas sudedame į moliuga ,švarias.

Supilame maždaug stiklainiuką šviežio medaus ,uždengiame moliūgo kepurėle.

Laikome 3-4 paras suvynioję į drobulę{būtent drobinį audinį,ta prasme lininį}

Geriame po v.š. prieš valgį{tai patrova nuo daug ligų,stiprina širdį}









Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 13, 23:43)
Uolma,
Paimame nedidelį moliūgą{jeigu šeimyna yra nedidelė}

Nuvalome,{ta prasme}nuplauname gražiai nupjauname moliūgo kepurėlę{jos nenumetame}

Gražiai išskobiame vidų{ sėklų neišmetame,jas sudedame į moliuga ,švarias.

Supilame maždaug stiklainiuką šviežio  medaus ,uždengiame moliūgo kepurėle.

Laikome 3-4 paras suvynioję į drobulę{būtent drobinį audinį,ta prasme lininį}

Geriame po v.š. prieš valgį{tai  patrova nuo daug ligų,stiprina širdį}

Noriu užduot kelis klausimus.

Išskobti vidų iki sienelių?
Sėklas išlukštentas ar tik nuplautas sudėti?
Ir dedasi tik sėklos su medumi ir viskas?
Gerti tik medaus tą skystį? O ką su sėklom? Nes kažkur esu skaičiaus kad būtent sėklos medum užpiltos valgomos.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 09 14, 08:36)
Noriu užduot kelis klausimus.

Išskobti vidų iki sienelių?
Sėklas išlukštentas ar tik nuplautas sudėti?
Ir dedasi tik sėklos su medumi ir viskas?
Gerti tik medaus tą skystį? O ką su sėklom? Nes kažkur esu skaičiaus kad būtent sėklos medum užpiltos valgomos.



Uolma,


Aš,turiu du receptus{vieną jų išbandžiau}

Tai nupjaunama viršūnėlė isskobiama tik ta minksta dalis ,kurioje yra sėklos.

Nuo sėklų tiesiog reikia nuvalyti minkštimą ir sugrąžinti sėklas į vidų.

Medus iš moliūgo ištraukia visas gerąsias medžiagas.

Jis lieka tos ,kaip {jeigu tau kada teko gerti juodojo ridiko sultis su medumi}

Su moliūgu atsitinka lygiai tas pats kaip ir su ridiku.
Atsakyti