sveikos,
man iskilo toks klausimas ar galima moliuga saldyti?
QUOTE(garbanota 123 @ 2009 11 13, 15:32)
As tai saldziau ,kubeliais supjausciau i maiselius ir i kamera dabar bandziau virti sriuba ,tai tokia tamsesne man gavos ,nei is sviezio moliugo
QUOTE(garbanota 123 @ 2009 11 13, 14:32)
Žinoma galima ir kubeliais ir tarkuotą.
Galėčiau nurašyti receptukų su moliūgais iš žurnalo, jeigu tai tenkintų, nes pati nedraugauju su moliūgu Bet gal kam praverstų receptukai
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 13, 21:40)
Galėčiau nurašyti receptukų su moliūgais iš žurnalo, jeigu tai tenkintų, nes pati nedraugauju su moliūgu Bet gal kam praverstų receptukai
jei tik turi laisvelio laiko zinoma kad praverstu
QUOTE(okkey @ 2009 11 14, 07:45)
jei tik turi laisvelio laiko zinoma kad praverstu
Radusi laisvą minutę būtinai parašysiu Galvojau gal nelabai tinka čia..
Moliūgų pudingas
*4 kiaušiniai
*3 nedideli obuoliai
*300g moliūgo
*5 džiovintos slyvos
*3 š.manų kruopų
*100ml grietinėlės
*po 2 š. sviesto, cukraus
*pagal skonį nutarkuotos citrinos žievelės
*vanilinio cukraus
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Moliūgą nulupkite, susmulkinkite ir pašutinkite nedideliame kiekyje šaukšteliu cukraus pasaldinto vandens, tada suberkite obuolius, smulkintas džiovintas slyvas ir virkite apie 5min.
Į karštą masę supilkite manų kruopas ir nuolat maišydama, kad neprisviltų, kelias minutes jas pavirkite, tada masę nukelkite nuo ugnies ir ataušinkite.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, ušsukite su cukrumi ir įmaišykite obuolių ir moliūgų masę. Ją pagardinkite vaniliniu cukrumi, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į pudingą.
Ant viršaus išdėliokite garuose troškintų moliūgų gabalėlių, jei mėgstate, galite pagardinti cinamonu, ir kepkite karštoje orkaitėje 30 - 40min.
Skanaus Laukite kitų receptų
*4 kiaušiniai
*3 nedideli obuoliai
*300g moliūgo
*5 džiovintos slyvos
*3 š.manų kruopų
*100ml grietinėlės
*po 2 š. sviesto, cukraus
*pagal skonį nutarkuotos citrinos žievelės
*vanilinio cukraus
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Moliūgą nulupkite, susmulkinkite ir pašutinkite nedideliame kiekyje šaukšteliu cukraus pasaldinto vandens, tada suberkite obuolius, smulkintas džiovintas slyvas ir virkite apie 5min.
Į karštą masę supilkite manų kruopas ir nuolat maišydama, kad neprisviltų, kelias minutes jas pavirkite, tada masę nukelkite nuo ugnies ir ataušinkite.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, ušsukite su cukrumi ir įmaišykite obuolių ir moliūgų masę. Ją pagardinkite vaniliniu cukrumi, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į pudingą.
Ant viršaus išdėliokite garuose troškintų moliūgų gabalėlių, jei mėgstate, galite pagardinti cinamonu, ir kepkite karštoje orkaitėje 30 - 40min.
Skanaus Laukite kitų receptų
aciu Jums uz atsakymus dabar kubeliais susaldysiu moliuga.
Pikantiški virtiniai
Įdarui:
*600g oranžinio moliūgo
*pakelis varškės
*3 česnako skiltelės
*saujelė tarkuoto parmezano
*pagal skonį druskos
*Provanso žolelių mišinio
Tešlai:
*3 stiklinės miltų
*stiklinė vandens
*kiaušinis
*žiupsnelis druskos
Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite maždaug 2cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol moliūgas visiškai suminkštės.
Iškepusį moliūgą ataušinkite, sutrinkite bulvių trintuve ir sumaišykite su varške, parmezanu, kapotais česnakais, prieskoniais ir druska.Paruoškite tešlą: miltus supilkite į krūvelę, viduryje padarykite duobutę, įpilkite šilto vandens, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir užminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite ir 30min. palikite pastovėti, tada padalykite į kelias dalis, iškočiokite plonus papločius, stikline išspauskite apskritimus, ant jų krėskite įdaro ir galus užlankstykite.
Virtinius pasūdytame vandenyje virkite apie 15min. Tiekite su grietine, petražolėmis ir orkaitėje keptais sūdytais moliūgų gabalėliais.
Skanaus
Įdarui:
*600g oranžinio moliūgo
*pakelis varškės
*3 česnako skiltelės
*saujelė tarkuoto parmezano
*pagal skonį druskos
*Provanso žolelių mišinio
Tešlai:
*3 stiklinės miltų
*stiklinė vandens
*kiaušinis
*žiupsnelis druskos
Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite maždaug 2cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol moliūgas visiškai suminkštės.
Iškepusį moliūgą ataušinkite, sutrinkite bulvių trintuve ir sumaišykite su varške, parmezanu, kapotais česnakais, prieskoniais ir druska.Paruoškite tešlą: miltus supilkite į krūvelę, viduryje padarykite duobutę, įpilkite šilto vandens, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir užminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite ir 30min. palikite pastovėti, tada padalykite į kelias dalis, iškočiokite plonus papločius, stikline išspauskite apskritimus, ant jų krėskite įdaro ir galus užlankstykite.
