saldyti moliugai liux, ypac maziem vaikams i kose ziema, bulve morka o prues baigiantr virti moliugo gabaliukai skanu ir sveika ne tik rudeni bet ir ziema skanaujam moliugus. tai sunus uzaugo nepirkau jokiu kosiu savo viriau su moliugu.
[quote=Leliuka,2004 02 22, 19:38]
Pametesiu pora receptuku gali isbandyt, gal patiks
MOLIUGU APKEPAS SU VARSKE
500g moliugu
250g varskes
0,5 stikl manu kruopu
1 stikl pienno
2 kiausiniai
100g razinu
2 saukkstai cukraus
2 saukstai sviesto
3 saukstai grietines
Moliugus supjaustytus nedideliais kubeliais kepti svieste. Iskeptus moliugus, varske, manu kruopas, kiausiniuss, nuplautas razinas, cukru, gerai ismaisyti, deti i riebalais istepta bleka, apslakstyti sviestu ir 15-20min kepti orkaiteje.
Niamnint su grietine.
SKANAUS
nesigavo man pagal si receptuka kazko truko, gal kiausiniu gal manu daugiau - skystokas. skonis visai nieko
Pametesiu pora receptuku gali isbandyt, gal patiks
MOLIUGU APKEPAS SU VARSKE
500g moliugu
250g varskes
0,5 stikl manu kruopu
1 stikl pienno
2 kiausiniai
100g razinu
2 saukkstai cukraus
2 saukstai sviesto
3 saukstai grietines
Moliugus supjaustytus nedideliais kubeliais kepti svieste. Iskeptus moliugus, varske, manu kruopas, kiausiniuss, nuplautas razinas, cukru, gerai ismaisyti, deti i riebalais istepta bleka, apslakstyti sviestu ir 15-20min kepti orkaiteje.
Niamnint su grietine.
SKANAUS
nesigavo man pagal si receptuka kazko truko, gal kiausiniu gal manu daugiau - skystokas. skonis visai nieko
reseptuose pasigedau mesisku patiekalu. vakar gaminau troskini:
vistienos krutinele apkepinau alyv. aliej.,
tada dejau; 2 morkos, 1 svogunas, nedidele cukinija(nebutina), pora raudonu papriku, moliugo kiek tilps i troskintuva.
druska, juod pipirai, OREGANO ???????????prieskonis(nezinau ar taip vadinas, bet jis ir suteikia ta ipatinga skoni., ipilu vandens ir toskinu.
su raudonu vynu buvo jami
vistienos krutinele apkepinau alyv. aliej.,
tada dejau; 2 morkos, 1 svogunas, nedidele cukinija(nebutina), pora raudonu papriku, moliugo kiek tilps i troskintuva.
druska, juod pipirai, OREGANO ???????????prieskonis(nezinau ar taip vadinas, bet jis ir suteikia ta ipatinga skoni., ipilu vandens ir toskinu.
su raudonu vynu buvo jami
QUOTE(Lusiukas @ 2009 10 30, 11:51)
O as kepiau si pyraga jau 2 kartus ir tarkavau per burokine tarka. Pavyko . Labai skanus ir nesusmukes. Visiems labai patiko. Bet as nedejau riesutu, nes negaliu ju valgyti. Tai gal riesutai trukdo gerai pakilti
Aš antrą kart šiandien kepu. Nesigavo jis pirmą kart purus - viskas dakepė, bet toks labiau plokštainis, nei pyragas. Bet tikrai skanus. Moliūgus tarkavau tyrę su blenderiu.
Manau, kad visas to purumo trūkumas - per daug įdėto moliūgo. Neturiu svarstyklėlių, tai atpjaunu iš akies. Šiandien irgi daugiau įdėjau, nes moliūgų pas mane pilnas daržas, renkuos priemones juos naikinti
O šiaip dar įpyliau šiandien vanilės esencijos, viršų sutepsiu tirpintu šokoladu ir apibarstysiu kapotais riešutais.
Pertrinti per sietelį, kaip mama darydavo vaikystėje
QUOTE(Penktadienis @ 2010 09 02, 12:12)
Turiu moliūgą, jau svajoju apie trintą sriubą. Tik neturiu to spec. smulkintuvo (blenderio ar kaip jis vadinasi). Kaip dar būtų galima sutrinti?