Virtinius pasūdytame vandenyje virkite apie 15min. Tiekite su grietine, petražolėmis ir orkaitėje keptais sūdytais moliūgų gabalėliais.
Skanaus
Vištienos salotos su moliūgais
*200g oranžinio moliūgo
*150g ant grotelių keptos vištienos filė
*3 nedideli pomidorai
*saujelė gražgarstės salotų
*mažas žiupsnelis aitriosios paprikos
*100g tarkuoto parmezano
*3 česnako skiltelės
*pagal skonį druskos
*šviežiai maltų juodųjų pipirų
*smulkintos šviežios ar džiovintos kalendros
Padažui:
*po 2 šaukštus aliejaus
*baltojo vyno acto
*a.š. džiovintų Provanso žolelių mišinio
Česnakus nulupkite, sukapokite ir kartu su smulkinta aitriąja paprika trumpai pakepinkite aliejuje.Tada į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais pjaustytą moliūgą, jį pasūdykite, pagardinkite džiovintomis kalendromis ir pakepinkite, kol suminkštės.
Į lėkštes išdėliokite nuplautas ir virtuviniu rankšluosčiu nusausintas salotas, per pusę pepjautus pomidorus, šiltus vištienos gabaliukus ir keptus moliūgus, užberkite smulkiai tarkuoto parmezano.
Paruoškite padažą: aliejų sumaišykite su baltojo vyno actu, pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu ir žiupsneliu cukraus.
Užpilu apliekite salotas ir tiekite su baltos duonos skrebučiu. Skanaus
*200g oranžinio moliūgo
*150g ant grotelių keptos vištienos filė
*3 nedideli pomidorai
*saujelė gražgarstės salotų
*mažas žiupsnelis aitriosios paprikos
*100g tarkuoto parmezano
*3 česnako skiltelės
*pagal skonį druskos
*šviežiai maltų juodųjų pipirų
*smulkintos šviežios ar džiovintos kalendros
Padažui:
*po 2 šaukštus aliejaus
*baltojo vyno acto
*a.š. džiovintų Provanso žolelių mišinio
Česnakus nulupkite, sukapokite ir kartu su smulkinta aitriąja paprika trumpai pakepinkite aliejuje.Tada į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais pjaustytą moliūgą, jį pasūdykite, pagardinkite džiovintomis kalendromis ir pakepinkite, kol suminkštės.
Į lėkštes išdėliokite nuplautas ir virtuviniu rankšluosčiu nusausintas salotas, per pusę pepjautus pomidorus, šiltus vištienos gabaliukus ir keptus moliūgus, užberkite smulkiai tarkuoto parmezano.
Paruoškite padažą: aliejų sumaišykite su baltojo vyno actu, pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu ir žiupsneliu cukraus.
Užpilu apliekite salotas ir tiekite su baltos duonos skrebučiu. Skanaus
o man moliugas labiausiai darzoviu troshkiniuose patinka, ypac su daug mesos:
mmmmm......
mmmmm......
Casual, pasakok smulkiau
QUOTE(fedoska @ 2010 01 07, 23:46)
Casual, pasakok smulkiau
rashiau bendraminciu temoje, o cia idet ir pamirshau
recepta susivedziau i mobiluji besededama kirpykloje is kazkokio zurnalo
ten ir pavadinimas jo kazkokia kitonishka kalba buvo
1. Moliugas
2. 700-800 gr jautienos ( dejau apie kg, priklausomai nuo moliugo dydzio, dejau kiauliena, dejau vistiena - visaip skonis liuksiskas)
3.. alyvu aliejus (pyliau saulegrazu)
4. 3 morkos, 2 paprikos
5. 2-3 svogunai
6. 2-3 skilteles cesnako
7. 1 poras
8. ketvirtis aitrios paprikos (neturejau ir nedejau)
9. puse butelio gero balto vyno
10. 1 skardine marinuotu pomidoru (pjausciau zalius, nulupus odeles - kartu su kt darzovem)
11. 1 st ananasu sulciu
12. ananasas ( perku skardineje - vietoj ananasu sulciu supilu skysti is skardines)
13 -15. druska, pipirai, prieskoniai
Ishskobt moliuga ;
gabaliukais mesa ir i keptuve ant alyvuogiu aliejaus apkept
stambiai pjaustyt visas darzoves (svoguna smulkiau)
viska ant mesos; apkept
mesa ir darzoves i puoda, pilam ananasu sultis, pomidorus, vyna, ananasa ir moliugo minkstima.
Troshkint 30 min ( max 10-15 troshkinu. matyt priklausomai nuo to kokia jautiena), det prieskonius.
Supilt viska i moliuga.
orkaite je 200 laipsniu kepti 15 min. (kepu irgi apie 20)
ziauriai man skanu su vynu jei lieka is to paties butelio... nes sheimininkavimo eigoje priklauso vyneli gurksnoti
Zodziu, kaip matot as nuo recepto visas "komplikacijas" nuimu - bet vis viena ziauriai skanu jau keturis moliugus shitaip sudorojom.... o jau galvojau kad supudysiu savo sodo derliu dabar va pergyvenu kad tik du moliugai beliko Jau vien del sio troshkinio kitais metais reiks puse darzo moliugais uzsodinti
Papildyta:
P.S. Beje, labai buna skanu "puoda" ishgramdyti