na aš kai neturėjau blenderio, tai tiesiog truputį patryniau su grūstuve bulvių košei, o tada su mikseriu plakiau labai jau norėjau aš trintos sriubos. ir šiaip tai viskas puikiai gavosi, apart to kad taškosi kai plaki
QUOTE(xmiaux @ 2010 09 02, 14:24)
na aš kai neturėjau blenderio, tai tiesiog truputį patryniau su grūstuve bulvių košei, o tada su mikseriu plakiau labai jau norėjau aš trintos sriubos. ir šiaip tai viskas puikiai gavosi, apart to kad taškosi kai plaki
Ei, rimtai, kaip gi aš anksčiau nesugalvojau Turiu mažytį sietelį arbatžolėms nukošti, tai kol moliūgus pertrinsiu - pervargsiu. Rimtai griebsiu aš tą grūstuvą ir ... jau jaučiu burnoje trintos moliūgų sriubos skonį
Ačiū merginos
QUOTE(sokejuke @ 2010 08 29, 12:59)
reseptuose pasigedau mesisku patiekalu. vakar gaminau troskini:
vistienos krutinele apkepinau alyv. aliej.,
tada dejau; 2 morkos, 1 svogunas, nedidele cukinija(nebutina), pora raudonu papriku, moliugo kiek tilps i troskintuva.
druska, juod pipirai, OREGANO ???????????prieskonis(nezinau ar taip vadinas, bet jis ir suteikia ta ipatinga skoni., ipilu vandens ir toskinu.
su raudonu vynu buvo jami
vistienos krutinele apkepinau alyv. aliej.,
tada dejau; 2 morkos, 1 svogunas, nedidele cukinija(nebutina), pora raudonu papriku, moliugo kiek tilps i troskintuva.
druska, juod pipirai, OREGANO ???????????prieskonis(nezinau ar taip vadinas, bet jis ir suteikia ta ipatinga skoni., ipilu vandens ir toskinu.
su raudonu vynu buvo jami
raudonelis...
As is moliugo siemet viska ispaudziau, viriau koses, saldzia, pikantiska moliugiene sriuba, seklas pakepinau pasudytas, ir dar isiviriau moliugu uogienes su apelsinais ir cinamonu, super skonis
QUOTE(bonza @ 2010 09 02, 16:35)
As is moliugo siemet viska ispaudziau, viriau koses, saldzia, pikantiska moliugiene sriuba, seklas pakepinau pasudytas, ir dar isiviriau moliugu uogienes su apelsinais ir cinamonu, super skonis
Bonza, gal galit parasyti nors daugmaz proporcijas tos moliugu uogienes su apelsinais/ citrinom ir pati procesa. Ir tikrai atrodo, kad turetu buti l. skanu. O as kaip tik turiu dar viena moliuga "tupinti" ir laukianti savo eiles Mielai sunaudociau ji sitam reikalui
QUOTE(rasiux- @ 2009 10 11, 15:08)
Pasidalinsiu ir aš savo receptu (teisybės dėlei- jis ne mano, o gautas iš vienos puikios moterytės ).
Moliūgo desertas "a la konservuoti ananasai"
Daaaug moliūgo arba cukinijos (aš dabar sunaudojau 3,5 kg)- kad supjausčius būtų apie 10 l.
3 apelsinai (vienas jų su žievele)
3 citrinos (viena taip pat su žievele)
1 kg cukraus
ir daug meilės darbui
Moliūgą supjaustyti kubeliais, apelsinus ir citriną- kuo smulkiau. Viską užpilti cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną viską permaišius užvirinti (virti nereikia, nes sutiš moliūgas) ir sudėjus į stiklainius uždaryti.
Išeina puikus desertas- daug sveikesnis ir skanesnis už visokius konservuotus ananasus.
Man iš šio kiekio produktų gavosi apie 4 l desertuko, kurio įtariu neliks labai greitai
Moliūgo desertas "a la konservuoti ananasai"
Daaaug moliūgo arba cukinijos (aš dabar sunaudojau 3,5 kg)- kad supjausčius būtų apie 10 l.
3 apelsinai (vienas jų su žievele)
3 citrinos (viena taip pat su žievele)
1 kg cukraus
ir daug meilės darbui
Moliūgą supjaustyti kubeliais, apelsinus ir citriną- kuo smulkiau. Viską užpilti cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną viską permaišius užvirinti (virti nereikia, nes sutiš moliūgas) ir sudėjus į stiklainius uždaryti.
Išeina puikus desertas- daug sveikesnis ir skanesnis už visokius konservuotus ananasus.
Man iš šio kiekio produktų gavosi apie 4 l desertuko, kurio įtariu neliks labai greitai
Laba
dariau sita recepta, labai skanu.. dar dejau cinamono
Primine man Kaledas kazkodel
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 19:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
Ir sita pyraga kepiau liux, mun su alergisku vaikuciu dejau tik razinas.. o moliuga tarkavau siaudeliai, smulkiau nei burokine ir stambiau nei tyrele